Reklama

Reklama

VOD (1)

V Paříži nechává císař Karel popravit hraběte Rolanda a jeho sestru Therese, které považuje za zrádce. Mezitím se franská vojska pod Rollovým vedením připravují na rozhodující střet s Vikingy vedenými Ragnarem. Vikingové se chtějí Rollovi pomstít a začátek vzájemné bitvy se vyvíjí v jejich prospěch. Poté ovšem Rollo vyburcuje franské vojáky k útoku a sám se vydává do střetu s Ragnarem. Jelikož vojsko Vikingů utrpí značné ztráty, zavelí Ragnar k ústupu. Rollo se vrací do Paříže jako hrdina, který je vyznamenaný císařem Karlem. Po návratu do Kattegatu Ragnar opouští svůj lid a svou rodinu. Po několika letech jeho synové pochybují o svém otci a jeho činech, nejstarší Bjorn šak poukazuje na to, že byl pouhým člověkem. Do Kattegatu se navíc rozšíří zpráva o Ragnarově nemanželském synovi s královnou Kwenthrith a otom, že ve Wessexu byla v minulosti založená vikingská osada vypleněna a Ragnar o tom věděl. Bjorn navštíví Flokiho s žádostí o stavbu lodí, se kterými by vyplul na plánovanou výpravu do Středozemního moře. Ragnar se překvapivě vrací do Kattegatu, kde se setkává se svými syny. Vyzývá je k vzájemnému souboji, protože pokud ho zabijí, usednou na královský trůn místo něj. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divočna na Seině v Paříži a potom ještě větší scénáristická divočina s časovými skoky. Tvůrci se opravdu nebojí mrknutím oka posunout děj několik let dopředu jako by nic. Tady v tom případě je to extrémně dobře, jelkož nám to dává možnost vidět vlastně zcela nové postavy (skoro dospělé syny Ragnara) a jejich zajímavé osobnostní charakteristiky, které pravděpodobně postupem času budou hybným motorem celé této série. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase to utnuli v nejlepším, ale jsem rád, že jsou alespoň všichni důležití hráči pořád naživu. Bitva byla zajímavá, i když pěstní souboj Rollo vs Ragnar byl trochu ve stylu Rockyho. Mezitím se z Ragnarovy smečky psů stala pěkně nevděčná banda, ale třeba je ještě zkrotí. Nakonec je z toho trochu rozházený závěr první poloviny série, ale i tak působivý. ()

Reklama

jarmik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modlil jsem se (k žádnému bohu, ale k tvůrcům), aby Ragnara nenechali shnít jako zdrogovanou trosku, což by odporovalo skutečnosti/legendám. Nakonec to museli vyřešit skokem v čase, ale vypadá to, že Ragnar je zpět, i když je mu už takových 50 let. Jsem zvědavý, co přinese druhá polovina 4. série a následně série 5, a jsem rád, že jsem cestu k Vikingům našel až tak pozdě, protože užívat si měsíc v kuse 1-2 epizody denně je pohodička. :) ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá akčná polka rozhodne fajn. Super krvavé súboje a Ragnar dostáva opäť na piču. Plus konečne aj Franský kráľ ukázal, že mu to pálí a poslal k pánu tých dvoch vymrdancov. Avšak druhá polka kde sa skočí v deji o pár rokov dopredu už nie je zaujímavá krom toho, že Bjorn sa chystá na stredozemné more a Aslaug chľasce jak dúha. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že počas bitky Frankov s Vikingami sa pozeráme iba na umierajúcich kresťanských vojakov, bitku nakoniec partia okolo Ragnara prehrá a rovnako tak Ragnar boj s Rollom. Tie nezmyselné zábery, keď Ragnar holými rukami odsotí zo 4 západofranských vojakov a tí ho nedorazia za komentár nestoja. Ale ten si zaslúži jednak ragnarov návrat do Kattegatu, ktorý sa za zhruba 8 rokov rozrástol do priam epických rozmerov ale najmä to, že zo scény sa stratili nórsky kráľ s bratom, ktorý by zdrvujúcu porážku Ragnara v Paríži využili k tomu, aby Lagerthu nesmrteľnú, Ragnara či Bjorna určite poslali do večných lovísť, respektíve Vallhaly a s radosťou by im pritom pomohli Ragnarovy najvernejší. Nehovoriac o tom, čo by velila vikingská česť spraviť z ich otcom Ragnarovým synom po jeho návrate.Napriek tomu 5 hviezdičiek, pretože Ragnar prehral, dvakrát po sebe. Nato, že z jeho blízkych neumrie nik sme si už zvykli. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama