Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar se po svém návratu do Kattegatu setkává se svými syny, které zajímá, proč se vlastně jejich otec z osamění vrátil. Ragnar jim odpovídá, že je chtěl vidět, ale především s nimi vyrazit na další výpravu do Anglie, kde se chce pomstít králi Ecbertovi za vypálenou vesnici. Skoro všichni však účast odmítnou s tím, že se musejí starat o svou matku Aslaug. Bjorn naopak navrhne vlastní cíl výpravy - Středozemní moře. Ragnar se setkává i se svým dávným přítelem Flokim a jeho družkou Helgou. Ragnar chválí Flokiho lodě a Floki je ze setkání dojatý. Ragnar rovněž navštěvuje svou první manželku Lagerthu, která v současnosti žije ve vztahu s milenkou Astrid. Ragnarovi synové z druhého manželství poznávají první milostná dobrodružství s otrokyní Margarethe.Všichni s ní mají poměr, kromě postiženého Ivara, který nemůže chodit. Bratři Ivarovi domluví noc s Margarethe a ukáže se, že Ivar je impotentní. Pod Ivarovou výhrůžkou smrti Margarethe slíbí, že to nikomu nevyzradí. Ragnar se kvůli výčitkám z vypleněné vesnice ve Wessexu chce oběsit, ale nepodaří se mu to. Nabídne Ivarovi, aby s ním vyrazil na plavbu do Anglie a Ivar souhlasí. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu se vyvíjející i když v tomto případě nezbytná epizoda pro seznámení se s čerstvou záplavou nových postav po značném časovém odskoku. Hodnotím celkem pozitivně navzdory všelijaké nudné výplně, neboť mě epizoda i tak docela bavila. Trosky Ragnara je mi však líto. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně restartování série, protože poznáváme zcela nové charaktery - a jsou nutno podotknout velice zajímaví. Výborně inscenovaná scéna tréninku, do budoucna je na čem stavět. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, celkem dlouho jsem přemýšlel, o čem vlastně jedenáctá epizoda byla. Řekl bych, že z velké části o ničem, řešily se jen vztahy jako v každém druhém seriálu, takže mě zaujalo jen temné proroctví a nečekaně i postava Ivara, který mi ze všech zúčastněných připadal tentokrát nejzajímavější. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najnudnejších epizód vôbec, Ragnarovi odmienú pomoc všetci jeho synovia, Floki aj Lagertha, nakoniec sa k jeho ceste do Wessexu pridá bezkostný Ingvar najmladší zo synov. Z Lagerthy sa stane kundolýza rajsová a feminizmus ako vyšitý je na svete. Zhrnutie posledných rokov po porážke v Paríži, deju chýbajú udalosti v západofranskej ríši aj v Anglicku. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další parádní díl. Setkání Floki s Ragnarem nemělo chybu. Ivar začíná být nejzajímavější postavou. Líbilo se mi že byl celý díl věnován Vikingům a né Angličanům nebo tomu klukovi v Římě. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokončenie skvelej scény z minulej epizódy, Bjornovo odhodlanie objavovať, Ubbeho zodpovednosť a Ivarove prasáctvo kombinované s ambíciami. Ragnar sa ide so všetkými rozlúčiť a urovnať spory, chce ísť do Anglicka, no nikto nechce ísť s ním. Až len Ivar, ktorý Ragnarovi vo vydarenej poslednej scéne odpovedá ako nadržaná groupie. Ragnar tu prekonáva neúspešný pokus o samovraždu obesením, kedy na ňom sedí vrana. Ragnarove scény s Flokim a Lagerthou boli dojemné, s Ivarom predznamenávajúce parťáctvo a rešpekt. Epizóde ale chýbala dravosť, keďže okrem tréningu sme tu nemali rinčanie zbraní. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota zatiaľ. Neudialo sa tam vôbec nič, akurát sa Ragnar čuduje, že aj keď bol roky preč, nechce s ním nikto ísť do boja za kráľom Ecbertom... teda okrem jednej postavy... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He had no choice... Your father's return brings calamity, disorder, chaos, tragedy and death. For all their glories, the gods will be filled with despair... Not one calamity, but calamities too many to number. Now that your father has come back, you are happy to see him, I am sure. But, in truth, you should curse the day." ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mne sa naopak epizóda celkom páčila, skok dopredu v čase vyzerá byť pre seriál správny krok. Len malá technická výčitka, prečo všetky ženy vyzerajú navlas rovnako ako svoje mladšie verzie, pokým muži (Ragnar, Floki) už vyzerajú pomaly na 60? :) ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý kvázi reštart kde spoznávame už dospelých synov Ragnara a musím uznať, že minimálne Hvitserk, Ubbe a Ivar sú oveľa charizmatickejší než Ragnar či Bjorn, Sigurd nič extra. Aslaug po dlhej dobe nemala žiadnu scénu čo je fajn.  Lagertha sa lesbí a Ragnar sa pripravuje na návrat do Anglicka. Mimo sever sme sa teraz nepozreli čo je trošku škoda ale beriem. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jde krásně vidět jak byly scény v Anglii pro seriál spíše přítěží. V tomto dílu se neobjevila ani jedna a hned mnou zavlála TA atmosféra, kterou jsem pociťoval u výborné první série. Plus se mi taky zamlouvá příběh kolem Ivara a palec nahoru dávám i za emotivní scénku Ragnara s Flokim. Pokud to tak bude pokračovat dál (což samozřejmě nebude), tak se tu rýsuje spousta skorobezchybných dílů. ()

LinkEr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zdĺhavý úvod do druhej polovice 4 série. Po kvalitnej 10 časti tu máme zas viac-menej oddychovú časť ktorá nás má pripútať k ďalším častiam. Slabý priemer čo sa týka Vikingov, uvažujem medzi 3* a 4* ()

Reklama

Reklama