Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar se po svém návratu do Kattegatu setkává se svými syny, které zajímá, proč se vlastně jejich otec z osamění vrátil. Ragnar jim odpovídá, že je chtěl vidět, ale především s nimi vyrazit na další výpravu do Anglie, kde se chce pomstít králi Ecbertovi za vypálenou vesnici. Skoro všichni však účast odmítnou s tím, že se musejí starat o svou matku Aslaug. Bjorn naopak navrhne vlastní cíl výpravy - Středozemní moře. Ragnar se setkává i se svým dávným přítelem Flokim a jeho družkou Helgou. Ragnar chválí Flokiho lodě a Floki je ze setkání dojatý. Ragnar rovněž navštěvuje svou první manželku Lagerthu, která v současnosti žije ve vztahu s milenkou Astrid. Ragnarovi synové z druhého manželství poznávají první milostná dobrodružství s otrokyní Margarethe.Všichni s ní mají poměr, kromě postiženého Ivara, který nemůže chodit. Bratři Ivarovi domluví noc s Margarethe a ukáže se, že Ivar je impotentní. Pod Ivarovou výhrůžkou smrti Margarethe slíbí, že to nikomu nevyzradí. Ragnar se kvůli výčitkám z vypleněné vesnice ve Wessexu chce oběsit, ale nepodaří se mu to. Nabídne Ivarovi, aby s ním vyrazil na plavbu do Anglie a Ivar souhlasí. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

TomasMichna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl naprosto o ničem, trocha sexu pro mladší publikum, trocha lesbiček pro LGBT komunitu. Ragnar zpět z odvykačky po mnoha letech, bez vysvětlení, kde vlastně byl. Nyní však jako troska v depresi, a s nepovedeným pokusem o sebevraždu, se vrací, aby se pomstil Angličákům. Jak skončí, to už asi každý tuší. No ještě tomu dám šanci a méně než 3 hvězdy stále nechci dát. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He had no choice... Your father's return brings calamity, disorder, chaos, tragedy and death. For all their glories, the gods will be filled with despair... Not one calamity, but calamities too many to number. Now that your father has come back, you are happy to see him, I am sure. But, in truth, you should curse the day." ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokončenie skvelej scény z minulej epizódy, Bjornovo odhodlanie objavovať, Ubbeho zodpovednosť a Ivarove prasáctvo kombinované s ambíciami. Ragnar sa ide so všetkými rozlúčiť a urovnať spory, chce ísť do Anglicka, no nikto nechce ísť s ním. Až len Ivar, ktorý Ragnarovi vo vydarenej poslednej scéne odpovedá ako nadržaná groupie. Ragnar tu prekonáva neúspešný pokus o samovraždu obesením, kedy na ňom sedí vrana. Ragnarove scény s Flokim a Lagerthou boli dojemné, s Ivarom predznamenávajúce parťáctvo a rešpekt. Epizóde ale chýbala dravosť, keďže okrem tréningu sme tu nemali rinčanie zbraní. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najnudnejších epizód vôbec, Ragnarovi odmienú pomoc všetci jeho synovia, Floki aj Lagertha, nakoniec sa k jeho ceste do Wessexu pridá bezkostný Ingvar najmladší zo synov. Z Lagerthy sa stane kundolýza rajsová a feminizmus ako vyšitý je na svete. Zhrnutie posledných rokov po porážke v Paríži, deju chýbajú udalosti v západofranskej ríši aj v Anglicku. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý kvázi reštart kde spoznávame už dospelých synov Ragnara a musím uznať, že minimálne Hvitserk, Ubbe a Ivar sú oveľa charizmatickejší než Ragnar či Bjorn, Sigurd nič extra. Aslaug po dlhej dobe nemala žiadnu scénu čo je fajn.  Lagertha sa lesbí a Ragnar sa pripravuje na návrat do Anglicka. Mimo sever sme sa teraz nepozreli čo je trošku škoda ale beriem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama