Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar se pokouší dát dohromady tlupu válečníků, kteří se spolu s ním vypraví do Anglie. Všichni lidé v Kattegatu se s ním však odmítají spojit. Bjorn plánuje svou vlastní výpravu do Středozemního moře a je mu jasné, že bude muset plout podél franského pobřeží, kde část území opanovává jeho strýc Rollo. Před společným setkáním ho Ragnar varuje, ale Bjorn je odhodlaný případně s Rollem vyjednávat. Ragnar odmítne se k Bjornovi na jeho výpravě připojit, ale přesvědčí ho, aby mu přenechal pár lodí. Aby získal válečníky, začne Ragnar rozdávat svému lidu za léta shromážděné bohatství, jeho synové to však považují za ponižování. Spolu s Bjornem se na výpravu vydávají nejen Halfdan a král Harald, ale také jeho nevlastní bratr Hvitserk. Na rozlučku před výjezdem tak přijíždí i Lagertha se svou milenkou Astrid. Lagertha svěřuje Aslaug, že nikdy nezapomene na to, že se jí podařilo odlákat jí manžela. Aslaug se pokouší odradit Ivara od plánu, aby se se svým otcem vydal do Anglie. Má totiž sny, podle kterých hoba zemřou v kruté bouři cestou. I přesto se Ragnar s Ivarem vydávají na cestu, při které se ovšem představy Asluag naplní - většina posádky zemře v těžké bouři. (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu zas. O čem to bylo? Kromě vyplutí Bjorna et consortes k Normandii a možná i dál a Ragnara s Ivarem do Anglie byl děj až děsivě prázdný. Jasně se ukazuje, že dvojnásobný počet epizod na jednu sezónu je na tvůrce příliš velkým soustem, místo kvalitního příběhu tak dostáváme jakousi vatu, jen aby se něco natočilo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ epizóda s vidinami nepriniesla nič výnimočné, stretnutie Ragnara s Auslag už nudnejšie ani nemohlo byť a nebyt Bjornovho odchodu na cestu do Stredzemného mora v epizóde sa vlastne neudialo vôbec nič. Teda udialo. ragnar padol na také dno, že dokonca aj mňa to zarazilo, a to ho nepovažujem za sympatickú postavu. Záver s búrkou na ceste Ragnara s Ingvarom by sa skôr hodil do komiksu o Thorovi ako do tohto seriálu a naozaj ťažko nájsť na tejto epizóde čokoľvek pozitívne, snáď len to, že do ďalších častí dej sľubuje podstatne lepší dej, kedže horšie to už byť nemôže. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bratia sa dozvedia o Ivarových násilnostiach a Ubbe vyjadrí, že sa ho bojí. Najviac si to uňho nahne Sigurd pri pamätnom obede. Ivar ukazuje odhodlanie dodržať slovo dané otcovi, ten si ho chráni počas nebezpečnej búrky. Domasedom a babským pupkom teda nie je on, ale jeho bratia Ubbe a Sigurd. Zaplatená posádka starých chlapov sa Ragnarovi zjavne nevyplatí, to už ale bude iný príbeh. Bjorn zažíva slávu a všetky jej potešenia, ešte len sa vydal na cestu. Čiastočne dobrodružná epizóda, snáď v tej ďalšej uvidíme aj krv. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ktorá okrem záverečných 5 minút kde sa Ragnar vybral so sebrankou na 3 lodkách na Raid a dostal na papuľu od búrky stála za vilížprdel. Ale Ivar  sa stáva mojim obľúbencom ale i Hvitserk s Ubbem majú potenciál. ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za to, že se hned 12. epizoda slibně sune zpět k k vikingskému standardu, na který si člověk za 4 série zvykl, protože u 11. epizody jsem se docela zhrozil a polil mě studený pot - zkrátka brak, o ničem. Doufám, že se bude vzestupný potenciál realizovat i v dalších dílech. Odchod Fimmela se nám pomalu, ale jistě, blíží, vedle paráního Bjorna a užasné Lagherthy a z toho, co je momentálně na place, nevím, kdo seriál potáhne a jestli to není onen nevyhnutelný zlom v úspěšnosti celé severské epopeje. No, nechejme se překvapit. V tomto roce zkončilo několik úžasných projektů, proto jsem rád, že se minimálně v příštím roce s Vikingama od History channel ještě setkám.. ()

Reklama

Reklama