Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar požádá krále Ecberta, aby jej vydal králi Aellovi, který je odhodlaný Ragnara popravit. Ecbert souhlasí poté, co mu Ragnar slíbí, že svému synovi Ivarovi řekne, že pomstu bude nutné vykonat na Aellovi, nikoliv na Ecbertovi. Ecbert zařídí poslední setkání Ivara s Ragnarem. Ragnar ovšem Ivarovi naopak sdělí, že bude nutné se pomstít Ecbertovi, nikoliv Aellovi. Ragnara převáží za Aellou v kleci slepý kočí, čímž sepodle Ragnara naplňuje věštcovo proroctví, podle nějž měl zemřít v den, kdy jej uvidí slepec. Cestou Ragnar v myšlenkách diskutuje s věštcem o jeho proroctvích. Král Aelle si svého zajatce přejímá a slibuje, že jeho smrt pomstí všechny křesťatnské duše, kterým Ragnar a jeho vikingští druhové ublížili. Ragnara Aellovi vojáci mučí a poté jej shodí jámy plné jedovatých hadů, ve které Ragnar umírá. Jeho smrti přihlíží i král Ecbert, který se nemůže vzpamatovat z toho, e poslalpřítele na smrt. Ecbert ovšem zajistil Ivarovi bezpečnou plavbu zpět do Kattegatu. Když se Ivar vrátí, jeho bratři mu sděluji, že jejich matka Aslaug byla zavražděna Lagerthou. Ivar jim sdělí, že bude nutné pomstít otcvou smrt v Anglii, ale zároveň začne v mysli spřádat plány na mstu Lagerthě. (TV Prima)

(více)

Recenze (32)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialóg s Ivarom je výnimočný, škoda, že zmiernený trochou komédie. Alfred dáva Ivarovi figúrku a Ragnar Alfredovi Athelstanov ruženec. Ragnarove posledné dni sú plné spomienok, preludov a hlavne mučenia. Spomína na všetkých, ktorých mal rád, z kamarátov hlavne na Athelstana, Flokiho, ale aj Ecberta a zo synov na Bjorna a Ivara. V mysli ešte prebehne dialóg so Seerom o bohoch a nad jamou s hadmi skvelý výstup, okorený smutným pohľadom Ecberta. Zatiaľ najlepšia epizóda série. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle pro mě byla velice těžká epizoda, jelikož odešla nejlepší postava ze seriálu a mě je jasný, že už to nebude ono. Prostě tam bude chybět ať je to lepší sebevíc. Na druhou stranu Ragnar věděl, že svý lidi do Anglie nedostane a pomstu tak nevykoná, takže uspořádal spletitý plán. Šlo to udělat i jinak. Sice skvělá epizoda, ale já jsem naštvaný. ()

Reklama

jarmik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na spoilery už asi není třeba upozorňovat, protože jsem asi poslední, kdo se k Vikingům dostal až teď. :) Jelikož legenda praví, že byl Ragnar Lothbrok popraven králem Aellou svržením do jámy s hady, předpokládal jsem, že to k tomu dospěje. Libí se mi, že alespoň v té kleci se z Ragnara ještě na chvíli stal největší drsňák, co kdy v nějakém seriálu byl. Strašně mě štvalo, když z něj tvůrci udělali trosku, která se ponižuje. Nakonec ale naháněl svým nepřátelům hrůzu do posledního dechu. Doufám jen, že jej jeho synové, z nichž jsem zatím alespoň trochu oblíbil snad jen Ivara, skutečně pomstí a useknou hlavu nejlépe všem anglickým králům, místo vyvražďování bezmocných lidí v klášterech a mešitách a chlastání s Rollem, největším zrádcem seriálu... ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”I do not believe in the god's existence. Man is master of his own faith, not gods. The gods are man's creation, to give answers that they are too afraid to give themselves.” Trpký koniec dlhej Ragnarovej cesty, ktorú bolo vo drvivej väčšine epizód radosť sledovať. Travis Fimmel si ešte raz zaslúži poklonu, veď si tu koniec-koncov i zrejme našiel svoju životnú úlohu a vytvoril jednu z najlepších seriálových postáv vôbec. PS: Palec hore za Ódina v závere. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER! Do konce prvních dvaceti minut jsem nevěřil, že Ragnar zrovna v tomto dílu umře. Nicméně to opravdu přišlo a z finále úplně nadšený nejsem. Chyběla tomu nějaká ta epičnost (a že si ji největší seriálová postava desetiletí kurevsky zasloužila), která nechyběla například u smrti Athelstana, Borga ad. Hodně mi ale teď bude vrtat hlavou, jak to sakra bude bez Ragnara pokračovat?! Pravda, máme tam pár zajímavých linií (Bjorna proti Rollovi, Ragnarovy syny a Lagerthu, Ecberta), ale bojím se že další díly budou tak trošku bez toho sebevědomí, které Travis přinášel. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)

Reklama

Reklama