Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Ivarově návratu začínají v Kattegatu kolovat první zprávy o Ragnarově úmrtí. Někteří jim však stále nemohou uvěřit, např. Lagertha nejprve doufá, že Ragnar stále řije, protože Ivar přímo jeho smrt neviděl. Ivar je však rozzlobený z toho, že Lagertha zavraždila jeho matku Aslaug a vyzve ji přede všemi na souboj. Lagertha ale výzvu odmítne, protože se nechce bít s mrzákem. Ivar jí ovšem odpoví, že jednoho dne ji zabije. Bjorn, Rollo a ostatní mezitím obeplouvají břehy Španělska a vydávají se do města Algericas, ve kterém je početná muslimská komunita. Tlupa Vikingů začne veměstě plenit a zabíjet, Floki je však fascinován místní mešitou. Po její návštěvě zakáže zabíjení dlaších obyvatel, s čímž souhlasí i vůdci výpravy. Floki s Helgou se navíc rozhodnou zachránit a adpotovat jednu místní dívku jménem Tanaruz. Harald s Halfdanem začnou pochybovat o Bjornových vůdcovských schopnostech a začnou spřádat plány na to, jak jednou převezmou vládu nad Vikingy a svrhnou klan Lothbroků. Lagertha v Kattegatu navštíví věštce, který jí prorokuje, že jednou zemře rukou jednoho z Ragnarových synů. (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když stále velmi silně cítím úpadek celého seriálu, tak si moc užívám vikingské rabování, které zde bylo úžasně podchyceno. Děj blízko Ragnarovi smrti je stále dost bohatý a Helga je fakt divná (zajímavé souvětí hehe). 71% PS: Moc se mi líbilo Rollovo nadšení během plenění města. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt to nechápu, pokud jsou tvůrci schopni v rámci čtvrté sezóny vytvořit takhle kvalitní epizody, proč to tak dokonale skrývali? Poslední tři díly byly velmi slušné a mně neleze do hlavy, jak je možné, že byla část série tak nezajímavá až nudná. Doufám, že bude seriál pokračovat už jen kvalitně. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invarova konfrontácia s Lagerthou bola sľubným začiatkom, potom však tvorcovia sústredili dej na Bjornovu výpravu v ktorej nastalo to, čo sa dalo čakať. Flokimu neprekážalo vraždenie kresťanov, v moslimskom chráme však drží pietu. jeho manželke učaruje malé dievčatko, ktorého úlohu v háreme netreba vysvetľovať. V scénach, kde dochádza k masakru kresťanov sa seriál vyžíva, keď dôjde ku konfrontácii s moslimským svetom akosi ubudne krvi aj brutality. Smutné konštatovanie. Na zjavenie Ragnara sme nemuseli čakať ani celú epizódu a po dvoch vynikajúcich epizódach opäť viac akcie a opäť iba priemer, aj keď Hvitsekov pohľad po otvorení háremu v podaní Marca ilsoa stál takmer za 5*... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar vyzve Lagerthu na súboj, je však odmietnutý, ona radšej ide stavať opevnenie Kattegattu. Bjorn zachráni v španielskom meste Hvitserka, neskôr ho zachráni aj Rollo, ktovie, či to niektorý z nich bude neskôr ľutovať. Helga je vydesná chladnokrvnou krutosťou nórskych bratov a adoptuje si dievča, z ktorej spravili sirotu. Floki nariadi nórskym bratom nezabíjať v mešite, lebo je nadšený nábožnosťou moslimov. Chlapi objavia hárem a odvádzajú si nové milenky. Celkom slušné scény sú tie mysteriózne so zvestovaním smrti synom, či už cez vrany alebo jednookým. Epizóda nedosahuje kvalít predošlých dvoch, no dej sa predsa len musel niekam posunúť. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Ivar je nejsilnější postava aktuální sestavy a vede si vážně dobře. Zvěstování Ragnarovy smrti s Ódinem je naprosto kulervoucí, jedna z nejlepších scén vůbec.. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predkrm pred tým než sa pôjde na kucapacu. Avšak tentokrát veľmi fajn. Ivar ukazuje, že Lagertha urobili chybu keď Aslaug poslala k pánu a potvrdí jej to aj veštec. ja si však myslím, že Ivar nebude ten ktorý ju pošle k pánu.  Raid na moslimov celkom ok akurát to, že Floki ich nechal pri modlení nažive hádam neznamená že konvertuje. a pasáž s Odinom je cool. P.S. Po prečítaní ostatných komentárov mi trkvasovi doplo prečo Floki urobil v chráme čo urobil. ()

Saroman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kanaďani a Irové, křesťanský národy s historií postavenou na křesťanství natočí seriál, kdy vikingové vyvraždují a vypalují křesťanské kostely, ALE ! Muslimy v mešitě nechají žít. Proč? Tohle není plánovaný scénář, ale přizpůsobení se k dnešní době. Scénáristi se bojí zabíjet muslimy, ale křesťany pobíjejí jako dobytek. ()

Reklama

Reklama