Reklama

Reklama

VOD (1)

Bjorn, Rollo a ostatní se vracejí domůz výpravy do Španělska. Když obeplouvají Franskou říši, Rollo váhá, zda se má vrátit domů, ale nakonec se rozhodne, že ano. Ještě před svým odchodem však nabídne všem Vikingům, že mohou obdělávat půdu kdekoliv na území Normandie. Doma na Rolla čeká manželka Gisla, která se na něj rozčílí, protože s jeho cestou nesouhlasila. Harald s Halfdanem navazují pdoviné spojenectví s Egilem, který je nemanželským synem jarla. Ve Wessexu král Ecbert seznamuje svého vnuka Alfreda s literaturou a vysvětluje mu, že pro úspěšné vládnutí jsou knihy stejně důležité jako kopí a pluh. Jeho snacha a milenka Judith se vypravuje za svým otcem Aellou. Vede s ním bouřlivé diskuse o jeho spojenectví s Ecbertem, protože Aelle nejeví žádnou vůli obnovit své spojenectví s Ecbertem před hrozícím nájezdem Vikingů. V Kattegatu stoupá napětí mezi Ivarem a Lagerthou. Ivar a jeho tři bratři již připravují atentát proti Lagerthě, když v tomje vyruší Bjorn a vracející se družina, kteří Lagethu ochrání. Floki představuje Ivarovi válečný vůz, který mu umožní zúčastnit se bitev navzdory jeho postižení. Bjorn po konfliktu s družkou Torvi naváže poměr s matčinou milenkou Astrid. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stavění obrany města a málem opakující se "red wedding" z GOT. Příprava na válku kde se trochu moc povídá, což je ale problém v podstatě celé čtvrté série, která je nepochopitelně roztažena do tolika epizod. Nebýt synů Ragnara, je to v téměř o ničem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každou epizodou se divím stále víc. Dění v Kattegatu bylo ve čtvrté řadě povětšinou nudné, teď se z něj opět stává centrum nejzajímavějších událostí. Ivar se pomalu ale jistě stává extrémně zajímavou postavou a předpokládám, že bude tím, kolem něhož se bude točit děj příštích dílů. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na škodu bolo, že na Kattegate nedošlo k bitke, ku ktorej sa schyľovalo, avšak v kontexte budúcich časti to bolo dobré. Nečakal som, že najväčšie sympatie v tejto epizóde získajú Floki s invarom. Čoraz viac intríg na Kattegade, nielen v réžií Invara ale aj nórskeho kráľa zatiaľ zatienila plánovaná výprava do Británie. Tryskomyš ako zvyčajne za 2, načo seriál vôbec pozerať... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lagertha je zmierená s osudom, Ivar namotivuje bratov, Floki sa zmieruje so situáciou a nórski bratia intrigujú. Ubbe s Ivarom zvolávajú armádu z celej krajiny a earlovia prichádzajú. Ubbe pred nimi dáva rešpekt Ivarovi. Scéna vyzvania Lagerthy je desivá, možno jedna z najlepších v seriáli, kedy sa vzpramený Ubbe a búchajúc kolíkmi do podlahy kráčajúci Ivar blížia k Lagerthe. Všetci sa ale idú zjednotiť v boji proti Ecbertovi a Floki vyrobí Ivarovi bojový koč. Harald s bratom sa dohodnú so zajatým Egilom na budúcich intrigách. Plot twist v závere má byť Bjornov pomer s Astrid, čo ma teda neberie ako tá najšokujúcejšia udalosť seriálu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"There is no need to pray for me. If I am to hell, at least I will enjoy the company of my degenerate monarch. As for you, Father, you may enjoy the aridities of heaven without my discomforting presence, and that of every other woman whose only crime was a desire to be free." ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napätia sa dá krájať a už chápem, prečo sa tvorcovia rozhodli Ragnara vyškrtnúť. Napriek tomu, že bol skvelý, s jeho postavou už tvorcovia (žiaľ) nemali čo ponúknuť a jeho smrť otvorila dvere ďalším udalostiam. Som zvedavý ako sa to všetko medzi bratmi, Bjornom, Lagerthou a všetkými ostatnými, ktorí si robia nárok na trón vyvinie. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pasáž skoro ako rudá svadba z GOT ma až nadvihovala na stolku avšak bohužiaľ zasraný Bjorn dorazil v tej najnevhodnejšej(pre fanúšikov lagerthy najvhodnejšej) chvíli. Scéna vypičenca Egberta s vnukom bola fajn, až som prekvapený. Judith išla varovať vyžratca Eilu ale ten nepočúva a zrejme sa jeho koniec blíži. Rollov návrat prekvapil, čakal som, že mu dá na pysk ale že mu prijebe po frňáku to už nie. A v závere sa Bjorn rozhodne prefiknúť frajerku svojej matky ale tak na to, že  v tomto seriáli je kurvenie denným chlebom si už asi každý zvykol. ()

pold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmyslná jednání postav a nesmyslné propletence se vrací do popředí. Nevím proč scénárista stále potřebuje při každém budování někam postavit Winnickovou s lopatou a od hlíny. Úpadek seriálu pokračuje, obávám se že ho čeká stejný osud jako GoT, tedy rozpliznutí do vykonstruovaných motivací a zápletek bez jakékoli logiky. Jediné co je stále důvodem to sledovat - přesdržky a bitky stále stojí za to. ()

Reklama

Reklama