Reklama

Reklama

VOD (1)

Po odjezdu velké vikingské armády do Anglie vládne Kattegatu královna Lagertha. Kattegat ovšem napadne družina neznámých útočníků. Po těžkém bpji, při kterém je i Torvi zraněna, jsou útočníci odraženi a jejich vůdce zadržen. Lagertha ho nechá mučit a vyjde najevo, že se jedná o Egila, který se nakonec přizná, že k útoku na Kattegat ho najali král Harald se svým bratrem Halfdanem. Velká armáda pak pokračuje ve svém tažení napříč Anglií a obyvatelé Mersie jsou z jejich příchodu vůce než vyděšení. Král Ecbert očekává co nejbližší útok a dodává svému synovi Aethelwulfovi podporu, aby se ujal vedení vojska. Dokonce přemlouvá svou snachu Judith, aby se k Aethelwulfovi vrátila. Harald zavraždí manžela své lásky Ellisif. Ta se za Haraldem vydává s omluvou, že ho v minulosti nepojala za manžela. Ve skutečnosti chce Haralda zavraždit, ale v tom jí zabrání Halfdan, který ji zabije. Ivar se snaží přesvědčit své bratry, aby v boji proti Aethelwulfovu vojsku zaujali trochu jinou taktiku než doposud. Bjorn a ostatní nejprve nesouhlasí, ale nakonec na Ivarův návrh kývnou. Plán se ukáže jako úspěšný, protože Vikingové v bitvě Aethelwulfovy vojáky dokonale zmátnou. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

no jsem rád že po té natahované nudě v 18. díle jsme dostali méně natahovanou vatu a bitvu na kterou jsme čekali? no možná bude až v posledním díle, alespon něco jsme dostali, i když toho nebylo moc ale ukázali konečně inteligenci Ivara...ale sakra proč to natahování....a to mě třetí řada štvala ze stejného důvodu ale tam byla závěrečná bitba alespon v posledních třech dílech ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

najprv sa dočkáme prekvapivej a nečakanej akčnej scény v Kattegate kde náš zjazvený maestro skurví útok a skončí na ražni. Potom vidíme vo Wessexe princa ako sa pripravuje na boj, ako dostáva požehnanie a podobné veci. No a zároveň kráľ Harald zadrbe manžela tej po ktorej šiel, tá ho následne zláka na svoju kundu a chce ho zabiť. Ešte že jeho brat to prekukol a poslal k pánu ju. A záver ma vystrašil, zase som čakal odfláklú bitku ale našťastie to bol iba slušný predkrm. Hej a kriplík Ivar je super postava ale tipujem že Hvitserk tiež povie svoje ale zrejme až v 5 sérii. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A opäť sa seriál vrátil do stereotypu, keď Lagertha Dokonalá všetko zvládne rovnako ako že britský vojaci sú idioti, tentokrát ich porazil Invar. Jediní výraznejšie víťazstvo, ktoré Vikingovia na Britských ostrovoch dosiahli bolo to, v ktorom sa spojili so škótskymi panovníkmi a spoločne porazili anglického kráľa, ale tak čo už, seriál musí nejako pokračovať. Škoda, pretože v štvrtej sérii bolo niekoľko svetlých momentov, v ktorých sa darilo vojskám striedavo, stereotypu absolútnej dominancie Vikingov sa však ani teraz tvorcovia nevyhli. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aethwulf sa ukazuje ako skvelý otec aj nevlastnému synovi a konečne dostáva pár pekných slov od ženy, dokonca aj od otca. Vyzerá ale, že tiež nemá stratégiu. Harald z pýchy zabíja soka v láske a nie je zato potrestaný. Ivar sa opäť háda s Bjornom. Floki sympatizuje s Tanaruz, ktorá utečie. Lagertha odrazí Egilov útok a mučí ho.  Ivar múdro navrhuje zmenu taktiky a využitie terénu. Bjorn najvprv nesúhlasí, no nakoniec podvolí. Aethewulf aj jeho vojaci sú z taktiky zmätení. Ide sa pozrieť do lesa a pohľad vyzerá ako z Blair Witch. Veľmi slušne dramatická a napínavá epizóda. To najkrvavšie, a hlavne bitka sú odložené asi na poslednú epizódu. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále nevěřím svým očím, co jsem to právě viděl... Mám takový pocit, že od závěru třetí série jim z týmu vypadl bitevní choreograf. Dyť ty bitvy, souboje a všechno kolem vůbec nemá šmrnc. Ty postavy jsou kamenný, vůbec mi na nich nezáleží, dokonce si přeju aby pár hlavních postav pochcípalo včetně pár Ragnarových synů. Ivarův vzestup byl více jak očekávaný, taktika zajímavá...ale co je hlavní: Taky jste si všimli toho nesmyslného počtu vojáků? Aethelwulf tam nakráčí s vojskem jako prase, a ke konci epizody sledujete hrstku dementně-postávajících floutků, jak si neví rady a třepou se strachy (a to ani nedošlo ke střetu). Stejná situace na začátku epizody, kdy povstalecká armáda útočí na Kattegat. Máte pocit, že Lagertha a její ženskej sněm nemá šanci - a najednou je bitva vyhraná, útočníci zažehnáni, šup do tepla k ohýnku dát si nějaký ten kus masa a čekat na příští uchvatitele. Nuda, nuda, šeď, šeď. 65% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama