Reklama

Reklama

VOD (1)

Synové slavného Ragnara Lothbroka přemýšlí, kam povedou další jejich kroky. Bjorn již dříve nastínil, že jeho snem je probádat dálné Středozemní moře. Na jeho cestě ho doplní i Halfdan Černý, který je znaven ambicemi svého staršího bratra. Král Harald má v plánu se vrátit do Kattegatu, kde hodlá Lagerthě předat dobré zprávy z Anglie. Ubbe, Hvitserk a Ivar se společně domluví, že další jejich cíl bude slavné město York. Tam by zbudovali i pevnost, která by sloužila jako předsunutá základna pro další výpravy. Mezitím se Anglosasové vzpamatovávají z trpké porážky. Králem je po smrti Ecberta Aethelwulf, který se v současné době modlí za život svého těžce nemocného syna Alfreda. Otěže do rukou bere i nebojácný biskup Heahmund, jenž plánuje odvetu proti barbarským pohanům ze severu. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To mají tvůrci tak krátkou paměť? V posledním díle 4 série Torvi buďto umírala a nebo byla alespoň velmi těžce zraněná a prošpikovaná několika šípy a tady si druhý den po boji vesele pobíhá a trénuje se synem. Nicméně i mimo to zde bylo všechno špatně. Bylo by to nudné skoro na odpad, ale dobývaní Yorku to u mě zvedlo alespoň na 2 hvězdy. 43% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět velmi pozvolný rozjezd, korunovaný průměrnou bitvou o York, která místy působí až odflákle. Papundeklovými kulisami začínaje a neslanými nemastnými souboji konče. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Start série hodně solidní. Díl se nesl v rytmu severského válečného běsnění. Kostelní čistka i dětská oběť stála za to dlouhé čekání. Figurky byly na šachovnici rozmístěné a vypadá to, že budeme sledovat více nezávislých dějových linek. Možná se tím tvůrci pokoušejí vykompenzovat ztrátu nenahraditelného. Bojím se, že kvalita trošku poklesne, ale to jsem se bál i u Narcos a nebylo to nic zlého. Asi chvilku potrvá, než se do seriálu patřičně ponořím. Vypadá to slibně. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda páté sezóny byla bohatá na pohřby (až 2) a loučení (až 4), ale kromě toho dostal dostatek prostoru i démonický, plíživý Ivar, který je mi sympatický tím, že bych se mu rychlostně vyrovnal, a díky Haraldovi očekávám i zapojení Lagerthy. S akcí jsem byl spokojen, protože York, jen mi opravdu nesedla postava biskupa Heahmunda, na toho si asi nezvyknu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím sa k tomu vrátiť, ale okrem toho, že tvorcovia šantenie Vikingov v Hispánii obývanej moslimami spravili tak, aby nepretiekla takmer kvapka krvi a v úvode piatej série s radosťou nechajú obetovať kresťanské deti a po návšteve chrámu sme svedkami masakru kresťanských duchovných svedčí o tom, aký ľudský xenofóbny odpad má hlavné slovo v Hollywoode. Nehovoriac o tom, že nikto z hradieb nedôjde varovať ľudí do chrámu, nebije na poplach ani nič podobné, severania výraznejšie úspechy dosiahli iba vďaka spojenectvu so škótskymi panovníkmi a tak aj (ne)znalosť dejepisu v seriály priam zaráža. A ako inak, Lagertha dokonalá na Kattegate všetko zvládne a Harald by bol taký kretén, že by si nezistil ako sa tam situácii vyvinula.Trápny stereotyp. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo dobré, ale tahle "nová éra," mě prvním dílem tedy nesvedla na cestu nějakého optimismu. Uvidíme, jak se bude děj a postavy vyvíjet dále, ale nějak se nemohu zbavit dojmu, že Ivar a spol mě nebaví. Děj dobrý, postavy ne. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jsem to správně pochopil tak první půlka úvodní dvojepizody byla tato první část. Ta mi přišla taková živější, dynamičtější, víc jsem si jí užil. Pokud jsem to pochopil špatně, tak asi komentář budu muset časem změnit. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se nakonec nechal ukecat, i když je pravda, že za to z části může mé pouto k seriálu. To že jsem říkal že končím byla pravda, ale nějak mi to chybělo, tak jsem zkusil první díl, no a jo v pohodě. Co se mi na seriálu líbí je vizuál, kamera, hudba a samozřejmě herecké výkony. Ivar, Ubbe to hodně táhnou a jde vidět že po Ragnarovi dostanou hodně prostoru se předvést. Co se mi ale nelíbilo je opět časový skok, teda věkový skok. Časově to je tak o pár dní po 4 sérii. Ten věkový skok mě hodně štve. Alfred je už dospělý, wat? Nechápu. Ono je pravda že tohle tvůrci dělají furt během seriálu, ale já to nemám rád. I tak se přes to přenesu. Ragnar mi ale i tak chybí. :( ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar sa vyviňuje zo zabitia. Halfdan chce ísť cestovať s Bjornom a Harald má v pláne ísť do Kattegattu pozdraviť Lagerthu. Ivar prosí Flokiho, aby neodišiel. Aethewulf tvrdí, že Vikingovia sú božia pohroma za anglickú márnosť a hriechy. Ivar presviedča bratov na dobytie Yorku, mesta, ktoré by neskôr mohlo byť vikinskou pevnosťou. Mladý biskup zvádza mladé hriešnice a potom sa ide kajať do tŕňového lesa. Vyzerá to na uskojenie chúťok doby, kedy mávajú seriály ambivalentnú postavu, ktorá robí to, za čo chce iných trestať. Z nepochopiteľných dôvodov šli Vikingovia teraz obetovať nedobrovoľne zajatých, a to deti. Pred brutálnymi zábermi bol ale divák ochránený. Plán vychádza. V kostole tu máme jatky. Hvitserk s nadšením vláči mníšku za členok na znásilnenie, no Ubbe je na prekvapenie citlivý ku mníške pokúšajúcej sa o samovraždu. Ivar ide svojimi kolmi doraziť ležiacich. Zahrá sa ale na zubára a dá jednému rozpustiť zlato do úst a povláčiť ho koňom. Harald v závere prekvapuje. Vzdáva sa Lagerthe a chce rozhodovať o svojej smrti. Lagertha má však iné úmysly. Na úvod celkom slušná epizóda, no boli tu aj lepšie. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No musím uznať, že celkom zaujímavý beginning oproti prvému dielu 4. série. dokonca sa dočkáme i jednej fajn bitky, následuje krutý masaker kresťanov( som zvedavý jaký masaker, ak vôbec bude na maurskom území kde sa vydáva Bjorn). Ivar je psychoturbokokot ale páči sa mi a v tomto dieli sa i Hvitserk ukázal ako krutý týpek.  Floki ide do prdele, vrátiť sa nemusí, mne chýbať nebude. No a v závere vidíme celkom fajn scénu v Kattegate kde náš harald zisťuje, že jeho plán nevyšiel ale pochybujem, že ho Lagertha nechá zabiť. Jo a Torvi nechápem. Minule dostala dve šípy do tela a teraz sa vystrábila a cvične bojuje zo synom? Ehm, asi žere nejaké vikingské steroidy. A meyers zatiaľ nič extra ale vyzerá na dobrého psychoša. ()

rashaverak

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud ctvrta sezona pusobila jako nastavovana kase s vyjimkou zuctovani s Ragnarem, pak tezko hledat slov pro sezonu #5. Nemam tak velky problem s hereckym obsazenim, ackoliv Trevis chybi, mam mnohem vetsi problem s ubohym scenarem. ()

Reklama

Reklama