Reklama

Reklama

VOD (1)

Ubbe, Hvitserk a Ivar se zmocňují města York a ihned začínají zesilovat jeho obranu. Heahmund a jeho muži totiž stojí před branami města a chtějí jej dobýt. Na pomoc jim přijíždí i král Aethelwulf se svým vojskem. Město chtějí napadnout ve správnou chvíli. Mezitím je v Kattegatu držen jako rukojmí král Harald. Lagertha ho vyslýchá, proč se proti ní spiknul. Ten tvrdí, že ho stále poháněla láska k jedné ženě a touha stát se králem celého Norska. Nyní nabízí své spojenectví Lagerthě a žádá ji o ruku. Když jeho nabídku odmítá, Harald se uchyluje k jinému plánu, který zahrnuje i Astrid, pravou ruku Lagerthy. Současně se Floki dostává na pevninu, která připomíná Island. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajaj, to jsem zase dostal od tvůrců přes držku... Na druhý díl jsem zíral silně konsternovaně (překlad: jako debil), nejpochopitelnější částí děje byla Flokiho plavba do nikam, ale zase byla otravná, dění v Kattegatu jsem příliš nepobral. Pokud Lagertha ojela Haralda jen proto, že si chtěla užít, fajn, jestli tam ale měl být hlubší smysl, tak mi unikl. Harald unikne z Kattegatu, jistě to bylo dramatické a mohlo by mi to narušit nervový systém, proto mě tvůrci těchto záběrů raději ušetřili a já je za to oceňuji celými dvěma hvězdičkami. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok čekám na psychologickou poradnu. Ragnar nikde. Björn nikde. Flokáč se definitivně zbláznil a se svou depresí jen prohlubuje hluchá místa nové řady. Útěchu nachází v severském božstvu. Lagherta si zas svou lesbickou terapii nahrazuje penisem. A vrcholem všeho - očekávaná naděje budoucnosti tohoto seriálu po smrti Ragnara, Jonathan Rhys Meyers, seriál nakonec ne že nenakopl, ale ještě se idiot bude týrat za hříšné myšlenky. Teologicko-filosofická stať. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím se úvod páté řady snaží přesvědčit, že vikingové mají stále co řict svému divákovi. A činí tak úspěšně. Kromě Bjorna, se linky jednotlivých postav rozběhly naplno. Už jsou tam intriky, plány, připravy na velké bitvy. Neopomělo se ani na důležitý aspek seriálu, duchovno. Jedinou výtku mám pouze k nesourodému tempu a roztřištěné kontinuitě. Děj uhání překvapivě zběsilým tempem. Minulý rok se vyskytovaly místa, která už nebezpečně působila natahováním a ředěním látky. Nyní se naopak utíkalo dopředu někdy až příliš kvapně. Zejména linka Flokiho, přestože sama o sobě velice zdařila, ničila pospolitost ostatních. Chtělo to spíše udělat nějaký dvacetiminutový blok pouze jeho cestování a pak se naplno věnovat událostem v Anglii a Kattegatu. Jinak jsem ze začátku letošní řady nadmíru spokojen. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Harald sa vyviňuje (asi nejaké pravidlo 5. série), Lagertha ponúka femdom sex. Ivar má s bratmi zaujímavú debatu o tom, ako ich nezahŕňa do svojich plánov. Debata žien za stolom veľmi nebaví. Zmenil sa herec v úlohe Alfréda. Ten je na pokraji smrti, trpí nejakou chorobou a má preludy o démonickom mníchovi, ktorý zmanipuluje sa skoro utopiť. Aethewulfovi by pristala vojna viac namiesto rodinného života. V rámci svojej vidiny ale poskytuje Aethewulfovi správne informácie o pobyte Vikingov. Na záver sa ponúkajú intrigy Margarethe, Flokiho prelud a objavenie Islandu a Ivarova barla, čo vôbec nezvyšuje adrenalín v krvi. Epizóda nebola bohatá na dramatické udalosti, našťastie ale došlo na vývoj a snáď sa dočkáme v ďalšej epizóde bitky. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, misky se obrátili. Strana Vikingů mě moc nebaví, naopak anglická strana je mnohem zajímavější a to hlavně kvůli mladému a ambicióznímu biskupovi, který trochu připomíná Zaklínače. Přesto panuje spíše zklamání, místy opět nedává logiku a jak byl Floki od počátku otravný, tady už je přímo nesnesitelný. Navíc se začíná opakovat dokola to samé schéma. Běž, obsaď, udrž, vyrvi zpátky, odjeď na lodi. Čím už od první série Vikingové trpí, jsou průměrné a jednoduché dialogy a ani tady žádné zlepšení nebo převrat nenastává. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama