Reklama

Reklama

VOD (1)

Biskup Heahmund přichází s novým plánem díky vizi, kterou prožil. Navrhuje seveřany v Yorku vyhladovět a zablokovat všechny cesty do města, po souši i po vodě. Hvitserk varuje Ivara, že brzy ve městě nastane hladomor, ale ten neposlouchá. Do Kattegatu se vrací Ubbe, který se zrovna v dobrém nerozešel se svými dvěma bratry. Lagertha mu nabízí spojenectví, když ji podpoří proti králi Haraldovi. Bjorn a Halfdan pronikají do Středozemního moře. Jejich další cíl je Sicílie, kde prý vládne mocný Euphemius. Ale je opravdu tak mocný, nebo je emisarem někoho ještě mocnějšího? (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký špatný, Bjorn a jeho dobrodružství s jedinou zajímavou scénou 2*. Kattegat se stejným počtem zajímavých scén 1*. Ve westfoldech se prakticky nic nestane, když to nic je celkem zajímavé 2*. Dále Ivar má zřejmě zajímavý plán, ale zde nebylo nic ukázané 3* a situace v campu angličanů další 2* s jedinou zajímavou scénou jak Ethelwulf křičí na bishopa heahmunda. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Ragnar seriálu sice schází. Mezi zbytkem hrdinů si přeci jen nelze nalézt osobu, která by byla sama o sobě až tak zajímavá. Nicméně, seriál rozdal karty opravdu solidně. Jednotlivé dějové linky naznačují, že by nuda být rozhodně neměla. Já se prozatím příjemně bavím a na každý další díl se patřičně těším. K vidění byla vikingská svatba, která se příliš nelišila od křesťanské. Dokonce je vidět, že si pánové stále vybírají nevhodné ženy. Harald se pustil do manželského svazku, který jej s největší pravděpodobností bude tentokrát stát život a dle současné ženy předpokládám, že i pyj. Sicílie mě prozatím závratně nebavila. Uvidíme, co přinese další díl. Slabší 4 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve čtvrté epizodě mě potěšilo spíše dění v Norsku, kde to po čase začalo zavánět novými intrikami v Kattegatu i ve Vestfoldu. Bjornova dějová linie mě ničím nezaujala a nejsem si jistý, jestli je postupné roztahování děje po celé Evropě a možná i dál, prospěšné. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož historické faily sú jedna vec (York Invar dobil a až potom skoncoval s kráľom Aellom) ale s nimi si teda ťažkú hlavu tvorcovia rozhodne nerobili. Ale aby Saská armáda obkľúčila mesto York, nerozoznala zápach handier od zápachu ľudských tiel ale hlavne mala obkľúčené celé mesto a zároveň si nevšimla odchod všetkých Vikingských lodí, tak to je trochu výrazný dejový fail. Áno, Invar bol neschopný bojovník s postihnutím a dobrou stratégiou, škoda že časť z nej sa neušla aj tvorcom seriálu. Podstatne zaujímavejšie sú opäť dejové línie na Sicílii či saskom dvore ako u Vikingov a najmä čujme Trójskeho koňa v ďalšej epizóde. Rollo sa z deja vytratil, ale jeho potomok nakoniec definitívne porazí Vikingské nájazdy pri Stamford Bridge, uvidíme či aj tuto budeme svedkami scifi alebo sa dokážu Vikingovia tváriť aspoň z časti historickým seriálom. Ale intrigy bavia viac ako masaker kresťanov v ktorom sa tvorcovia zakaždým vyžívajú. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehorázná nuda, úpadek a čekám, že i brzo sci-fi, neboť ten nynější dr. House o holi snad začne brzy i chodit! Nemožné se stává skutečností jen aby se zaplnila další řada. V nejlepším se mělo skončit. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bjorn sa dostáva na Sicíliu a stáva sa bodyguardom mocného muža. Táto časť nemá všetko, čo by mal zaujímavý príbeh mať. Nemá zaujímavé postavy, dokonca Bjorn aj Halfdan v novom prostredí nefungujú aspoň tak. ako obvykle. Biskup Hammond vymyslí vyhladovanie Yorku. Alfred velí masakru hunting party bez výčitiek. Angličania ponúkajú anjzauímavejšiu časť. Ubbe prichádzajúci za Lagerthou a vytvárajúci s ňou pakt je už ale paródia minimálne dvoch postáv. Margarethe ho po sexe presviedča na Lagerthino zvrhnutie. Trápna scéna je aj Lagertha u Seera. Jasnovidec má tentokrát vo svojom príbytku nejako veľa svetla, až je jeho predpovedeď zbavená akéhokoľvek tajomna a temnoty, obaja sú v jednom zábere bez akýchkoľvek rušivých elementov v zábere, čo by vyvolávalo stalker POV, jednoducho rodinné stretnutie. Seerov hlas pri tom všetkom vyznieva komediálne. Ďalšou scénou, ktorá nemá kvalitu, je Hvitserk na hradbách, pochybujúci o svojom osude. Hercovi dokážem veriť bojový adrenalín a zvádzanie žien, na drámu o rozhodnutiach o svojom osude však už veľmi nemá. Záver ponúka čo? Mor, ktorí si Angličania nevšimli? Ako Angličanom dokázali uniknúť všetci Vikingovia naraz? Fail za failom. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Yes, you will see him again. But in terrible circumstances. The consequences of Ragnar's death are not yet played out. You have only seen the beginning of the end. So now prepare yourself for what is to come." ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký relatívne pokojný diel kde Bjorn navštívi byzantíncov, Harald si vezme Astrid za ženu a Floki sa sám so sebou vypráva na Islande. ubbeho chce Lagertha naverbovať tak dúfam, že odmietne. A Ivar zase pekne vyjebal zo Sasmi. Ten kriplík je fakt týpek. ()

Reklama

Reklama