Reklama

Reklama

VOD (1)

Anglosasové se slavně vracejí do prázdného města York. Jenže než si uvědomí, že se nacházejí uprostřed pasti, je již příliš pozdě. Další vítězství seveřanů je dokonáno se zajetím biskupa Heahmunda. Aethelwulf posléze nařizuje strategický ústup. Do Kattegatu se vrací Floki, který vypráví o své cestě do země mocných bohů. Nicméně od Lagerthy se vřelého uvítání nedočkává, protože jako královna Kattegatu potřebuje každého schopného muže připraveného na obranu města před králem Haraldem. Současně se Halfdan a Bjorn vydávají do severní Afriky, aby tam navštívili arabského emíra, nová překvapení nenechají na sebe dlouho čekat. (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to zas bylo za debilní plán se schovat na to nejhorší možné místo do kanálu a pak vylézt ven v ten nejhorší možný okamžik, když je nepřítel v pohotovosti a všude kolem vás z kanálových děr do naprosté nevýhody a přesto zvítězit? To už Tvůrcům došly všechny logické nápady? Po téhle náloži pak divákovi už ani nevadí, že si Floki odcestoval na mini lodičce bez navigace po větru ka ho bohové dovedou a pak je v rámci několika dalších dní schopen se opět bez navigace vrátit nazpět do Kattegatu. Ani Bjorn moc uspokojení v epizodě nepřinese a tak jsem měl dost práce neohodnotit epizodu odpadově. Jedna hvězda alespoň za tu bitvu. (hodnotím čistě technické provedení soubojů jelikož to bylo celkem hloupé) 20% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další nehorázná řezničina, která je znovu vyšperkovaná minipříběhy (válečník s kladivem), které tomu dávají ještě intenzivnější charakter. Pětka má zatím zřejmě nejlepší akci a konečně začíná být pořádně vidět popularita seriálu a s tím spojený štědrý rozpočet. Floki je značně mimo, ovšem skvěle zahraný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další kvalitní díl. Ivar opět vymyslel zajímavou léčku, čímž rozpoutal moc hezkou krvavou vřavu. Dějová linka ze Sicílie mi doposud přišla maximálně debilní a nezajímavá. Po tomto dílu se vše změnilo. Pánové ukázali, že sice mají svaly, ale s mozkem je to horší. Takže pánové, mám pro vás radu zdarma. Pokud vás někdo pohostí shemale dárkem, tak to s vámi rozhodně myslí zle. Takže snad až na to, že se bohužel vrátil kretén Floki, tak to nemělo chybu. Doporučuji si užívat Lagarthu. Mám trošku takové tušení, že její dny budou co nevidět sečteny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem byl z vývoje příběhu zase úplně paf. Jak se Floki, kozel jeden ušatá, dostal bez problémů z Islandu do Kattegatu? Aha, už vím, to bohové. Nikdy jsem o sobě netvrdil, že jsem skvělý válečný taktik nebo stratég, ale takovou blbost jako Ivar bych určitě nevymyslel. Zajímalo by mě, jestli by nějaký věhlasný matematik dokázal vypočítat, kolik Vikingů dokáže prolézt úzkým otvorem, než každou další vystrčenou hlavu prostě někdo usekne? Chabé. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invar akosi rýchlo stratil chuť pomstiť sa Lagerthe,aj keď znenazdajky sa táto téma objaví. Zajatie bishopa a vôbec vlákanie Vikingov do takejto pasce je tak smiešne,že Sasov by už dávno museli vyhubiť potkany ak by ich taktika boja bola tak naivná ako ju predkladajú tvorcovia seriálu. Floki (ako inak) túži obývať Island, kam mal doplávať až v roku Invarovej smrti po 5 ročnom drancovaní Anglicka. Že Björn železný prežije plánovanú popravu zo strany Byzantských moslimských bojovníkov so 4 cm kúskom železa v ruke je jasné každému. Každý diel je stereotypným obrazom toho,ako sa všetko v poslednej chvíli obráti v prospech Vikingov a neuveriteľne to unavuje (s výnimkom Ragnarovej dobrovoľnej cesty za popravou). ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle jsem se bavil, zápletky opravdu gradují. Zprvu těžko pochopitelná Flokiho cesta teď tvoří zajímavou zápletku. Obdobně je tom Bjorn a jeho cesta do Středomoří, ta mě baví víc, než dění na severu. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl páté řady, jinak se ale shoduji s uživatelem paddy35 - naprosto nelogické a historicky nepravděpodobné kauzy. Už tahají nemožné i z paty a Ragnarem měl celý tento seriál skončit. Fantasmagorie. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvej desaťminútovke tu máme kvalitnú bitku v Yorku, ktorá ale bohužiaľ začala na veľmi nelogických základoch vyjdenia Vikingov z kanálov, pričom sa ich Angličania nepokúsili pri vychádzaní z kanálov zastaviť, ale radšej počkali, kým sa ich počty zvýšia, a až potom začali bojovať. Ivar z určitch dôvodov dáva Hemondovi ešte šancu v boji – požičia mu koňa, lebo je vraj príliš great warrior. Neskôr sa ho zajatého rozhodne zobrať do Kattegattu. Floki sa vracia do Kategattu a znepriatelí si Lagerthu rozprávaním o svojom ostrove, na ktorý chce zobrať len true believers. Angličania sa cítia porazení. Hvitserk navrhne Ivarovi, aby odišli domov zabiť Lagerthu aj Ubbeho predtým, ako sa vráti Bjorn. Ten sa s Halfdanom dostane do púšte na návštevu mocného služobníka imperátora. Sprvu príjemné dobrodružstvo sa našťastie pre diváka postupom času stáva nechutnejším a napínavejším. Aj cez logické lapsusy epizóda bavila. ()

Rami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, jak moc je seriál autentický s realitou, neřeším. Je to prostě jen seriálová zábava na motivy přibližných historických reálií. Ale to, co jsem si v minulých sériích užíval, mě dnes bodá u srdce. Nebo spíš už to není ono. Mám teď namysli boj - zejména v tomto díle. Všichni jen řvou a skutečná strategie nikde. Bohužel chybí i zdravý rozum. Vojáci/válečníci se zmateně motají, aby mohli být snadným cílem. Z logiky věci není žádná taktická výhoda soukat se po jednom z jedněch míst do druhých na nepřítele, když by vlastně stačilo nepříteli zabíjet pomalu ale jistě toho jednoho bojovníka za druhým a ani se nezadýchat. Vojáci se ale zachovali úplně nelogicky. Prostě fuj... Dvě hvězdy dávám jen pro atmosféru, kulisy, kostýmy atp. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

lol co to zase mělo bejt. Imba logická strategie, zalezeme do kanálu, a pak uprostřed nich zase vylezeme... Tahle série je zatím teda čajíček. Počínaje Flokiho spirituálním výletem na Island rozmáznutým na pět dílů, a konče výletem někam do prdele do prostřed pouště, kde se něco děje a je to tak nudný, že vlastně ani nevím co. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je již značně nepředvídatelný a to je mnohém dobře. Opět již tradičně napínavý závěr. Přepadení ve městě krvavé. Drtivá většina dějových linek se vrací do Kattegatu. Všechny tábory Loki, Legertha, Ivar i Harald se řádně poperou. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po dlhšej dobe sa vrátim k tomuto počinu a  dostanem toto? Really? tak akože v minulej epizóde sa heahmund opýta prečo sú krysy vonku a v tejto sa veselia, že severania odtiahli? Ach no nič dobre radšej to kašlem a strhávam *. Bitka skvelá aj návrat Flokiho do kattegatu, akurát ho mohla Lagertha kilnúť, bol by od neho pokoj.  Pasáž Bjorna celkom funny ked jeho spoločník nedostal do postele ženu ale muža a aj pohostenie stálo zato. A asi najlepší ending aký zatiaľ tento seroš mal. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lze snest jen omezene mnozstvi ptakovin a veci postavenych na hlavu, tento dil bohuzel v hlouposti vynika a bylo to utrpeni, naprostemu zavrzeni serialu zabranila pouze manzelka s zadosti o dalsi dil. Predevsim zacatek kdy se kluci vikingsti dostali dobrovolne asi do nejhosri mozne pozice a aby to pojistili rozhodli se z ni zautocit v nejhorsi mozny okamzik byl vpravde kouzelny. Flokiho cestovatelsky kumst bez navigace uz pak cloveku vlastne ani tak nevadil. Serial pokracuje v upadku, nejvetsi utpeni je pak boj, ktery neni bojem ale jakymsi prapodivnych tancem kdy hlavni hrdinove kosi nebohe komparsisty po tuctech coz je prolnuto naprosto samoucelnymi drsnymi scenami, ktera pokud maji navozovat pocit realna, pak navozuji jen zachvaty smichu. A pribeh sam, porad dokola, ruzne frakce se spojuji a rozpojuji vzajemne zrazuji, odchazeji a prichazeji, casto uzaviraji spojenectvi ktera postradaji jakykoliv smysl a pak jakmile je zradi, pro odduvodneni zrady pouziji nesmyslnost toho proc spojenectvi bylo uzavreno, cimz vsechno znesmyslni jeste jednou. Je opravdu psychycky narocne tento serial koukat a premyslet u toho, zaroven vzpominat na stridmost a logiku prvnich dilu. ()

paddy35 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi, jste normální? Vždyť tohle už jsou opravdu vyloženě nereálné a nelogické kraviny. Tímhle dílem uzavírám Vikingy a dále se dívat nebudu. Tolik patetických, klišovitých a béčkových nesmyslů pohromadě jsem ještě neviděl. Veškerá logika Seveřanů a Angličanů se omezuje na stupidní řvaní a pořád se bojuje, nikdo pořádně neví z jakého vlastně důvodu. Vztahy mezi postavami zamrzly na bodu mrazu a přelévají se nepochopitelně z jedné strany na druhou, což jako celek prostě nedává žádný smysl. Nehledě na to, že chovní hrdinů neodpovídá jejich přidělenému charakteru a spousta se jich chová tak, že od sebe jdou rozeznat pouze vzhledem. ()

Reklama

Reklama