Reklama

Reklama

VOD (1)

Floki přijíždí spolu s dalšími obyvateli Kattegatu na svůj objevený ostrov, aby zde založili vlastní kolonii. Ostatním však přijde krajina na ostrově nehostinná. Floki všem nabízí, že na ostrově nebude panovat žádný vládce a správa se bude řídit hlasem většiny, což mu ale nikdo nevěří. Ivar vede rozhovory s Heahmundem, kterého se stále snaží přesvědčit, aby bojoval po jeho boku. Heahmund již s tím je smířený, protože podle svých slov cítí, že je součástí božího plánu. Bjorn se vrací do Kattegatu, kde se rozchází s Torvi, matkou svých dětí, kterou na cestách přestal milovat. Rozhodne se, že pojme za ženu Snaefrid, dceru krále Svaseho, který přijel Lagerthě pomoci bojovat s Ivarem a Haraldem. Bjorn, Ubbe a Lagertha začínají plánovat strategii proti Ivarovi s Haraldem, ovšem tuší, že Ivar přichystá nějakou léčku. Společně s nimi půjde proti vlastnímu bratru bojovat i Halfdan. Margrtehe přemlouvá Ubbeho, aby se do bojů nezapojoval a počkal, až se královský trůn uvolní pro něj. Astrid sděluje Haraldovi, že s ním čeká dítě. Princ Alfred se vydává na učení do kláštera, ve kterém studoval i jeho biologický otec Athelstan. Poté co se Alfred začne modlit, uslyší v hlavě otcův hlas. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další nudná a často ne příliš logická epizoda. Což je patrně už zvykem této celé série. Vážně nedokážu pochopit to kouzlo, neboť jsem si plně vědom, toho jak je seriál v tomto bodě špatný, nicméně to chci přesto dokoukat a vidět čeho jsou ti pitomci ještě schopni (myšleno tvůrci). 25% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bishop a Ivar hrajou šachy a společně filozofují, zatímco ostatní se připravují poctivě na bitvu. Kdyby se tenhle díl přeskočíl, asi se taky nic moc nestane. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další totálně nudná epizoda točící se kolem vztahů, ať už těch mezilidských nebo partnerských. Totálně zbytečný díl. Nestane se vůbec nic, co by vás alespoň trošku potěšilo, překvapilo nebo zaujalo. Očekávaná bitva všech bitev byla tedy o epizodu odložena. Zřejmě doposud nejhorší díl celé série, a to byl samotný start série hodně slibný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čase jsem opět udělil čtyři hvězdičky, přestože nešlo o epizodu se zběsilým tempem a úžasnou akcí. Hodně se debatovalo, ale bylo to k věci, Bjorn si našel novou nevěstu a hned jsem se bavil, navíc jsem se dozvěděl, jak se správně kastruje sob a viděl jsem Flokiho, jak se snaží vybudovat komunistické zřízení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak chyby sú už nielen v deji, ale aj v rozhovoroch. Bjorn pri rozhovore s Lagerthov spomína, že Ivar si pred bojom rád pozrie miesto kde sa bude bojovať. Čo na tom že v Kattegate strávil celý svoj doterajší život, okrem výpravy v Anglicku. Takýto užívateľ fanúšik Vikingov udelí epizóde 5 hviezdičiek a zo svojich všetkých 40 účtov následne vyhejtuje Hru o tróny a dá jej nízke hodnotenia a spomínané účty má iba kvôli tomu, aby si sám zvýšil bodové hodnotenie na čsfd. Tak zúfalstvo niektorých ľudí a potreba zaujať je fakt zvláštna. Epizódy Vikingov hodnotí cca 380 ľudí, epizódy GoT 2500 a v rozhodujúcej bitke sa odrazu rozhodne o 600 užívateľov viac zahlasovať a prihlásia sa po takmer roku. Nesúvisí s epizódou, ale tú ťažko hodnotiť, Bjorn si vzal ktovie v poradí ktorú manželku, Alfredovi sa prihovorí ocko Athelstan a sám navrhne reformu katolíckej cirkvi, aby sa omše slúžili v Angličtine, jazyku ľudu a chlapík tak teda predbehol myšlienky iba o nejakých 900 rokov. O dve časti si spraví selfie a zavesí to na Flokiho Instagram...Úbohé. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení bylo dost na hraně ***, ale dal jsem **** za tu sámskou princeznu. Jinak dějově docela slabota, i když některé naznačené vztahy mohou zajímavě vyústit. I když se dalo zkrátit. A jsem zvědavý, co bude s Alfrédem, tahle jeho cesta by mohla být zajímavá. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro někoho nudná část, pro mně parádní část. Za všechno může hlavně hudba, herecké výkony a skvěle natočený díl. Hrozně se mi líbilo jak seděli u stolu a plánovali jak proběhne bitva. Co se mi ale nelíbilo byl Bjorn. Vzdát se krásné Torvi, tomu nikdy neodpustím. Doufám že následující bitva proběhne ve velkém stylu, a ne jako na konci 4 série, proti Králi Aellovi. Ragnar mi chybí :( ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetci sa zvítali s Bjornom a Halfdanom a spoločne kuli plány. Ivar sa snažil overiť si Haehmundovu vernosť. Floki rieši pochopiteľné problémy v novom svete. Alfred poúčal opáta kláštora, v ktorom pôsobil jeho otec, prespal tam a pomodlil sa. Bjorn si našiel ďalšiu ženu. Vcelku predvídateľná epizóda, ktorá neponúkla nič kultové, len predvídateľné, ale aj nejaký ten vývoj. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě příprava na velkolepou bitvu. Pozitivní je to, že jsou všichni pohromadě v rodné domovině. Blonďatou krávu bych sekl mečem a Ivar i když je to idiot, tak zatím tomu dává šmrnc záporáka. Doufám, že bitva bide stát za to. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Utľachaná časť, ktorá sa mi z nejakého dôvodu celkom pozdávala. Duo Ivar & Heahmund sú momentálne najzaujímavejšie postavy, aké seriál ponúka a charizmou jasne prevyšujú všetky ostatné. Snáď ten Ragnarok bude stáť z to a snáď sa ho dočkáme už v dalšej epizóde... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas epizóda kde sa udeje hovnisko. Bjorn pošle Torvi do prdele a zoberie si nejakú crazy bloncku. Ivar s našim biskupom hrajú šachy, Astrid je kotná (šak keď ju pretiahlo stádo tak sa nedivím)  a obom armádam chodia jednotky a chystá sa bitka, ale kým príde nuž potrvá to asi ešte dlho. Takže najzaujímavejšia pasáž bola o tom keď Athelstanov syn hľadal stopy svojho otca v kláštore ktorý ešte v 1. sérii napadol Ragnar. Hej a Hvitserk nejak je hádzaný na vedľajšiu koľaj som si všimol. A Flokiho pasáž nekomentujem. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa zobudili a zistili, že majú medzi postavami Alfréda Veľkého. Bolo na čase, napokon práve on je najväčším ochrancom Anglicka pred severanmi. Pre mňa ide o zábavnejší diel tejto série. I keď za starými dobrými Vikingami plačem, v tejto epizóde sa im scenár po dialógovej stránke priblížil viac, než tomu bolo u predchádzajúcich dielov. Pomedzi dialógmi je vidno, že vývoj celej série je kočírovaný pomerne slušne, a ja som zvedavá, ako dopadne sľubovaný Ragnarok. Tie charakterové zmeny sú však viac a viac neskutočné, tak ako i vzťahové preferencie väčšiny postáv. Kedy sa z Bjorna stala tak zbytočná postava? Má Flokiho linka i nejaký význam? Ivar a Heahmund sú asi to najviac zaujímavé na tejto epizóde, pripomínajúc mi posedenia Ragnara s Eckbertom. PS: Prosím, vyhoďte niekto už toho strihača... ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí nejsem typ, co by potřeboval nějakou výraznou akci, aby se mu epizoda líbila, ale ať už ta bitva radši přijde. A finální scéna s Alfredem má ode mě plus. ()

Reklama

Reklama