Reklama

Reklama

VOD (1)

Přichází okamžik, na který všichni dlouho čekali. Finální bitva o norské království Kattegat je tady. Bratr proti bratrovi. Ivar proti Lagerthě. Heahmund proti bývalým spolubojovníkům. Všichni jsou připraveni na konec světa... (TV Prima)

Recenze (28)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově pozitivně hodnotím snahu udělat epizodu nějak jinou, zajímavou, rozbít monotónnost. Jen je škoda, že to bylo trochu jinak, než by se mi zamlouvalo, ale to je vedlejší. Hlavně, několikrát jsem v ději neorientoval. Konečně přišla redukce hlavních postav, ačkoliv mohla přijít už dříve, alespoň částečně. A stejně nic moc neřeší, alespoň nic zásadního. A návrat Rolla, to je také věc, po které jsem dříve volal a teď se jí dočkal. Snad zamíchá kartami, bylo by to potřeba. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nejhorší finále poloviny série v historii seriálu, ačkoli bylo snad nejnabitější událostmi. Zemřelo pár postav, které již seriálu neměly co nabídnout, což mě potěšilo velmi. Divácký zážitek však neskutečně srážely melancholické flashbacky, které se dostavovaly v nejnevhodnější okamžiky a zcela narušovaly průběh seriálu. Týkaly se mnohdy postav, které člověk viděl párkrát a neměl ani možnost si k nám vytvořit vztah. Tento krok tvůrců mi přišel neskutečně směšný, ubohý a amatérský. Alespoň, že se v ději kamsi poskočilo. Druhé polovině série dám rozhodně šanci. Jen doufám, že se tvůrci budou držet vyzkoušeného formátu a nebudou s v rámci seriálů pouštět do experimentů, jako byl tento díl. Absolutně jim to nejde. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V desáté epizodě jsem kladně ohodnotil to, že se tvůrci konečně odhodlali k likvidaci důležitějších postav, ale provedení mě příliš nenadchlo. To, že bitvu, "naporcovali" prostřihy s tím, co jí předcházelo, bylo vcelku v pohodě, ale ty přiblblé vize a podivné stavy některých postav mi lezly na nervy. BTW- Halfdanův stupidní konec, to fakt nepřišli na nic lepšího? Mohl si třeba při holení brutálně probodnout břicho. Jo, a abych nezapomněl, Ivar to fakt ještě rozchodí, taky to musím prubnout. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen těžko uvěřit, že na tomhle pracovali stejní lidé jako na první a druhé sérii. Já říkám bravo, našli jste si způsob jak pokazit bitvu idiotskými a zbytečnými ,,tripy" flashbacky a na střídačku s prolínáním náhodného zábíjení pěšáků hlavnimi postavami. Jinak logicky, proč se raději strana Bjorna a Lagerthy neopěvnila v Kattegatu než se nechat pozabíjet mimo hradby a pak jim stejně město nechat bez boje? (nebo proč ho tedy vůbec před útokem opevňovat v první řadě??) Frankové tu jsou také zcela nelogičtí a nejradši bych dal odpad. 15% čistě za část bojových scén. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod s vikingskými piesňami pred veľkou bitkov bratov, potom úvodná zvučka seriálu a tým všetko dobré v epizóde končí. Vlastne nie, zlomená Lagertha na konci epizódy je ešte akou takou náplasťou za slabučkú epizódu, ktorá mala byť bezpochyby jednou z najlepších. Prestrihy do minulosti sa spočiatku javili ako dobrý nápad, avšak nakoniec práve okamihy spomienok rovnomennú časť rozkúskovali viac ako hokejisti Nemecka s Dánskom poslednú tretinu. Veľká škoda, momenty keď Lagerthin spolok lesieb stojí v prvej línii, samotný make-up kráľovnej všetkých kráľovien, jej stret na bitevnom poli s Astrid, Ivarov pohľad na Lagrthu bojujúci s kostrami okopírovaný z filmu Iason a Argonauti a nakoniec to, čo jeden z užívateľov predpovedal, Ivar pohybujúci sa po bitevnom poli bez pomoci bariel či voza boli obrovským množstvom prešľapov, ktoré by sa hodili do filmov ako Shazam! či Avangers a nie do historického seriálu Vikingovia. Otázne je, či tvorcovia dokážu klesnúť ešte hlbšie. Hviezda naviac za snahu zatraktívniť časť práve prestrihmi do minulosti, ktoré jej nakoniec najviac uškodili. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama