Reklama

Reklama

VOD (1)

Novina o zavraždění biskupa Cuthreda vyvolá u dvora krále Alfréda rozepře. Heahmund odtajňuje králi, že je proti němu zosnovaná zrada z řad církve a šlechty a že Cuthred byl v jejich čele. Jeho zabitím tak chránil jeho osobu. Naopak v Kattegatu se rozšíří zpráva o vraždě Margarethe. Hvitserk obviňuje Ivara, že nařídil její zabití. Mezitím město opouští král Harald a vydává se do Yorku, odkud chystá útok na království Wessex. (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu chýbajú Alfredovi súrodenci (boli štyria) a oklieštenie deja vo Wessexe je celkovo tentokrát na škodu, pretože by dávalo podstatne lepšiu možnosť naplniť 20 epizód tejto série, ako takýmito časťami, ktoré neriešia nič. Nech by bola a aj v skutočnosti bola moc Ivara Bezkostného akákoľvek, určite by Vikingovia jeho vyhlásenie sa za Boha neakceptovali najmä v kontexte v akej je ich viera zobrazená práve v tomto seriály. A "nečakané" objavenie sa Magnusa, ďalšieho z množstva Ragnarových synov by síce mohlo byť prísľubom zaujímavej dejovej línie, avšak po skúsenostiach zo sériou tomu príliš veľké nádaje nedávam. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím nad touto epizodou projevit mírné zklamání. Předchozí díl diváctvo docela navnadil a tento navázal v nesmírně ukecaném tempu s naprostým minimem akce a nějakých zajímavostí. Chybělo i více intrik. Tak nějak se kecalo jen o hovnech, což není mým šálkem kávy a ostatně nemám na poslouchání píčovin ani moc času. Lepší dva kousky, kousal jsem se nudou. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť ukecaná časť a dosť o ničom časť. Ubbe a Torvi príjmu kresťanstvo, Wessexský kráľ si vezme slečnu (a som zvedavý ako bude tváriť keď zistí, že už je zajazdená). Harald dôjde do Yorku a chystá Raid a zároveň kuje pikle na odstránenie kriplíka. A kriplíkovi zajebáva viac a viac. záverečná pasáž super ale pochybujem, že obetovaný bude Hvitserk, predsa len toto nie je GOT. A Island, to už mi príde jak paródia. A ďalší Ragnarov synátor, no neviem či nebude 5 koleso u voza vzhľadom na kvalitu tejto série a práce s jej postavami. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar sa vyhlási za boha a nepriamo nominuje Hvitserka za obetu. Harald našťastie intriguje proti Ivarovi v Yorku. Bjorn sa nechá manipulovať fiktívnym bratom Magnusom, biskup je oslobodený. Kráľ ukáže gule a jeho brat zradu (takto to ale podľa histórie nebolo). Epizóde, ako vždy, chýba bitka, lebo postavy intrigujú dosť predvídateľne. Dosť veľa z nich ej navyše zbavených moci, čiže ich možnosť pohybu a vykonávania rozhodujúcich činov je značne limitovaná. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se to snaží trochu zamotat a tak přidávají další a další postavy a snaží se roztočit kolotoč intrik a příběh plný zrady, zášti a nepředvídatelnosti. Nevím, jestli je to úplně dobře, protože králem tohoto je pro mě pořád GoT a tito trochu pozměnění Vikingové trochu pokulhávají. Na druhou stranu si ani teď nejsem jistý, kdo bude slibovaná oběť bohům, nebo na jaké straně je ten nový jarl, a to je dobře. Nicméně pořád věřím, že mají Vikingové na víc a kvalita ještě trochu vzroste. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama