Reklama

Reklama

VOD (1)

Novina o zavraždění biskupa Cuthreda vyvolá u dvora krále Alfréda rozepře. Heahmund odtajňuje králi, že je proti němu zosnovaná zrada z řad církve a šlechty a že Cuthred byl v jejich čele. Jeho zabitím tak chránil jeho osobu. Naopak v Kattegatu se rozšíří zpráva o vraždě Margarethe. Hvitserk obviňuje Ivara, že nařídil její zabití. Mezitím město opouští král Harald a vydává se do Yorku, odkud chystá útok na království Wessex. (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Užvaněná nuda a finální scéna obětování je tak absurdní, že vlastně velmi dobře evokuje dnešní pokryteckou dobu plnou lží a nepravd. Takže jako polo-dokument je závěrečných pár minut docela v pořádku. Jinak ale jednoznačně nejslabší epizoda. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím nad touto epizodou projevit mírné zklamání. Předchozí díl diváctvo docela navnadil a tento navázal v nesmírně ukecaném tempu s naprostým minimem akce a nějakých zajímavostí. Chybělo i více intrik. Tak nějak se kecalo jen o hovnech, což není mým šálkem kávy a ostatně nemám na poslouchání píčovin ani moc času. Lepší dva kousky, kousal jsem se nudou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozím komentáři jsem napsal, že díl mohl být mnohem horší, a teď mám pocit, jako bych tím zlomil nějakou pečeť, a už je to tu. Jedna věc se tvůrcům seriálu nedá upřít- postava Ivara se neustále vyvíjí. Jakým způsobem, to už je věc jiná. A jakoby toho nebylo dost, děj se opět vrátil mezi Flokiho kolonisty, kteří mě fakt nezajímali, nezajímají a zajímat nebudou. K dění v Anglii se ani nemá cenu vracet, takže dva kousky jsou tak akorát. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu chýbajú Alfredovi súrodenci (boli štyria) a oklieštenie deja vo Wessexe je celkovo tentokrát na škodu, pretože by dávalo podstatne lepšiu možnosť naplniť 20 epizód tejto série, ako takýmito časťami, ktoré neriešia nič. Nech by bola a aj v skutočnosti bola moc Ivara Bezkostného akákoľvek, určite by Vikingovia jeho vyhlásenie sa za Boha neakceptovali najmä v kontexte v akej je ich viera zobrazená práve v tomto seriály. A "nečakané" objavenie sa Magnusa, ďalšieho z množstva Ragnarových synov by síce mohlo byť prísľubom zaujímavej dejovej línie, avšak po skúsenostiach zo sériou tomu príliš veľké nádaje nedávam. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco mě nepřekvapilo vůbec. Něco naopak jo. Díl byl dějem docela nabitý, chybělo mi ale trochu víc pletichaření. A jsem rád, že se na konci objevil starý známý, už jsem ho postrádal. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejhorší díl 5 série. Torvi že je manželka Ubbeho? Cože? Odkdy ? Nechápu, copak mi něco uniklo :( . " všichni jsme synové Ragnara Lothbroka" tohle byla hafo dobrá věta. Za to tahle věta " Ivar je bůh" mně zklamala. Závěrečný cliffhanger mi rozbušil srdce. Hvitserka ne prosím! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar sa vyhlási za boha a nepriamo nominuje Hvitserka za obetu. Harald našťastie intriguje proti Ivarovi v Yorku. Bjorn sa nechá manipulovať fiktívnym bratom Magnusom, biskup je oslobodený. Kráľ ukáže gule a jeho brat zradu (takto to ale podľa histórie nebolo). Epizóde, ako vždy, chýba bitka, lebo postavy intrigujú dosť predvídateľne. Dosť veľa z nich ej navyše zbavených moci, čiže ich možnosť pohybu a vykonávania rozhodujúcich činov je značne limitovaná. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se to snaží trochu zamotat a tak přidávají další a další postavy a snaží se roztočit kolotoč intrik a příběh plný zrady, zášti a nepředvídatelnosti. Nevím, jestli je to úplně dobře, protože králem tohoto je pro mě pořád GoT a tito trochu pozměnění Vikingové trochu pokulhávají. Na druhou stranu si ani teď nejsem jistý, kdo bude slibovaná oběť bohům, nebo na jaké straně je ten nový jarl, a to je dobře. Nicméně pořád věřím, že mají Vikingové na víc a kvalita ještě trochu vzroste. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť ukecaná časť a dosť o ničom časť. Ubbe a Torvi príjmu kresťanstvo, Wessexský kráľ si vezme slečnu (a som zvedavý ako bude tváriť keď zistí, že už je zajazdená). Harald dôjde do Yorku a chystá Raid a zároveň kuje pikle na odstránenie kriplíka. A kriplíkovi zajebáva viac a viac. záverečná pasáž super ale pochybujem, že obetovaný bude Hvitserk, predsa len toto nie je GOT. A Island, to už mi príde jak paródia. A ďalší Ragnarov synátor, no neviem či nebude 5 koleso u voza vzhľadom na kvalitu tejto série a práce s jej postavami. ()

jakkobCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro běžného konzumenta přiblblé televizní zábavy je to samozřejmě orgasmická slast, avšak prachbídnou kvalitu této série snad už ani nejde fakticky zpochybnit. Ještě asi okolo třicáté minuty dílu jsem si namlouval, že to vlastně není tak úplně špatné, že bych se nemusel zase nasrat a mohl jít dokonce třeba spát s klidem v duši a u toho si ještě vyhonit. Ale z toho, co přišlo pak, se mi varlata zatáhla zpátky do břicha. Je až podivuhodné, jaký talent mají zperníkovaní scénáristé v odpalování postav do sraček a prznění všeho, co ještě není na seriálu tak úplně dojebáno. Trpěl jsem více a více, až jsem konečně uzřel projížděl titulky na konci dílu a v ten moment zažil neuvěřitelnou euforickou katarzi, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat. Dobádal jsem se k tomu, že Prostřeno vlastně není tak úplně špatný pořad a zvraty v Ordinaci v růžové zahradě jsou mnohem latentnější než v tomto majstrštyku. A v tom je ten problém. Vikingové totiž vykrádají co se dá, dokonce i sami sebe, až nakonec zbyde jakýsi vágní recyklát všeho možného. Ale bavil jsem se dobře <3 ()

GesikCZ 

všechny recenze uživatele

Konečně to mělo alespoň trochu spád, ale na čtyři hvězdy to zatím není ani omylem. Ivar začíná být čím dál tím víc vymletější. ()

Reklama

Reklama