Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivar zabijí Proroka, zároveň ale oznamuje, že zmizel. Přeci jen Prorok byl hlas bohů a Ivar by mohl snadno upadnout v nemilost u těch, kteří váhají ho uctívat. Hvitserk ale ví, že to Ivar se Proroka zbavil, protože o něm vše věděl. Heahmund se připravuje na bitvu s králem Haraldem a v noci ho navštíví Hospodin s vizí. Král Alfréd ještě jednou garantuje zemi na východě Anglie seveřanům, kteří pro něj prolijí krev. Zatímco se Harald a jeho muži připravují na bitvu, obdrží nečekaného hosta a posléze i spojence. (TV Prima)

(více)

Recenze (26)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”For Christ, for Wessex, and for England!” Kvôli tomuto Vikingov napriek všetkým nedostatkom stále ešte pozerám. Určite nešlo o tak impozantnú bitku ako napríklad obliehanie Paríža, napriek tomu musím uznať, že sa tvorcom táto epizoda konečne vydarila na výbornú. Vydarená atmosféra, symbolika, soundtrack aj Alfredova epická záverečná reč. Spoiler: Postava Heahmunda mala určite väčší potenciál a mohla byť napísaná omnoho lepšie, každopádne jeho odchod zo scény bol natočený vskutku majstrovsky... ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s bitvou, jednou z nejdůležitějších jak pro Sasy, tak pro Vikingy. Jediné, co mi zvedá mandle, je překlad. Protože byli Vikingové, a ne Vikini, nemůžu přeci použít slovo vikinské, třeba lodě. Poslední dobou se to dost objevuje, je to do očí bijící.Tak, po debatě s jedním uživatelem, který měl stejný problém, jsme pátrací akcí zjistili, že to je dobře, že logické odvození od slovního základu se tu mění, těch slov je málo, ale tady to zkrátka platí. Budu s i muset zvyknout, u Ódina !! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti předchozí epizodě došlo k obrovskému kvalitativnímu skoku, najednou jsem se zase u Vikingů bavil, škoda, že si tvůrci neodpustili další z Ivarových proslovů. Pravda, bitva mohla být klidně o něco epičtější, ale jsem rád, že mi scénárista nějakou vůbec dopřál, taky mohl přijít střih až na čištění mečů po boji. Mocně na mě ale zapůsobil šéf wessexské tajné služby, to se fakt povedlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná bitva se zapojením obléhacích zbraní jako příjemný bonus navíc. Sice opět trochu kravsky sestříhaná, plná flashbacků, bez absence mistrně zvládnuté válečné vřavy ala GOT, ovšem řemeslo stále vysoko. Co se stalo s Lagerthou těžko říci, Bishop zmagořel a podle toho to vše dopadlo. Zvláštně zpracovaná postava. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stret Haraldovej a Alfredovej armády zvládnutý na výbornú, tentokrát aj s dobrou kamerom, hudbou a strihom na Alfredové slová po boji, Magnus si našiel svoje miesto a dúfajme že čím skôr Hvitserk ukončí Ivarovo šialenstvo. Najväčším plusom je však fakt, že v epizóde sa neobjavila Flokiho kolónia na Islande. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama