Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivar zabijí Proroka, zároveň ale oznamuje, že zmizel. Přeci jen Prorok byl hlas bohů a Ivar by mohl snadno upadnout v nemilost u těch, kteří váhají ho uctívat. Hvitserk ale ví, že to Ivar se Proroka zbavil, protože o něm vše věděl. Heahmund se připravuje na bitvu s králem Haraldem a v noci ho navštíví Hospodin s vizí. Král Alfréd ještě jednou garantuje zemi na východě Anglie seveřanům, kteří pro něj prolijí krev. Zatímco se Harald a jeho muži připravují na bitvu, obdrží nečekaného hosta a posléze i spojence. (TV Prima)

(více)

Recenze (26)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Po dvou předchozích omylech, které nemají ve světě filmů a seriálů moc obdoby, vytáhli tvůrci z rukávu konečně díl, na který se dalo moc hezky koukat. Většina stopáže se točí kolem válečné vřavy, kdy došlo konečně k předesílanému střetu dvou náboženství. Docela si s tím kluci vyhráli. Moc hezky se na to koukalo.Vždy vítám překvapivé úmrtí některé z postav, jen by to ti šulini tvůrci nemuseli popravovat od postav mému srdci nejbližších. Tahle epizoda byla tak zdařená jistě i proto, že byl děj napráskaný akcí, a tak se nedostalo na čuráka Flokiho. Poněkud zvláštní shledávám dějovou linku Ivara, který začal přemýšlet penisem, který nemá a podle toho to vypadá. Lepší 4 kousky. Jen tak dál! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok takže bitva i přípravy na ni byly dost dobré, Ale zase tak dementní smrt. To jako fakt, že bishop uprostřed vřavy kde ani jedna strana nestřílí schytá během 10 sekund najednou 4 šípy? Dále Magnus který, žil celý život mezi sasy najednu bravůrně ovládá jazyk seveřanů kteří ho navíc bez okolků přijali a začali mu plně důvěřovat. Nebo moment kdy Ubbe představuje králi Alfrédovi katapult. Proč do seriálu neustále cpou tolik nelogičností? Ale stále v téhle serii hodně nadprůměrné 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná bitva se zapojením obléhacích zbraní jako příjemný bonus navíc. Sice opět trochu kravsky sestříhaná, plná flashbacků, bez absence mistrně zvládnuté válečné vřavy ala GOT, ovšem řemeslo stále vysoko. Co se stalo s Lagerthou těžko říci, Bishop zmagořel a podle toho to vše dopadlo. Zvláštně zpracovaná postava. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč dávám za pět, ptáte se, když seriál uvadá jako Mišíkovo růže, Floki na Islandu buď pobulívá, nebo przní mech, Ivar kokotí na kvadrát, Hvitserka bych oholil letlampou a Lagertha prcá kudlankáře? Protože, spoiler vole, ten konečně uhynul! Ten nejhorší herec všech dob, který zjevně opisoval od Jiříka Pompeje nejen topornost, ale i slavičí hlas, chcípnul! Tančil bych mu na hrobě, kdybych nebyl takový lenochod. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti předchozí epizodě došlo k obrovskému kvalitativnímu skoku, najednou jsem se zase u Vikingů bavil, škoda, že si tvůrci neodpustili další z Ivarových proslovů. Pravda, bitva mohla být klidně o něco epičtější, ale jsem rád, že mi scénárista nějakou vůbec dopřál, taky mohl přijít střih až na čištění mečů po boji. Mocně na mě ale zapůsobil šéf wessexské tajné služby, to se fakt povedlo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s bitvou, jednou z nejdůležitějších jak pro Sasy, tak pro Vikingy. Jediné, co mi zvedá mandle, je překlad. Protože byli Vikingové, a ne Vikini, nemůžu přeci použít slovo vikinské, třeba lodě. Poslední dobou se to dost objevuje, je to do očí bijící.Tak, po debatě s jedním uživatelem, který měl stejný problém, jsme pátrací akcí zjistili, že to je dobře, že logické odvození od slovního základu se tu mění, těch slov je málo, ale tady to zkrátka platí. Budu s i muset zvyknout, u Ódina !! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stret Haraldovej a Alfredovej armády zvládnutý na výbornú, tentokrát aj s dobrou kamerom, hudbou a strihom na Alfredové slová po boji, Magnus si našiel svoje miesto a dúfajme že čím skôr Hvitserk ukončí Ivarovo šialenstvo. Najväčším plusom je však fakt, že v epizóde sa neobjavila Flokiho kolónia na Islande. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda 5 série, prozatím samozřejmě. Bitva byla skvělá. Střih, kamera a ten soundtrack! No nemůžu nic jiného než chválit. Biskup Heahmund, ať odpočívá v pokoji. Ubbe je neskutečný frajer, strašně jsem si ho oblíbil. V současnosti moje nejoblíbenější postava! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne bitka. Alfred dá zatknúť za zradu tesne pred bojom a Judith odsúdenca mučí. Nakoniec prezrádza Alfredovi, že má mená všetkých zradcov. Harald si uvedomuje lesť. Pred bitkou napínavá hudba. Flashbacky ako z poslednej bitky tu nie sú, boj Angličanov proti Vikingom nie je až taký osudový ako boj Vikingov medzi sebou. Dej bol celkom svižný, keďže ostával prevažne v Anglicku s prestrihmi na vymletého Ivara a bez Flokiho. Magnus v epilógu nemá veľmi čo robiť. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The Lord came to me last night. He showed me a vision. A vision of hell. And the damned that must endure its fires for all eternity. And I was afraid. In my vision, the Lord, our God spoke to me. He told me that I must renounce my sinful ways once and for all, or I would never see His divine face. I would never hear His divine voice. Only the screams and lamentations of the damned." ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo jasné, že epizoda bude díky bitvě více zajímavá oproti předchodím. Ale bohužel se opakovala chyba z finále první série, když byla přerušována proslovem, který kazil dojem z celkového boje. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nějaké době zase skvělá epizoda zaměřená na bitvu. O vše se postaral Wessex. Floki se tentokrát na scéně ani neobjevil, což je dobře a Kattegat se jen mihnul. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”For Christ, for Wessex, and for England!” Kvôli tomuto Vikingov napriek všetkým nedostatkom stále ešte pozerám. Určite nešlo o tak impozantnú bitku ako napríklad obliehanie Paríža, napriek tomu musím uznať, že sa tvorcom táto epizoda konečne vydarila na výbornú. Vydarená atmosféra, symbolika, soundtrack aj Alfredova epická záverečná reč. Spoiler: Postava Heahmunda mala určite väčší potenciál a mohla byť napísaná omnoho lepšie, každopádne jeho odchod zo scény bol natočený vskutku majstrovsky... ()

George8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se jedná o epizodu, na kterou se chcete skutečně podívat. Jedná se zatím o asi nejlepší díl z páté řady. Dobrá bitva s dobrým soundtrackem. Pravda je, že by si mohli odpustit ten králův proslov během bitvy, ale jinak v pohodě. Biskup se ještě mohl daleko více rozvinout, ale co se dá dělat.... Tak odpočívej v pokoj, chlape! A kde se ztratila Lagertha? Toť otázka... co se týče Ubbeho, tak na toho jsem hodně zvědavý. Jde správným směrem a vidím tam zlepšení!! ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce sme sa dočkali bitky ale zase bola prestrihová a to ma sralo. Taktiež nebola nič extra(ach tie časy 1-4 série kde skoro každá mastenica stála za to.) Headmundova smrť celkom potešila a mala aj nejaký ten emočný podtón. lagertha zmysla a snáď sa hompáľa na strome(viem, že nie ale bolo by to fajn) Bjorn sa stal jednoočkom a inak nič. Kriplík si stavia sochu a Hvitserk ľutuje, že ostal s ním. No a v závere sa náš kráľ dozvie, že jeho bráško bol vodca spiklencov a ja osobne si myslím, že ani z toho seriál veľa nevyťaží. ()

Reklama

Reklama