Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvitserk se vydává na východ ke králi Olafovi, aby s ním domluvil spojenectví proti Ivarovi. Nejprve ale musí prokázat svoji loajalitu a vnitřní sílu. V Yorku se odehrává svatební obřad mezi Bjornem a Gunnhild. Tuto událost těžko nese král Harald, který si na Gunnhild brousil zuby již od prvního okamžiku, kdy ji potkal. V Kattegatu se Ivar potýká s masivní rebelií a hodlá z toho vyvodit fatální důsledky. Pozadu nezůstává ani Hvitserkova přítelkyně Thora. V Anglii královna Judith potkává nečekaného člověka a odhaluje svůj osud. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nalezení Lagerthy bylo nanejvýš divné a krátkodobé šílenství nepochopitelné a teď se navíc zdá, že se znovu kompletně uklidnila, nuž dobrá tedy. Scéna s porodem na můj vkus až příliš detailní a tak se v epizodě vyskytují pouze dvě zajímavé dějové linie a to, že si pes Hitsverk konečně řekl dost a pak také Ubbe, který u mne zůstává nejoblíbenějším synem ragrara. Celkově: Floki 10%(za rozhovor s Ketilem), Lagertha a Judith 5%, Kitsverk 30%, Ivar 10%, Bjorn 15% a Ubbe 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další z řady těch méně vydařených dílů. Flokiho bezvýznamná dějová linka se vyvinula úplně do prdele a potvrdila, že byla jen naprosto zbytečnou vatou, která ke všemu nikoho ani trošku nebavila. Celkově se díl nesl v dosti halucinogenním duchu. Blouznilo se hodně a na všech frontách. Jak zde v komentářích někdo správně zmínil, vše nasvědčuje tomu, že se bude v posledním díle hodně umírat. Bohužel název příštího dílu nasvědčuje tomu, že bude stát opět za hovno. Je to obrovská škoda, že se seriál vyvíjí tímto nemastným směrem. Přitom tvůrci ukázali, že i bez Ragnara to může fungovat, takže nechápu, jakou nitrožilní stravu začali praktikovat, že to takto nehezky pohnojili. Snad alespoň to finále bude velkolepé. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se sice netrekovalo po Islandu (alespoň ne tolik), ale zato byla nalezena Lagertha, což mě hned vzápětí začalo převelice mrzet. Ale zas se daly zrecyklovat některé starší scény a scénárista se nemusel přepínat. Pořád nemůžu přijít na to, jak mi mohlo uniknout zřízení ropné rafinérie v Kattegatu, protože benzínem se tu rozhodně nešetří. Už aby byl konec... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale Lagerthine stavy alebo ako to nazvať spolu s príbehom okolo Flokiho seriál posúvajú do dimenzie, ktorá mi príliš nevoňala ani v seriáli Brittania a podobne je tomu teraz. História sa opakuje a Ivar sa zachová podobne ako jeho otec Ragnar pri Ivarovom narodení.Ešteže aspoň Hvittserk drží seriál ako tak nad vodou... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„You are the same as the rest of us after all. You were just pretending! Do it! Do it!“ „No Ketill. I won’t. The man I once was would have dug this spade just deep enough into your skull  to make you unconcious. And you woke up, I would let you witness me burn your wife alive. And then I would force your one remaining son to cut off your balls and have you eat them. And as you slowly bled out, the last thing you would see would be me raping your son, not knowinf if I would show him the mercy of killing him or not.“ Hvitserk si musí vyzliecť šaty pred všetkými na liliputov príkaz, aby mohol vidieť Olafa. Jeho zrada ale nepadá na úrodnú pôdu. Každopádne, opäť spomína Budhu, tentoraz vtipne. Bjorn má so svojou novomanželkou svadbu plnú nádherných scén, či už obsahovo, alebo formálne. Nezabúda sa tu ani na alterantívnu realitu kráľa Haralda. Thora odvážne bojuje proti Ivarovi, no nestačí to. Floki tu má nesmierne kultový dialóg. Ivarovi sa konečne narodí syn, no preňho to znamená tragédiu. Flokiho dialóg prekonáva už len Lagerthina vidina Ragnarovej smrti, kde jeho reč je taká, ako bola, no ona tam vystupuje namiesto rôznych ľudí, ktorí sa popravy zúčastnili- Seriál dostal oživenie. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The man I once was would have dug this spade just deep enough into your skull to make you unconscious. And when you woke up I would let you witness me burn your wife alive. And then I would force your one remaining son to cut off your balls and have you eat them. And as you slowly bled out, the last thing you would see would be me raping your son, not knowing if I would show him the mercy of killing him or not. But you see, I won't do any of that. For even though you and Eyvind and everyone else in this cursed settlement have showed me that I can't change other human beings, I have changed myself. And I intend to stay this way. I owe it to the dead. Do with this place as you like. I am done with the humans." ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar je nechutnej parchant. Kdyby se tohoto dočkal Ragnar, vydědil by ho, a nebo si trhal vlasy, že ho u řeky nejen nechal, ale rovnou nezabil. Situace se v Kattegatu přiostřuje a Wessex nezklamal. Víceméně si to drží průměrnou příběhovou laťku. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia epizóda potvrdzujúca, že seriál už doslova kope z posledného. Bjorn je taký Casanova na severský spôsob, jeho ďalší románik a na druhej strane ďalšia nešťastná láska kráľa Haralda však nie sú to, čo by som v (pred)finále série zrovna potreboval a chcel vidieť. Lagertha stihne behom asi piatich minút zbláznieť, poblúzniť si o Ragnarovi a pozbierať si zbytky rozumu zrejme už len na to, aby si pripomenula na svoje staré dobré lesbické časy. Tentokrát s Alfredovou máti. Ubbe si vyjedná súboj, ktorý si však tvorcovia pekne ušetria až na ďalšiu epizódu. Bravo! Aspoň, že si Hvitserk našiel nového kamaráta a konečne možno trochu táto postava zamieša kartami. Slabota, ktorá si viac ako dva fľaky určite nezaslúži... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suka Lagertha nezdechla ale myslím, že takto schradnutá veľmo rýchlo umrie, teda pokiaľ stúpi na bojisko. Bjorn sa ožení (áno zase), Judith je tiež na pokraji smrti, pasáž s Dánskymi Vikingami slabá ale hádam ten sľubovaný 1 by 1 súboj prebehne. Island opäť katastrofa.  Hej a kriplík dostal syna, očividne tiež kriplíka a som zvedavý čo z toho bude. A na scéne sa objavuje nový typas ktorý bude zrejme vikingským mixom vypičenca Egberta a vyžratca Eilu. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil bych, že to někdy budu říkat, ale přeji si konec seriálu! Stačilo pár vteřin flashbacku na Ragnara a došlo mi, že jen to je lepší, jak celá 5 série! Linka na Islandu opět potvrdila, jak je to zoufalé, překombinované. Monolog Flokiho byl Cool, ale asi to měl fakt udělat:) Nicméně k dalším postavám. Bjorn má další roštěnku (nevím ani jak se jmenuje nebo kolikátá to je) Harald mi začíná připomínat jednoho mosteckého panice, který furt chlastá... Ubbe a Torvi se šli projít... ať ho klidně zabije ten král, který byl na place 30 vteřin.. Hvitserk se může jít klidně vyšukat s tím Tyrionem a Buddhou, je mi to fakt jedno. Lagertha v tom seriálu už neměla ani být, totální trapka, která si myslí, že má hustý řeči, ale je to pouze důchodkyně z Kattegatu, která čmárá temperama na mámu s rakem. Ivar se opět ukázal jako bohapustý šulda, který si zabil syna... může si klidně zabít i tu svoji štětku, fakt je mi to úplně u řiti. A Floki ať si klidně skočí do sopky.. Opravdu... za 1 sérii jsem snad nikdy neviděl tak strmý pád seriálu. Celá pátá série je fantasmagorie, kde máme muslimy, buddhisty, a nevím ani co ještě. Přeplácané až do nebes, slátanina.. Každý snad už bojoval, proti každému. Seriál začíná postrádat veškerou logiku a smysl. A já se opravdu bojím, co se bude dít v 6. sérii. Tam asi očekávám, že se Bjorn vydá do Ameriky, najde si tam nějakou Ribannu a bude se podělávat s Vinnetouem. Následně se Lagertha spojí s kmenem útočných mongolů, kteří budou chtít zase zničit Kattegat. To mě přivádí k další myšlence... Kolikrát se už o Kattegat bojovalo? Vždyť se celý Kattegat vymlátí jednou za 5 let v seriálu, kdo by tam chtěl žít? ..Dokoukám sérii a pak se budu při pauze hodně dlouho rozhodovat, jestli dám seriálu vůbec šanci, protože takhle ne pánové, takhle ne. ()

Duffson odpad!

všechny recenze uživatele

Cela pata serie je naprosta sracka, postavy a herci nudni, sceny casto doslova otravny a tupy. No a v teto epizode je to nejvetsi bahno a dno.. ()

Reklama

Reklama