Reklama

Reklama

Vikingové - Série 5 (2017) (série)


Co se děje v jeskyni (S05E19)

(epizoda)
  • Irsko What Happens in the Cave (více)

VOD (1)

Královna Judith po těžké nemoci umírá a král Alfréd truchlí. Ale nesmí truchlit příliš dlouho, jelikož jeho království čeká těžká zkouška. Tisíce Dánů jsou na cestě z Irska k jeho břehům. Zastavit se je snaží Ubbe, který vyzývá krále Frodda k boji na život a na smrt. Pokud Ubbe vyhraje, Dánové se usídlí na území East Anglia, které seveřanům daroval král Alfréd za jejich pomoc proti králi Haraldovi. Floki se Islandu vydává do tajemné jeskyně, aby poodhalil tajemství bohů, ale najde něco zcela jiného. Bjorn, Harald a jeho síly se vydávají k Norsku. Jejich plán je koruna Kattegatu, které je pro oba příliš lákavá. (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda obsahuje bezpochyby nejlepší a nejpropracovanější souboj z celé show a možná je to i nejlepší souboj ever. Zbytek bohužel nic moc a Flokiho dějová linie už by se dala pomalu odepsat odpadem. Mimo Ubbeho, také Bjorn a samotný konec zachraňují zbytek epizody. Ale Flokiho procházka jeskyní, to je prostě výsměch. 79% za ten souboj, zbytek je průměr a podprůměr. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! K mému naprostému úžasu se jednalo o docela koukatelnou epizodu. Samozřejmě, že se celá táhla v rytmu předskokana pro finále, které dle názvu nemůže být ani jiné než epické. Doufám, že nám to mezi postavami prořídne a připraví se půda pro opětovné přerozdělení sil. Až na Flokiho zbytečnou linku, která od samého počátku vůbec nikam nesměřovala, bylo na co koukat. Nejvíce mě potěšil skon té anglické čarodějnice. Je kouzelné, že angličané umírají takovými "podřadnými" způsoby a seveřany čeká vždy epický skon ve vikingském duchu. Líbí se mi, kterak tvůrci rozdělili osobnost Ragnara mezi jeho syny. Každý zastupuje některou jeho výraznou část a pozvolna dochází k jejich střetu. Všichni jsou z mého pohledu úžasní a zajímaví, takže nad seriálem určitě nelámu hůl, i když pokles kvality je ve srovnání s předešlými sériemi opravdu znatelný. Slabší 4 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdičky jsem epizodě nenadělil proto, že bych se u ní měl rozhodovat i o případných čtyřech kouscích, to ani náhodou, jen jsem se u ní nenudil tak moc, jak se mi to stalo u předchozích dílů. A to je dost smutný důvod pro zvýšení hodnocení u seriálu, který mě zpočátku úplně dostal. No jo, no... Doopravdy mě pobavily jen dva momenty, prvním bylo to, jak Floki málem rozbil Island a druhým to, jak začalo neposkvrněné početí vrtat Ivarovi hlavou. Epizodu bych určitě nedoporučoval Josefovi, ještě by o Marii ztratil iluze. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kruh nepriateľov okolo Ivara sa uzatvára, bratia sa proti nemu spájajú. Ubbe vybojuje veľké víťazstvo a Alfréd tak dočasne ochráni Anglicko pred nájazdmi Vikingov. Lagertha sa preberá k životu a dočkáme sa toho,že Flokimu sa jeho svet seveských Bohov zrúti.Prísľub záverečnej bitky a Hvittserkovo rozhodnutie dávajú nádej,že sa konečne dočkám epizódy ktorá by si mohla zaslúžiť 5 *. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na Flokiho putování jeskyní to sice byla dost epizoda, kde jsem takovýto děj očekával, nicméně dobře zpracovaná, takže spokojenost. Uvidíme, jak rozehranou hru tvůrci uzavřou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hirstova masturbace pokračuje, takže bez jakékoliv fantazie sledujeme pořád dokola to stejné, abychom se snad v šesté řadě dočkali vyvrcholení, jehož součástí bude nepochybně smrt všech potomků Ragnara. Epizody se dají rozděli na ty před a po bitve a na ty, kde se bitva odehraje. Linku s Flokim nepočítám, přestože speciálně dnes byla až trapně zbytečná. Nabízí se otázka, proč se na to vlastně ještě dívám. Poctivě...ani nevím, snad jsem obrovský optimista, který doufá, že nakonec z Hirsta přecejen vypadne něco, co zdobilo první dvě řady. Ale po souboji Ubeho...možná je ten děs práce režiséra, kdo ví. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda sa snaží zaujať vizuálne. Ako prvý záber tu máme iskry kresania v temnej jaskyni, ale netrvá to dlho a už tu máme bežný záber. Nechápem ale, načo bolo dobré zachytenia jedného momentu bez pohybu v Anglicku, keď práve jeden nedôležitý človek sa hýbal. Rakovina prsníka si vybrala svoju obeť. Ubbe a Frodo ponúkli kvalitný súboj, ktorý okrem chladných zbraní zahŕňal našťastie aj päste, kopance a wrestling. Na páky na končatiny sa už bohužiaľ nedostalo, nedokonalé škrtenie len jedným predklaktím však obsiahnuté bolo. Opäť sa ukázalo, že škrtenie prstami a dlaňou nefunguje, a ak niekde áno, pozeráte príliš fantasy film. Súboj bol síce veľmi kvalitný a možno najlepší, čo sa týka seriálu, no s najlepším súbojom ever v seriálovej tvorbe by som si nebol taký istý, treba si pozrieť seriál Banshee, ktorý podobných napínavých súbojov na hrane smrti pre oboch účastníkov ponúka hneď niekoľko. Ivarovi sa kvôli jeho činu rozpadá vzťah. Bjornov riskantný ťah ísť cez búrku do Kattegattu si vyžiada veľa Haraldových lodí, za čo ho on vyzve na súboj. Bjorn prijíma a máme tu kvalitný bout axe vs sword, ktorý je prerušený fackou Bjornovej ženy a vynadaním obom hlupákom. Nasleduje priateľský bro-elbow a bitka je nateraz zažehnaná. Floki cestuje jaskyňou a na svoje prekvapenie nachádza v jej hĺbke kresťanský kríž, čo totálne zbúra jeho predstavu o bohoch. Zažne kričať, čím prebudí sopku a zavalia ho sutiny a prach. Bjorn sa stretáva s Hvitserkom, Ivar vyhecoval mesto. Napätie pred poslednou epizódou vystúpilo. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I have asked the gods so many times why I jumped ship. Why I abandoned Ubbe to stay close to Ivar. Why I allowed Ivar to humiliate me, to laugh at me. All these years I have questioned the gods. And myself. But now I know the reason. I know my fate." ()

Dave12345678 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to velmi dobrá epizoda, která nás připravila na finále páté série, které bude rozhodně skvělé (nebude). Boj mezi Ubbem a Frodem byl parádní, bohužel ale zemřela Judith. Ale po minulých několika epizodách to šlo čekat. Potěšilo mě, že si Ivar uvědomil, že to dítě nebylo jeho. Jediné, co bych této epizodě vytkl, je Flokiho, poněkud nudnější dějová linka. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, aby si človek uvedomil ako moc Vikings kvalitatívne klesli, stačí porovnať boj Ragnara s jarlom z prvej série so súbojom Ubbeho v tejto epizóde. V traileroch na prichádzajúcu epizódy to síce dokážu tvorcovia zostrihať pútavo, po vzhliadnutí celej časti to však už pravidelne končí veľkým sklamaním. Rovnako tomu bolo aj teraz. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuž pomaly sa blíži finále a akože nemá to síce také tempo ako by pred finále malo mať ale súboj 1 by 1 bol super, Floki na Islande mal tentokrát len pár scén a neboli ani zlé. som zvedavý jak to finishne, ale hádam dobre. ()

Reklama

Reklama