Reklama

Reklama

Vikingové - Série 5 (2017) (série)


Co se děje v jeskyni (S05E19)

(epizoda)
  • Irsko What Happens in the Cave (více)

VOD (1)

Královna Judith po těžké nemoci umírá a král Alfréd truchlí. Ale nesmí truchlit příliš dlouho, jelikož jeho království čeká těžká zkouška. Tisíce Dánů jsou na cestě z Irska k jeho břehům. Zastavit se je snaží Ubbe, který vyzývá krále Frodda k boji na život a na smrt. Pokud Ubbe vyhraje, Dánové se usídlí na území East Anglia, které seveřanům daroval král Alfréd za jejich pomoc proti králi Haraldovi. Floki se Islandu vydává do tajemné jeskyně, aby poodhalil tajemství bohů, ale najde něco zcela jiného. Bjorn, Harald a jeho síly se vydávají k Norsku. Jejich plán je koruna Kattegatu, které je pro oba příliš lákavá. (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda obsahuje bezpochyby nejlepší a nejpropracovanější souboj z celé show a možná je to i nejlepší souboj ever. Zbytek bohužel nic moc a Flokiho dějová linie už by se dala pomalu odepsat odpadem. Mimo Ubbeho, také Bjorn a samotný konec zachraňují zbytek epizody. Ale Flokiho procházka jeskyní, to je prostě výsměch. 79% za ten souboj, zbytek je průměr a podprůměr. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdičky jsem epizodě nenadělil proto, že bych se u ní měl rozhodovat i o případných čtyřech kouscích, to ani náhodou, jen jsem se u ní nenudil tak moc, jak se mi to stalo u předchozích dílů. A to je dost smutný důvod pro zvýšení hodnocení u seriálu, který mě zpočátku úplně dostal. No jo, no... Doopravdy mě pobavily jen dva momenty, prvním bylo to, jak Floki málem rozbil Island a druhým to, jak začalo neposkvrněné početí vrtat Ivarovi hlavou. Epizodu bych určitě nedoporučoval Josefovi, ještě by o Marii ztratil iluze. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, aby si človek uvedomil ako moc Vikings kvalitatívne klesli, stačí porovnať boj Ragnara s jarlom z prvej série so súbojom Ubbeho v tejto epizóde. V traileroch na prichádzajúcu epizódy to síce dokážu tvorcovia zostrihať pútavo, po vzhliadnutí celej časti to však už pravidelne končí veľkým sklamaním. Rovnako tomu bolo aj teraz. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! K mému naprostému úžasu se jednalo o docela koukatelnou epizodu. Samozřejmě, že se celá táhla v rytmu předskokana pro finále, které dle názvu nemůže být ani jiné než epické. Doufám, že nám to mezi postavami prořídne a připraví se půda pro opětovné přerozdělení sil. Až na Flokiho zbytečnou linku, která od samého počátku vůbec nikam nesměřovala, bylo na co koukat. Nejvíce mě potěšil skon té anglické čarodějnice. Je kouzelné, že angličané umírají takovými "podřadnými" způsoby a seveřany čeká vždy epický skon ve vikingském duchu. Líbí se mi, kterak tvůrci rozdělili osobnost Ragnara mezi jeho syny. Každý zastupuje některou jeho výraznou část a pozvolna dochází k jejich střetu. Všichni jsou z mého pohledu úžasní a zajímaví, takže nad seriálem určitě nelámu hůl, i když pokles kvality je ve srovnání s předešlými sériemi opravdu znatelný. Slabší 4 kousky. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kruh nepriateľov okolo Ivara sa uzatvára, bratia sa proti nemu spájajú. Ubbe vybojuje veľké víťazstvo a Alfréd tak dočasne ochráni Anglicko pred nájazdmi Vikingov. Lagertha sa preberá k životu a dočkáme sa toho,že Flokimu sa jeho svet seveských Bohov zrúti.Prísľub záverečnej bitky a Hvittserkovo rozhodnutie dávajú nádej,že sa konečne dočkám epizódy ktorá by si mohla zaslúžiť 5 *. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama