Reklama

Reklama

VOD (1)

Spojené síly Bjorna, Haralda a krále Olafa se připravují na závěrečnou bitvu o město Kattegat. Velmi početná armáda stojí před jeho branami, ale Ivar se velmi dobře připravil pro defenzivní bitvu. Všichni vědí, že se blíží konec jedné velké éry, přichází Ragnarok. (TV Prima)

Recenze (21)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré zakončení celé série a další ucházející bitva. Ale zase tolik blbostí. Jak se proboha mohlo Ivarovi podařit utéct? Kripl s nejznámější tváří v Kattegatu si odjede jen tak a nikdo ho zdá se ani nehledá. Edit 07/06/21: Náhodou jsem zahlédl v TV a opět mne fascinovalo, že Ivara prostě nikdo vůbec nehledá. Konec docela k vzteku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná bitva, zdaleka ne nejlepší. Potěší slušně udělané kulisy města a opevnění, jinak ale žádná strhující jízda, jen solidně odvedené řemeslo. A zároveň opět situace, kde se vlastně nic moc nevyřeší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak tento díl mi hodně připomínal poslední volbu prezidenta v naší malebné zemičce. Na jedné straně se opíral o berličku Ivar (Miloš Zeman), který je naprosto zdravý a bude tu do 90 let, akorát má problém s nožičkami. Vedle Ivara byla jeho osobní stráž Ovčáček čtveráček, který za něj řešil nepříjemnosti a zarputile se společně snažili střežit své království před nájezdem dalších kandidátů o prezidentské křeslo, kterým se nelíbila nastolená krutovláda, kde se o potrestání vzbouřenců režimu pouze nemluvilo, ale kde se skutečně trestali. Těch paralel tam bylo mnohem více. Například Bjorn v roli Drahoše, který si chce povídat a všichni ho mají rádi. Těžko říct, zda se tvůrci skutečně inspirovali situací v naší zemi. Samozřejmě, film je tak trošku pohádka, takže se výrazně lišil konec, jelikož v naší zemi paní Zemanová nezradila svého muže. Co se týče samotného průběhu bitvy, zřejmě nejsem jediný, kdo ji čekal poněkud epičtější. Seriál se více a více ponořuje do mysteriózna a protlačuje více a více artu a ubývá syrovosti a krutosti, která ke způsobu života vikingů prostě neodmyslitelně patří. V této sérii mi to hodně chybělo. Naštěstí seriál stále dosahuje dostatečnou atraktivnost, abych si nenechal ujít další sérii. Upřímně jsem ale rád, že ji tvůrci označili za poslední. Myslím si, že je to nanejvýš soudné a moudré rozhodnutí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznat, že se po dlouhé době konečně něco dělo, na druhou stranu je fakt, že by tvůrci měli uznat, že dobývání Kattegatu pěkně zmršili. Například od Bjorna, který se podílel na dobývání Paříže, bych čekal, že se tam něco naučil, ale to zastřešování beranidla potom, co si u něj nechá postřílet spoustu bojovníků, to byla jasná zhovadilost scénáristy. Podle toho, jakou zvolil Ivar pokrývku hlavy, bych si tipnul, že se děj příští série přesune do Číny. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva slušná, předpokládám velké finále v závěrečné šesté sérii. Co mne fascinuje, jsou vynikající kostýmy. Precizně zpracovaná kůže, klobouk dolů. No a jinak si pořád lámu hlavu nad Flokim, vrátí se on i Rollo? Toť otázka... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná epizóda dokázala zachrániť dojem z celej série najmä vďaka obliehaniu Kattegatu a aj vďaka tomu, že rozuzlenie je prísľubom do ďalšej série.To však bola aj posledná epizóda série štvrtej... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože tvůrci na nějakou historickou přesnost zvysoka kálí, tak aspoń trochu se dějinných linek držet museli. Přiběh Ivara je haluz, ale pokud jste si dali trochu práce a mrkli třeba na Wikipedii, co se píše pod heslem Björn Železný, muselo vám být jasné, jak to celé nakonec dopadne. Bez ohledu na to, jak atraktivní to je, jak vědohodně herci poulí oči a vyřvávají repliky, které jim do úst nacpal Hirst, měly vzniknout opravdu moc dobré, dějově hutné tři řady. Těch zbytečných epizod, které předcházely zásadním událostem, bylo opravdu hodně a jen díky nim, se rozředí i moje hodnocení na pouhé tři hvězdy. Celou řadu bych pak neohodnotil lépe. ****** Jen pro zajímavost citace z cz Wikipedie: Ivar Bezkostý, Ivar Bezkostný či Ivar Bez Kostí (staronorsky Ívarr hinn Beinlausi; staroanglicky Hyngwar; † 870 nebo 873) byl vikingský vůdce, syn Ragnara Lodbroka a jeho třetí ženy Aslaug. Ve druhé polovině 9. století, po smrti svého otce, vedl spolu se svými bratry vikingskou invazi do anglosaské Anglie. Zřejmě byl mrzákem neschopným boje, kterého jeho muži museli na bojiště nosit, nicméně svoji tělesnou slabost vyvažoval vojenským a politickým géniem. V listopadu 866 (rok po smrti svého otce) dobyl York a později zajal a nechal umučit Ællu, krále Northumbrie, který měl v roce 865 podle legend nechat popravit jeho otce. Dále porazil Mercii a dobyl Nottingham, další obětí byla Východní Anglie, po jejíž porážce nechal umučit jejího krále Edmunda Mučedníka (865). Jím vedené výboje položily základy dánské moci v Anglii. Jeho náhlá smrt v roce 870 vikingy velmi oslabila a otevřela cestu úspěchům Alfréda Velikého, který jeho nástupce postupně porazil a zpacifikoval. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Topovej díl! Velká spokojenost. Skoro celý díl jsme měly boj. Což jsem fakt nečekal. Harald je borec, hodně jsem si ho oblíbil. Opět jako vždycky u tohohle seriálu, tak i tenhle díl je skvěle natočen. Bitva super. Ivar ještě neřekl své poslední slovo, to je jasné. Skvělá hudba! " Jsem Bjorn Ironside, syn Ragnara". " Jméno Bjorn nebude nikdy zapomenuto. Ještě slavnější než Ragnar. Válka ještě není u konce". Moc se těším na závěrečnou 6 sérii. Jsem nakonec rád, že jsem dal 5 sérii šanci, protože po smrti Ragnara jsem to už nechtěl sledovat, ale dobrý to je. : ) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvitserk zahadzuje pred obliehaním Budhu. On aj Bjorn odmietajú vyjednávanie s Ivarom. Ivar dal posilniť hradby. Bjorn s hlavným vojom na odlákanie lukostrelcov a Hvitserk s Haraldom schovaní za valom blízko lukostrelcov. Ivar má však všetko premyslené, okrem horúceho oleja a horiacich šípov aj dúchadlo na väčšie plamene. Bitka bola hodnotová, ale aj adrenalínová, a pri prehranom boji tvorcovia dopriali Bjornovi s jeho chraplákom jednu z najemotívnejších scén v seriáli. Bitka bola o to intenzívnejšia, že ju nerušili iné dejové línie, len prestrihy na jednotlivé strany. Konečne sme sa zbavili dejovej línie menom Magnus. Ako hlúpy bol, tak aj skončil, bez štítu. Harald sa rozhoduje pre dobrý skutok a dostáva za to len ďakujem. Jeho rozlúčka mohla byť trochu epickejšia, aspoň taká, ako Halfdanova. Jedna z hlavných postáv utečie, a to nevie utekať. Toto je hlavný kaz tejto epizódy. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Once more, brother will fight against brother. And the world will be wrecked. Midgard will be wrenched by wars for three winters. Fathers will slaughter sons. Brothers will be drenched in one another's blood. Mothers will desert their menfolk and seduce their own sons. Fimbulvetr, the winter of winters will grip and throttle Midgard. Fenrir, the wolf, will seize the sun between his jaws and swallow her. He will spatter Asgard with gore." "And then the warriors and all the gods in Valhalla will bear arms and fight against the giants and serpents unleashed against Midgard." "Odin and the wolf will be the first to engage and the battle will be fearsome. Though in the end, the wolf will swallow All-Father. That will be the death of Odin." "And then worlds will burn and the gods will die." "And the sun will be dark and there will be no stars in the sky. And the earth will sink into the sea." "Ragnarok." ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, jak se má závěrečná epizoda tolik rozporuplné série jmenovat, očekával jsem od Vikingů asi trochu moc. Ze slova Ragnarok mi běhá mráz po zádech v závislosti s tím, co má v severské mytologii představovat. Takže jsem se těšil na trochu drsnější bitvu o Kattegat. Na druhou stranu chápu, že bylo zapotřebí otevřených vrátek na finální šestou sérii. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době zase skvělá epizoda, hlavně díky akci. Jen mě mrzí, že bezkostný stále žije. Nakonec ti správní dali síly dohromady a svrhli magora z trůnu. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som na nejaké epické vyvrcholenie tejto predlhej série, ktoré by v ideálnom prípade znieslo zo sveta aspoň tak dve z radu presluhujúcich hlavných postáv. Tie žiaľ Hirst drží v seriáli úpornejšie ako zaschnutý exkrement na bielej košeli, takže opäť došlo len na niektorých vedľajších zúfalcov. Vikingovia ma pri sledovaní nechávajú čím ďalej tým viac apatickým a finálové obliehanie Kattegatu v tomto aspekte dosiahlo spomedzi všetkých bojov, ktoré seriál ponúkol symbolický strop... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhej dobe diel ktorému môžem prasknúť plnú. Jasné pár chýb sa nájde a ja som trebárs dúfal, že Bjorn konečne zdechne, ale kokot vyhral a kriplíka poslal do vyhnanstva. Ale určite to ešte osolí v poslednej sérii. Bitka parádna (nevyrovná sa sériám 1-4) ale i tak fajn. Taktiež cením, že sa vysrali na lokiho a jeho storyline. Takže uvidíme ako to finishne. Akurát nechápem prečo v závere Ivar vyzeral ako partizán z Vietcongu. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle názvu epizody bysme měli dostat velkolepé finále a pár lidí to možná očekávalo, ale vzhledem k vývoji celé série jsem se k nim nepřipojil. Dobré finále, ale Vikingové mají na víc. ()

mjech odpad!

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem v tomhle seriálu viděl, jsem čekal epické finále, když už se celá pátá řada nepovedla, ale tvůrcům už evidentně úplně došel dech. Je s podivem, jak si parta přehrávajících ufňukánků nedovede poradit s palisádou, když jeden z nich asistoval při dobývání Paříže. Ještě že teda Darth Lagertha přinesla Excalibur, korunovala už tak dost korunovanýho Bjorna, Raiden Ivar odcestoval do Číny a pohádky je konec. ()

Reklama

Reklama