Reklama

Reklama

VOD (1)

Spojené síly Bjorna, Haralda a krále Olafa se připravují na závěrečnou bitvu o město Kattegat. Velmi početná armáda stojí před jeho branami, ale Ivar se velmi dobře připravil pro defenzivní bitvu. Všichni vědí, že se blíží konec jedné velké éry, přichází Ragnarok. (TV Prima)

Recenze (21)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Once more, brother will fight against brother. And the world will be wrecked. Midgard will be wrenched by wars for three winters. Fathers will slaughter sons. Brothers will be drenched in one another's blood. Mothers will desert their menfolk and seduce their own sons. Fimbulvetr, the winter of winters will grip and throttle Midgard. Fenrir, the wolf, will seize the sun between his jaws and swallow her. He will spatter Asgard with gore." "And then the warriors and all the gods in Valhalla will bear arms and fight against the giants and serpents unleashed against Midgard." "Odin and the wolf will be the first to engage and the battle will be fearsome. Though in the end, the wolf will swallow All-Father. That will be the death of Odin." "And then worlds will burn and the gods will die." "And the sun will be dark and there will be no stars in the sky. And the earth will sink into the sea." "Ragnarok." ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože tvůrci na nějakou historickou přesnost zvysoka kálí, tak aspoń trochu se dějinných linek držet museli. Přiběh Ivara je haluz, ale pokud jste si dali trochu práce a mrkli třeba na Wikipedii, co se píše pod heslem Björn Železný, muselo vám být jasné, jak to celé nakonec dopadne. Bez ohledu na to, jak atraktivní to je, jak vědohodně herci poulí oči a vyřvávají repliky, které jim do úst nacpal Hirst, měly vzniknout opravdu moc dobré, dějově hutné tři řady. Těch zbytečných epizod, které předcházely zásadním událostem, bylo opravdu hodně a jen díky nim, se rozředí i moje hodnocení na pouhé tři hvězdy. Celou řadu bych pak neohodnotil lépe. ****** Jen pro zajímavost citace z cz Wikipedie: Ivar Bezkostý, Ivar Bezkostný či Ivar Bez Kostí (staronorsky Ívarr hinn Beinlausi; staroanglicky Hyngwar; † 870 nebo 873) byl vikingský vůdce, syn Ragnara Lodbroka a jeho třetí ženy Aslaug. Ve druhé polovině 9. století, po smrti svého otce, vedl spolu se svými bratry vikingskou invazi do anglosaské Anglie. Zřejmě byl mrzákem neschopným boje, kterého jeho muži museli na bojiště nosit, nicméně svoji tělesnou slabost vyvažoval vojenským a politickým géniem. V listopadu 866 (rok po smrti svého otce) dobyl York a později zajal a nechal umučit Ællu, krále Northumbrie, který měl v roce 865 podle legend nechat popravit jeho otce. Dále porazil Mercii a dobyl Nottingham, další obětí byla Východní Anglie, po jejíž porážce nechal umučit jejího krále Edmunda Mučedníka (865). Jím vedené výboje položily základy dánské moci v Anglii. Jeho náhlá smrt v roce 870 vikingy velmi oslabila a otevřela cestu úspěchům Alfréda Velikého, který jeho nástupce postupně porazil a zpacifikoval. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, jak se má závěrečná epizoda tolik rozporuplné série jmenovat, očekával jsem od Vikingů asi trochu moc. Ze slova Ragnarok mi běhá mráz po zádech v závislosti s tím, co má v severské mytologii představovat. Takže jsem se těšil na trochu drsnější bitvu o Kattegat. Na druhou stranu chápu, že bylo zapotřebí otevřených vrátek na finální šestou sérii. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré zakončení celé série a další ucházející bitva. Ale zase tolik blbostí. Jak se proboha mohlo Ivarovi podařit utéct? Kripl s nejznámější tváří v Kattegatu si odjede jen tak a nikdo ho zdá se ani nehledá. Edit 07/06/21: Náhodou jsem zahlédl v TV a opět mne fascinovalo, že Ivara prostě nikdo vůbec nehledá. Konec docela k vzteku. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som na nejaké epické vyvrcholenie tejto predlhej série, ktoré by v ideálnom prípade znieslo zo sveta aspoň tak dve z radu presluhujúcich hlavných postáv. Tie žiaľ Hirst drží v seriáli úpornejšie ako zaschnutý exkrement na bielej košeli, takže opäť došlo len na niektorých vedľajších zúfalcov. Vikingovia ma pri sledovaní nechávajú čím ďalej tým viac apatickým a finálové obliehanie Kattegatu v tomto aspekte dosiahlo spomedzi všetkých bojov, ktoré seriál ponúkol symbolický strop... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama