Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivar prchá Hedvábnou stezkou a upadá do zajetí. Bjorn získá kattegatský trůn, ale Lagertha oznámí, že odejde na venkov. (Netflix)

Recenze (18)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný díl, který staví základy pro závěrečnou sérii. Bjorn se snaží kralovat, Lagertha se snaží osamostatnit se, a Ivar nachází nové spojence. Scéna kdy Lagertha vzpomíná na časy z prvního dílu, kdy žily na farmě s Ragnarem, přiznám se, brečel jsem. Jediný co bych vytknul, je kulhající Lagertha. Na konci 5 série byla v pohodě, a teď najednou kulhá. :-D ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek ušel. Rychlé uvedení do děje, ale zbytek epizody nezajímavý a utahaný. A koho to vůbec zajímá, kdo vládne Kattegatu a kolikrát bude ještě někým dobyt pořád stále dokola, pouze s horším scénářem a herci. 30% PS: Bjorn si zřejmě myslí, že propuštěním kriminálníků na svobodu je dobrý nápad. K tomu ještě všechny najednou, což z nich zaručeně udělá nebezpečnou skupinu vyhnanců, kteří budou loupit a zabíjet společně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vesměs působivá výprava, ale scény z Rusy dramaturgicky nenabízejí to, co bychom si pravděpodobně představovali. Celé to působí vykonstruovaně a unreal. Tzn. zápletka ve stylu "jen aby se něco dělo". Severská story je mnohem zábavnější. Lagertha a Bjorn drží Vikingy doslova nad vodou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Naprosto klasický úvodní díl, který už tu byl v rámci tohoto seriálu tisíckrát. Následuje tedy reorganizace sil v Kattegatu. Na trůn usedla už asi 15. postava. Nechybí ani představení nového království. Ivar vstal z popela a našel si nového kamaráda v Rusku. Všichni už tedy tušíme, co se nabízí jako finále minimálně poloviny série. Co se tedy týče vývoje nebo překvápek, tak je tento díl docela slabota a vůbec celkově začal v tomto ohledu seriál stagnovat. Stále ovšem můžeme obdivovat krásný svět seveřanů, velmi sympatické postavy a jejich půvabné zvyky, jako je třeba ocejchování zrádců a ponechání jich na pospas divočině. Také jste si všimli, že už v seriálu nejsou prakticky žádné kočky? Ty které stály za hřích jsou buď mrtvé nebo v horším případě staré. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bjorn sa stáva kráľom Kattegatu a chce z neho spraviť obchodné stredisko Škandinávie. Lagertha sa však rozhodne, že už nebude stať po jeho boku a che sa utiahnuť do ústrania a viesť roľnícky život a zaspomínať tak na časy s Ragnarom keď ich netrápili vojny a kráľovské povinnosti. Ivar padne do zajatia ruským vojakom pod vedením proroka Olega v kyjevskej Rusi a stane sa jeho obľúbencom. Haraldovi poslovia žiadaju od Bjorna pomoc pri opatovnom získaní koruny kráľa Nórska, ktorý si počas jeho zranenia vydobil Olaf...solídny úvod, pompézne zahrabenia meča v podaní Lagerthy, ktorá ho však určite onedlho vyhrabe...netuším, či sa oplatí pozrieť Ságu Flokiho, ktorá je zaradená ako nultá epizóda pri tejto sérii, či má s touto sériou nejakú spojitosť ale nakoľko ju ani nie je možné hodnotiť, tak zatiaľ pokračujem bez nej. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série a přidání nové zápletky již osvědčeným schématem. Otevře se nám nějaký svět, království a to zaútočí na Kettegat. Teď půjde o to, jak to tvůrci pojmou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar a cesta cez Silk Road vyzerá spočiatku ako cestovateľská romantika. On sa usmieva! Zasnežené Rusko je pekné. Prepad Ivarovej družiny ukazuje Rusov s ich bojovými schopnosťami. Princ Oleg the Prophet, za ktorým Ivara zavedú, je krutý, bojaschopný a inteligentný zároveň. Ivarovho najvernejšieho muže umučí a zabije ho odseknutím ruky s vyhodením do vzduchu a následným pádom, inak by ho pomaly trhal povrazmi. Ivara zoberie na výlet balóna poháňaného vetrom, kedy robia paraglajding. Ukazuje sa, že majú spoločnú aj vraždu manželky, čo milovali. Bjorn necháva Ivarových kumpánov označiť na tvári a navždy vyhnať. Prídu za ním Haraldovi emisári, čo tvrdia, že Harald je nažive, unieosl ho king Olaf a ukradol mu kráľovstvo. Lagertha chce odísť do dôchodku, preč z politického a mocenského života a založiť si farmu. Nudná epizóda bez výraznejšieho napätia, zato ukazujúca hodnoty postáv. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I've seen enough of war. I have seen enough of death. I have lost so many. I don't want to be a A public person anymore. I don't want to be responsible. I desire to live a totally different kind of life." ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si k Vikingům kdysi nacházel cestu poněkud trnitě a trvalo mi, než jsem jim podlehnul takovým způsobem, že jsem je dohnal až k poslední epizodě. Nyní už bez debat patří mezi moje seriálové oblíbence a věřím, že poslední příchozí série na tom nic nezmění. Možná i naopak. Nový záporák se mi prozatím zamlouvá. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

opat raz osadene do skvelej atmosfery, kijev je prijemne ozivenie. na druhej strane hristova potreba vykreslit kazdy druhy charakter bud ako latentneho sadistu ci psychopata zacina celkom slusne unavovat. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem nic převratného, víceméně se od smrti Ragnara neřeší nic jinýho než občanský války mezi zlobivýma děckama. Takže nyní se už po několikáté můžeme těšit na bitvu o Kattegat, kde zemře pár vedlejších postav, který vám jsou uplně u prd**e. Už se těším, až to skončí. Scéna s balónem a vůbec celá dějová linka v Kyjevě - hrůza. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název epizody odpovídá příběhu. Jedna éra skončila a začíná další, ve které se dost věcí mění. Avšak zápletka z předchozí série je stále na obzoru. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradičný povinný úvod, ktorý v podstate ničím neprekvapil. Kattegat má nového kráľa a otázkou len ostáva ako dlho sa Bjorn na tróne udrží. Ivar spoznáva nového spojenca na východe. Prelet nad Kyjevom asi najzapamätiahodnejší okamih epizódy, napriek tomu, že šlo doslova a do písmena o šialený úlet. Mnoho postáv nemá čo ponúknuť a na môj vkus už príliš dlho presluhujú. Zdá sa, že Hirst prepásol správny moment v poslednej bitke o Kattegat, keď mohol elegentne ich zbytočné osudy ukončiť... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozbeh klasicky pomalší, ale potenciál tam je kurevský. Ono návšteva kyjevskej Rusi vyzerá super a náš kriplík si našiel nového spojenca (som zvedavý koľkokrát ho ojebe), Lagertha pochováva meč a ja som sklamaný lebo chcem aby zdechla a takto je mimo ohrozenia (ale možno ho vykope).  Bjorn ako kráľ je v prdeli že či je dobrý alebo nie. No a to je tak všetko. P.S. 1 Som rád, že Flokiho vypustili a možno aj mimo kameru chcípol, čož by mi nevadilo lebo ako som ho mal rád, tak ho teraz neznášam. P.S. 2 Ten balón si mohli odpustiť. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový dost průměrný průměr na to, že se jedná o první díl. Z Olega zatím nemám žádný respekt a nevyvolává ve mně žádné emoce, čili se pravděpodobně bude jednat o postavu, která půjde s Ivarem bojovat o Kattegat a "překvapivě" umře. Jsem benevolentní, protože je to pořád ta úvodní epizoda, ale příště už takovou nudu budu hodnotit jinak. ()

Reklama

Reklama