Reklama

Reklama

VOD (1)

Bjorn se vrací do Kattegatu. Harald se chce pomstít Olafovi. V Kyjevě se Ivar a Igor dozví zajímavé zprávy o princi Dirovi... (TV Prima)

Recenze (30)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emocionální epizoda, která dostane každého, kdo má srdce. Tvůrci si s touhle epizodou poradily na výbornou, a závěrečná rozlučka se slavnou štítonoškou Lagerthou byla skvělá. " Kéž bych u toho mohl být " - Bjorn mě se svým proslovem dostal. Poslední scéna pod vodou byla TOP. OBROVSKÝ PALEC NAHORU! " V mých snech jsme byli vždycky spolu". Brečel jsem, a brečím ještě teď. Ragnar + Lagertha = Forever. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náležité, a ze začátku až dojemné rozloučení s Lagerthou. Ale vážně tomu museli věnovat celou epizodu? Dal bych jednu hvězdu jako úctu k Lagertě, ale je to hrozná nuda a ke konci mě to znechutilo natolik, že jsem se vůbec nebavil a začal si hrát s telefonem. PS: kdo je vůbec ta žena co se pořád stará o toho Hitsverka. Měli bychom to vědět? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! 90 % epizody se točí kolem pohřbu bývalé královny krásy a mojí druhé nejoblíbenější postavy celého seriálu. Na můj vkus bylo toto rozloučení příliš kýčovité a přeslazené, ale chápu, že bylo nutné, aby si v rámci seriálu přišla na své i něžná pohlaví a přecitlivělí buzeranti. K dokonalosti už chybělo snad jen to, aby přicupitala a pronesla svá slova Bohdalka. My krásní a tvrdí alfa samci si snad přijdeme na své v nadcházejících epizodách. Pohřeb byl jako již tradičně zpracován moc hezky, jen už jsme viděli to stejné asi po patnácté, takže už to nemá ono kouzlo. Děj se pohnul asi o milimetr. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době velmi povedený díl paradoxně velmi poklidný. Pohřeb byl krásně udělán a přiznám se že byl velmi dojemný. Odchod Lagerthy velmi pěkný, valkýr a shledání s Ragnarem bylo už skutečně slzu nahánějící... Velmi pěkné ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplne hluchá časť, prázdna, s jednou témou, na to trebalo 45 minút? Keď už dôstojná rozlúčka, tak to bola smrť Ragnara (S04E15). Ten jeho predslov na záver, tá hudba okolo toho, to bolo jedna z najdojemnejších scén v seriálovej histórii. Lagerthu odpravili len tak obyčajným nímandom a potom trištvrte hodinu len blábolia o tom ako ju milovali a pomstia. Čistá vata, táto postava si zaslúžila isto viac. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôstojná rozlúčka s Lagerthou zabral skoro celú epizódu, Ubbe s Bjornom sú rozhodnurý pomstič jej smrť, netušia však že zvláštne správanie Hvitserka súvisí práve s jej smrťou. Igor zatiľa v Kyjeve korčuľuje a Ivar sa už chystá na pompézny návrat do Kattegatu, ak sa splnia Hvitserkove slová príde priamo z neba - na balóne, na ktorom ho naučil lietať Oleg. Mohol by to byť zaujímavý moment. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad první díl v tomto seriálu, který pohnul mým srdíčkem. Velmi poklidný díl plný emocí. Konec mě dojal natolik, že jsem nad tím uronila nemálo slz. Prostě krása... ()

bobiša 

všechny recenze uživatele

Důstojné a krásné rozloučení s Lagerthou.Velmi emotivní,nádherné záběry,hudba a scéna pod vodou nádherná. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nájdu Lagerthino telo. Hvitserk ujde, no jeho žena ho nájde. Pohreb je veľmi honosný, dokonca je dobrovoľne obetovaná mladá žena, o ktorej poctivé prijatie do Valhally sa postarajú traja mladí muži a anjel smrti. Na prebiehajúci pohreb prichádza Bjorn a má na ňom predslov. V Rusku sa Olegovej žene splní sen na jeho pokyn a zradcovia sú zasa o niečo múdrejší. Pohreb zabral hrozne veľa času a napriek pekným ceremóniám udržiaval len náladu postáv s vyrovnávaním sa so stratou a nikam ďalej sme sa v tejto dejovej línii samozrejme nepohli, čo na mňa pôsobilo veľmi pomaly. ()

Michnak 

všechny recenze uživatele

Každý kdo očekává od každého dílů války, zrady, sex, soutěže o nejvíce amputací, Ivara co už chodí a nevím co, bude zklamán. Ale nám jsou takoví lidi přece u prdele, ne? Tenhle díl byl potřeba. Emocí tam bylo tolik, asi jako kdyby byl v tý loďce Karel Gott. Podle mě to ani jinak uzavřít nešlo a jsem rád, že na to byl dostatečný prostor. Farewell ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové pocty se nedostalo ani Ragnarovi. Konečně jsme po tolika letech nepřímo nahlédli do oné oslavované Valhally a já si utvrdil přesvědčení v tom, jak je dobré být ateistou. Ušetřím nejedno naivní mladé dámské srdce a spoustu koňských hlav při pohřbech mých nejbližších. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co mám říct? Tohle bylo perfektní rozloučení s nejslavnější štítonoškou historie a hrdinkou mnoha žen Lagerthou. Řeči Torvi, Ubbeho, Gunhild a Bjorna byly emočně silné a pohřeb měl dobře vystavěnou depresivní atmosféru. Zapálení lodě s tělem Lagerthy, její odchod s Valkýrami a závěrečné shledáním s Ragnarem jsou vizuálně v kombinaci s kamerou, hudbou a vytvořeným vztahem k postavě vrcholem celé epizody. Vítej ve Vallhale Lagertho a vítej zpět vedle Ragnara. ()

Reklama

Reklama