Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bjorn je vážně zraněný a jeho stav se zhoršuje. Ivar se blíží, spolčený s ruskou stranou, a plánuje útok na Kattegat. Olaf je zajat ruskou stranou společně s králem Haraldem... (TV Prima)

Recenze (24)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý návrat, který nastartoval těžce skomírající šestou sérii, kde chybí charizmatičtější osobnosti a pořádný tah na bránu. King of Kings je tak působivý restart, kde jde k zemi jedna z nejklíčovějších postav celého seriálu a jde k zemi velmi působivě. Zbožné přání všech fandů tohoto epochálního seriálu je si v posledních deseti dílech udržet aspoň částečnou fazónu, kterou chytila "jedenáctka". Snad se to podaří. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Množství blbostí začíná být neuvěřitelné a pro mě už skoro neúnosné: Mrtví a nebo alespoň minimálně smrtelně zraněný Harald byl po ihned po bitvě předveden v poutech před Ivara a nakonec v poutech svržen do želáře. Ani smrt, zranění, okovy a nebo fakt že je uprostřed Ruského tábora mu však nezabránilo, vypařit se jako pára nad hrncem. Olaf se dal z ničeho nic na křesťanství. Dále mne rozčílil fakt, že teleportující se plazivec skutečně zabil Bjorna i když byl na druhé straně mapy v jiné bitvě, těsně po tom co absolvoval kurz horolezectví. Pak ještě osada Kjetila co se rozrostla do velikosti Středního města již během pár let, či dokonce měsíců. Hitsverk je dalším zázrakem vyléčení z těžké závislosti (a stal se zase slušným člověkem), který opět zcela nepochopitelně posluhuje člověku kterého nenávidí nejvíce na světě. Král Hakon také nedával smysl a jeho zabití ještě o něco méně. Navíc rozloučení s Bjornem bylo bez emocí, snad s výjimkou rozčilení nad tím, jak je to celé debilní a porážka Rusů neuspokojivá. PS: ještě se vrátím k Bjornovi, to máme vážně věřit že člověk který si střihne bez pomoci dlouhou projížďku na koni a pak do sebe nechá zavrtat 3 šípy a i přesto zvedne meč nad hlavu a dá pokyn k útoku by bezpodmínečně umřel jak potvrdila Brunhilda? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nezbývá než souhlasit s hlasem lidu. Tento seriál má neskutečně dobře zmáknuté rozlučky s oblíbenými i neoblíbenými klíčovými postavami. V rámci tohoto dílu to skvěle znovu potvrdil a došlo i na jakési vykoupení po předchozí prapodivné, přehnaně artově laděné epizodě, kdy málokdo tušil, co se vlastně děje. Velmi slušná epizoda, kde nebyl problém se po delší pauze zorientovat. Zejména posledních 10 minut bylo naprosto luxusních. Jsem docela zvědavý, co bude následovat, protože trošku nečekaně byla vcelku dořešena hlavní dějová linie, proto nezbývá než doufat, že nás nebude čekat několik kecacích a nudných dílů, než se rozehraje další příběh. [85 %] ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, že tenhle vyčpělý seriál ještě dokáže nabídnout naprosto luxusní atmosférickou epizodu. Nevěřil bych tomu, nejdříve pohřeb Lagerthy a ted smrt Bjorna, jeho nástup, sjednocení králů a vystrašený ksichty nepřítele byly za doprovodu podmanivé hudby naprosto fantastický. Výborné. Zůstal tam ale vůbec někdo sympatický ještě? ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak hodnotit díl, který se z 90 % skládá z nudy, aby pak poslední minuty byly schopné navodit husinu a alespoň na chvíli připomenout vrcholovou úroveň starších sérií. TÍM KONČÍ VIKINGS a s Bjornem odchází i poslední Ragnarovo charisma. Nezbývá než vložit svou víru v Ubbeho, který se ale nachází v prdeli světa a jeho dějová linka je tak podobně jako ta Flokiho naprosto irelevantní. Skončit seriál tímto dílem, respektive posledními minutami, nemohl bych si stěžovat. Doufám jen, že zbývající desítka dílů završí seriál jakžtakž se ctí a že je snad šestá série tou poslední. Čistě z nostalgie hodnotím jen a pouze poslední desetiminutovku. Long live the King! ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak odešla moje oblíbená postava. Ty další, co zůstávají, už jsou jenom stínem toho, co seriál kdysi byl. Zbývá vysvětlit některé věci, ale zůstává i otázka. Co bude motorem zbylých devíti dílů? ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý, napínavý dej. Olaf je upálený a popritom tvrdí, že je s ním Kristus, čím dokáže robiť dojem na niektorých Rusov. Harald nejako utečie z ruského zajatia. Bjorn sa cíti byť na smrteľnej posteli. Ingrid sa priznáva Gunnhild so znásilnením. Ivar intriguje s Igorom a Oleg to tuší. Veľkolepý, posledný návrat Bjorna na scénu sa udeje tak, že to teší snáď všetkých fanúšikov. Ostávajú však otázky. Bol Hakon skutočne zradca? Samozrejme, smrteľné zranenie je niečo, čo človeku len tak nedovoľuje prejsť na koni dlhú cestu a po troch šípoch zdvihnúť meč, ale dajme tomu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I believe in the Allfather. The father of all gods. And I believe that your god, he recognizes the Allfather. I remember all the ceremonies in Wessex. And in all those ceremonies your Christ reaches out and prays to the Holy Father... Allfather. I know that your divine Father and mine, they're one and the same." ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď už jistě věřím že to co tenhle seriál zvládá nejlíp nejsou bitvy, intriky nebo ukazování různých kultur a jejich sporů. Jsou to loučení a odchody jednotlivých postav jako Ragnar, Lagertha a nyní Bjorn. Odchody všech těchto postav jsou zkrátka nezapomenutelný a husinu nahánějící. ()

Crosshair 

všechny recenze uživatele

5* Opravdovy vrchol serialu, kezby loučení s postavou zvladali i ostatni s takovou gracii, mel jsem husinu! Uzivej zaslouzile hostiny u Ódina. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečne *Bjorn zdechol ale vybrali si na to tak parádny spôsob podania, že som to tvorcom sežral i s navijakom a vôbec my to nevadilo, hej síce nás zase obrali o bitku ale tak nemvadí. Som však zvedavý kam to pôjde ďalej (viem, že to lsedujem dávno po premiére ale úspešne som sa vyhýbal spoilerom) no Islandská linka by mohla smerovať na "USA" a Kategatská buď budeme stále s rusákmi fightiť, alebo sa dostane k slovu opäť Anglicko, hold uvidíme. ()

Winderyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková normální Vikings díl povídaní o ničem prakticky už se nechali i GOT inspirovat a to co aspoň VIKINGS nějak drželo, a to ukázání samotné bitvy tady opět není. Hvězda za to, že ho nenechali žít, ale, že by se s nim pěkně rozloučily no nevím na koni BJORN vypadal jako by nebyl po smrti, ale spíše po něčem jiném výraz mluvil za vše. Odkud se najednou vzala větší armáda než ta ruská v té době hmmm no, ale tak samotný tvůrce se nechal slyšet, že to podle historie už nebude tak co. Už jenom čekám kdy tam uslyšíš BANZAI a přiletí na dracích JAPONCI. Jediné v co doufat, že to bude mít aspoň důstojný konec i když ani tomu nevěřím ()

Reklama

Reklama