Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Velryba, kterou vyvrhlo moře, leží na Kejtillově pozemku. Má na ni tedy právo a chce o podílech ostatních stoprocentně rozhodovat. Ubbe ho vyzývá, aby se hlavně rozdělil, ten slibuje, že to udělá. Ovšem Othere Kjetillovi nevěří. A když si Ubbeho muži jdou pro podíl, potřebují přeci něco jíst, Kjetill rozpoutá krvavé peklo. Ubbe se svými lidmi tedy prchá z pusté země zpátky na loď a nechává bláznivého Kjetilla, aby vládl svému úlovku, víceméně sám. Igor se svou družinou přijíždí před brány Kyjeva a lid ho vítá. Kníže Oleg je osamocen, propadá své víře, ztrácí trochu pojem o realitě. Igor ho zabije šípem z luku a nastává nová vláda Rusi. Harald se stává králem Kattegatu, k oltáři ale přijde pouze jedna žena. Gunnhilda totiž oznámí Haraldovi, že se za něj neprovdá, její srdce patří stále Bjornovi. Proto za ním odchází do Valhally a ztratí se pod mořskou hladinou. Ubbe má na moři obavu z toho, že všichni pomřou žízní, když v tom se nad lodí stáhnou mraky a spustí se déšť. Mohou si tak udělat nějaké zásoby. Ivar a Hvitserk mají splněno, Igor je v bezpečí a o jeho trůn nikdo neusiluje, a tak není proč zůstávat. Katia ale oznámí Ivarovi, že nosí jeho dítě. I přesto ale nechce, aby s ní zůstával. Oba bratři se proto rozhodnou, že se vrátí do Kattegatu, aby se podívali, jak se tam po smrti Bjorna poměry mají. (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná pasáž v Grónsku. Syrová, krvavá, s bravurní ruční kamerou. Nekompromisní survival mód. Navíc tentokrát i Ruská pasáž zabaví, kdy se podle očekávaní rozdávají nejvyšší trumfové karty. Zvraty, které možná měly být v sérii trochu později, či snad na jiných místech se nám dostávají právě teď, uprostřed finální série. ()

Dave12345678 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě přicházíme celkem o dvě důležité postavy. Uzavírá se nám linka, odehrávající se v Rusku, Ivarovo loučení s Igorem bylo celkem dojemné. Moc se mi líbí, že se Ivar v šesté sérii změnil, Linka na Grónsku byla také poměrně zajímavá, dalo se čekat, že nebude trvat dlouho, než Kjetillovi zase přeskočí. Linka v Kategattu byla také fajn, těším se, jak dějem zamíchá návrat Hvitserka a Ivara. Myslím si, že seriál Vikingové by se mohl dočkat důstojného zakončení. Já jsem osobně zatím s druhou polovinou šesté série spokojen. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, tady nám to hodnotí samí odborníci. Nechci jmenovat, ale retardi typu "Eliott" si u tohohle seriálu zřejmě prohání svého bimbáska a nevěnují mu moc pozornost, protože nemají tušení která bije a proč někdo dělá něco co dělá. A nebo jsou prostě jen pomalejší. Za tu šťastnější část diváctva, které pánbůh obdařil, musím říct, že ani tato epizoda nebyla úplně marná. Grónsko byla nesmírně zábavná etapa a dostali jsme ho zřejmě za přetrpění islandské nudy. Naopak velmi dojemné bylo Rusko, kde jsem si docela jistý, že kluky ještě uvidíme přispěchat na pomoc do bojů o Kattegat. Trošku kýčovité mi přišlo snad jen to plavecké číslo, které mi tam poetikou moc nesedělo. Ale vem to čert, jednotlivé příběhy se pomalu uzavírají a atmosféru to má stále boží. [80 %] ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ketill sa stáva pánom veľryby a ostatní utekajú. Boj v Grónsku je naturálne, dynamicky natočený s pohybujúcou sa kamerou, no postavy sa správajú ako kŕdeľ kačíc a vo výraznej presile. Oleg šalie. Dirovi sa vzdáva Kiev. V Kattegate vládne nuda. Epizóda ukazuje pekné hodnoty Ivara, Hvitserka a všetkých preživších postáv v Kieve. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubbe, který má mnohonásobnou přesilu oproti pár členům Kjetilovi rodiny uteče z boje a Greenlandu jako zbabělec a navíc bez jídla a vody. To se jeho postavě vůbec nepodobá. Oleg se také nechal zničit a zesměšnit jako úplný pitomec, což se mu také nepodobá, neboť měl vždy každý krok dopodrobna promyšlený a tady se vydá na milost jen tak sebemenšího plánu a vypadá jakoby se zrovna probudil. Půl série budování jeho osobnosti tak přišlo vniveč. Sám nevím, co v seriálu ještě zbývá a není úplně zbytečné. V poslední řadě Haraldova svatba byla také naprosto hloupou výplní a Gunnhild zřejmě zapomněla, že s takovou zbytečnou smrtí se stejně do Valhally nedostane (navíc tak hlupý a dlouhý kamerový záběr. no škoda slov). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama