Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6 (2019) (série)


Medúzin prám (S06E17)

(epizoda)
  • Česko Vor Medúzy (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ivar, Hvitserk a Harald odplouvají dobývat Wessex. Harald přenechá moc Erikovi a Ingrid, mají vládnout společně. Erikovi se plní sen, má vše po čem toužil, trůn i krásnou ženu. Ingrid ale jeho nadšení nesdílí, naopak by ráda vládla sama. Wessexané se chtějí klidit Vikingům z cesty, ale nakonec se pokusí o odpor, marně. Vikingové postupují dále a plení vesnici za vesnicí. Ingrid se rozhodne vzít osud do svých rukou, během tajemného čarodějnického rituálu vyzve bohy, aby Erika oslepili a ona se tak mohla zbavit svého soka. Ube už sbírá poslední kousky sil, aby přežil společně se svou posádkou strastiplnou cestu po moři. Ivar s Hvitserkem plánují velkou bitvu a chtějí posílit svůj vliv ve Wessexu, až bude po všem Ivar neskrývá přesvědčení, že se bratři bez krále Haralda obejdou. Erik se vedle Ingrid probudí napůl slepý, během dne pak oslepne zcela. Kouzlo se tedy naplnilo a Ingrid má cestu k vládnutí volnou. Ube se probere z mrákot a uvidí konečně pevninu. Je jasné, že jsou zachráněni, Othere nelhal, existuje země, která jim může nabídnout nový domov. (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Po předchozím nezdaru se zdají být teď věci znovu v nejlepších kolejích. Přepadení v Anglii bylo vynikající, konečně jsme se po delší době dočkali nějaké té akce. Hezké čarodějnické číslo bylo k vidění i v Kattegatu. A kupodivu i Ubbeho linka nabírá stále lepší a lepší směr. Za mě hodně vydařená epizoda, která mě namlsala na další díly. Dostali jsem se ze situace, kde nebylo zajímavého vůbec nic, do situace, kde je zajímavé úplně všechno. Krásná práce. [80 %] ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ani ty bitvy mě nebaví, jako by o nic nešlo. A taky vlastně nejde. Kdo třeba vymýšlel přípravu takové hloupé pasti při které jen tak vyběhli všichni angličtí pěšáci kupředu bez podpory lučišníků do nevýhody? Dále se neusále koukáme na dlouhé záběry lodí. A vůbec mi hlava nebere, jak mohl Ivar, který se neustále na bojišti kryje za ostatní doskočit v minulosti až k Bjornovi a zabít ho a to za předpokladu, že by tam byl (což nebyl neboť lozil někde po skalách na druhé straně mapy). Nebo, že by ho Bjorn neviděl jak se k němu plazí s tak početnou skupinou ochránců okolo? ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ingrid skombinuje femdom s pomstou a potom necháva Erika dominovať. Hvitserk podpichne Ivara, že s ním nemusí ísť na raiding party, lebo je príliš dôležitý, on neodpovie útokom. Hvitserk je zasa divoký bojovník. Anglicko celkovo zdvíha kvalitu epizódy, akoby sa vracali staré dobré akčné časy. Ingrid počaruje Erikovi, až stratí zrak. Táto dejová línia pre diváka nemá veľmi zmysel. Ubbeho dejová línia pokračuje v depresii, aby ju zrušila v posledných okamihoch. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Ve 28. minutě je jeden vikingský válečník probodnout kopím. V následujícím záběru má ale kopí zabodnuté na jiném místě. (Duoscop)
  • Ve scéně, kde se Alfred (Ferdia Walsh-Peelo) modlí, je vidět gotické okno, které je typické až pro vrcholný středověk, tedy pozdější dobu. (Cheeter)

Reklama

Reklama