Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová země je plná života, tedy jídla a všech potřebných věcí k tomu, aby tady mohl Ube se svou posádkou přežít a dokonce prosperovat. Od začátku se ale zdá, že v krajině nejsou sami. Othere pak nalézá dřevěné symboly zavěšené na stromech, je jasné, že o jejich příjezdu někdo ví a bedlivě je sleduje. Ivar připravuje boj proti Alfrédu Velikém, Wessex chce dobýt za každou cenu pro věčnou slávu své krve a jména. Erik je slepý, ale přichází na to, že ho oslepila Ingrid, která je přeci čarodějnice. Ingrid se chopila moci a snaží se vládnout Kattegatu. Ube se rozhodne prozkoumat krajinu v širším měřítku a najít místní obyvatele. Nejdříve domorodcům posádka zanechá dary v přírodě, na oplátku se jim dostává zase darů od místních. Není tedy jisté, že by muselo dojít ke krvavému střetu. Erik plánuje Ingridinu smrt, jelikož je to ona, kdo ho začaroval, s její smrtí by mohlo kouzlo pominout a Erik by mohl znovu vidět svět. Ivar přichází s plánem, který už tak nemocného Alfréda Velikého ochromí. Zatím ale neprozradí o co jde. Ube nachází v lesích opuštěnou vesnici, ještě nedávno v ní někdo byl. Všichni tedy přicházejí na její území a čekají, co se bude dít. Nakonec jsou obklíčeni domorodými bojovníky a kdo ví, jak setkání dopadne. (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za Alfrédovu řeč, jsem chtěl dát jednu hvězdu, ale pak přišla taková otrava, že to se prostě nedá hodnotit jinak nežli odpadem. Jedna z nejhorších a nejzbytečnějších epizod má tak vysoké hodnocení? Jak je to vůbec možné? ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší scéna - Alfrédův proslov. Úžasná kamera ( styl jakým způsobem jsou natočeny Vikingové miluju ), plus hudba která tady zazní je sice již poněkolikáté použita v seriálu, ale přiznejme si, že je to nejlepší soundtrack v seriálu a ať už je v jakékoli scéně, tak tam ta hudba vždycky funguje excelentně ( a hlavně nikdy neomrzí ). Tu scénu jsem si musel pustit ještě několikrát. NÁDHERA. P.S. Torvi a její mizející dítě v náručí v jednom zaběru pobavilo..... nechápu, že si toho samotní tvůrci nevšimnou, ale divák to hned vidí na první pokus.... no aspoň mě to bavilo. :) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kanadské survival dobrodružství ala Robinson Crusoe a Anglie vs Skandinávie se nezadržitelně blíží do finále. Na kolik se drží historické přesnosti těžko říci, ale neházejme flintu do žita, snad za to závěr celé ságy bude stát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Jsme poslední 3 díly do konce tohoto krásného seriálu a poněkud mi uniká, proč se tam tvůrci stále něco snaží natahovat. Mám z toho celého pocit, že se toho v posledních dvou dílech musí ještě hodně udát, tak nechápu, proč neustále sledujeme ty samé dialogy řečené jinak. A proč třeba sledujeme upadnou Alfréda do kómatu, ze kterého se vzápětí probere? Nedává mi to z hlediska scénáře moc smysl. Na druhou stranu, jednotlivé linky jsou moc hezky rozběhnuté a jsem si jistý, že v rámci nadcházejícího dílu zákonitě musí vše na všech frontách prasknout a čekat nás velkolepé finále. Všechny tři dějové linky jsou nyní velmi zajímavé. Jen to tak nenatahovat. [83 %] ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa to vracia do aspoň akej takej roviny kvality, síce na prvé 4 série to nemá ale som spokojný s tým, že sa buduje nejaká tá príprava an bitku (snáď ju nepojebú), plus Alfrédova spíč má tiež gule. Pasáž v Kattegate intrigánska avšak Erik podjebuje do dosť nebezpečnej ženskej a pasáž v "USA" príjemná a v závere brutálna. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama