Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ivar plánuje bitvu proti Alfrédovi Velikému, má ale plán, který má jeho armádu ochromit. Při útoku jsou totiž na jeho muže připraveny pasti, které část mužů poraní a ostatní se snaží je zachránit, u toho jsou ale masakrování vikingskými vojsky. Alfréd ale neustoupí a rozpoutá se bitva. Ube se seznámí s místními domorodci v nové zemi. Jsou přátelští a nechtějí násilí. Ube se seznamuje s jejich způsobem života a zdá se, že by mohli žít vedle sebe v míru. Erik plánuje vraždu Ingrid, její služebná se to ale dozví včas od Erikova otroka. Proto zosnuje plán a v otrokovi vzbudí dojem, že Ingrid zabijí oba spolu a získají tak svobodu. Bitva je prohraná, Alfréd je na ústupu, když jeden z jeho důstojníků zpozoruje, že Harald se vydal v mlze omylem jejich směrem a tak končí meč v jeho hrudi. Harald pomalu umírá, ale důstojníka ještě stihne vzít s sebou, když mu bodne dýku do krku. Pak ho jeho bratr odvede do Valhally. Služebná Ingrid se zbaví Erika v maštali, kde si myslí, že s ní bude mít pohlavní styk. Ingrid pak nechá otroka, který ji měl zabít, pověsit. Ube zjistí, že lidé umí sem tam slůvko v řeči, kterou hovoří Vikingové. Ptá se proto, jak je to možné a místní mu prozradí, že tady žije ještě jeden ""šílený"" muž. Nechá se za ním dovést a zjistí, že v lesích žije Floki. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva byla určitě jednou z nejlepších kousků této příšerné série. Jinak nepopírám, že už měl být mrtev dávno, ale proč režie pro Haralda připravila opět takovou idiotskou smrt? No jo! Harald si vyšel sám na proházku po lese, chudák ani netuší proč nebo kam jde. A hle, sdalší pocestný! Jako je tomu v téhle sérii dobrým zvykem, někdo se z ničeho nice odněkud vynoří a bez boje ho prostě probodne skrz na skrz (stejně jako například u Bjorna). Harald pomalu umírá a ten co ho zabil se sním snad chce líbat, jinak netuším proč by dával hlavu až k němu a nechává se zabít jako ještě větší kretén. Co tam vůbec oba dělali? Celé situace je ještě směšnější, až si uvědomíte, že král Alfred proboden poblíž tepny pod ramenem si chodí a běhá jakoby se nic nestalo. Mimo hlavní bitvu mě opravdu vůbec nezajímají žádní indiáni, ani puč otroků. PS: je ironické, že takřka to nejlepší z této série si zaslouží pouhé 2 hvězdy. Hvězdy dávám čistě za kreativitu v bitvě a scény z bojové vřavy (Hitsverk a Alfred především) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá bitka a malé bezvýznamné plus za krále Haralda a jeho miniscénku. Za oceánem je to už poměrně zdlouhavé a jinak solidně rozehraná partie se v posledních dvou epizodách těžko nějak posune, natož uzavře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Návrat ke starým dobrým vikingům v epizodě, kde mohu jen pět chválu. Naprosto fantasticky zvládnutá bitva v lese přesahující běžné seriálové kvality. Hvitserk, Ivar i Harald tam byli úplně boží. Neprosto fenomenální kamera seriálu se tam zase hezky ukázala. Příběh na všech tří frontách hezky vygradoval. Samotný závěr s návratem dávno ztraceného vikingského syna může na leckoho působit malinko kýčovitě, ale já si ho teda užil. Docela jsem zvědavý, jak se to celé v závěru uzavře, protože přeci jen zbývá dořešit pěkných pár věcí a časem se v předchozích dílech plýtvalo, takže ho není nazbyt. [90 %] ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se pomalu uzavírá. Ale pokud jde o seriál, který se věnuje Ragnarovi a jeho synům, tak se děj ještě neuzavřel a je potřeba říci, co bude s nimi. A teď je děj na velmi zajímavém bodě, kdy se může stát skoro cokoliv, protože nejsou žádné náznaky toho, co se stane. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo skvělý vidět znova starého dobrého Ivara a jeho promyšlenou strategii. Halfdan potěšil. ALE...... poslední scéna, to jsem vážně nečekal, že tuhle postavu ještě uvidíme. DĚKUJI! :) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubbe a ostatní sa zbližujú s Indiánmi. Medzi Vikingami však je aj posadnutý zlatou horúčkou. V Kattegate sa zatiaľ intriguje najslabšie doposiaľ. Bitka v Anglicku je výborná a našťastie zaberá väčšinu epizódy. Ivar naplánoval všetko strategicky a zákerne, aby v nepriateľovi aj vo vedení vzbudil zúfalstvo. Výber miesta bitky, pasce nastražené nie úplne na obete, ale na ich záchrancov, únos kráľovnej. Alfred sa musí riadne obracať a padá do všetkých pascí.  Harald sa nepochopiteľne ocitá sám po zatrúbení do rohu na ústup kvôli hmle a s ním sa tam ocitá aj anglický dôstojník. Prekvapenie Haralda je natočené tak ako prekvapenie Bjorna. Dôstojník sa potom chová nelogicky, Harald však do Vallhally odchádza spokojný a s bratom spievajúc vikinskú pesničku. Na Ubbeho čaká plot twist, z ktorého je divák aj celkom spokojný, aj keď znova kvôli zamlčaniu informácií nedáva až taký veľký zmysel. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If we kill 500 Saxons, then we just kill 500 Saxons. If we manage to cripple and injure 500 Saxons, but not to kill them, then it will take 1,000 more Saxons to come and rescue them. That is three times the amount of warriors, and all at our mercy." ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přítomnost dvou dávných hlavních postav udělala z předposlední epizody celého seriálu velmi důležitou čtyřicetipětiminutovku. Zpracování očekávané bitvy naprosto perfektní, už mi ty válečné vřavy dost chyběly. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbližovanie s domorodcami parádne, pasáž v Kattegate proste dokazuje, že kam diabol nemôže, tam pošle ženu. Bitka slušná, Ivar to dobre poriešil, skoro mu to až 100 péro vyšlo. Haraldove odjebanie lacné, ale šak dobre, nevadí to. V závere sa nám navracia náš Flokiáš a je to príjemné "zmŕtvychvstanie". ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staří dobří vikingové? Ale notak. Bitva byla fajn, ale Kattegat šíleně nudí, a Ameriku tvůrci využívají jako ideální prostranství na čajový dýchánek s domorodci, což už nezachrání ani navrátilec v závěru. A že to vypadalo tak slibně. ()

Sesh 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl si zasloužil 4* jen díky skvělé bitvě, Halfdanovi a postavě, která se ukázala na konci dílu. ()

unYso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alfréd Veľký známy tým, že ubránil Anglicko pred severanmi, v tomto diely bez stratégie a zjavne aj štipky IQ zaútočí na les okupovaný nepriateľom, v ktorom dobre že nemajú Vikingovia postavené celé hradby aj s katapultami. Svoju ženu nechá kúsok od hlavného bojiska v malom kočiari, ktorí stráži len pár klaunov. Harald po zatrúbení na ústup sám odpochoduje na kraj lesa, kde mal zjavne asi rande na slepo. Kde sa vzal tu sa vzal, z čista jasna vyskočí Alfrédov verný prisluhovač a prebodáva Haralda, ktorý už debilnejšie ani umrieť nemohol. A následne zomiera aj prisluhovač, pretože to je postava, ktorá očividne nebola v plánoch. Tešil som sa na tento vojenský konflikt ale márne, tento predposledný diel je už len takým slabučkým vrcholom celej šiestej série od ktorej som očakával oveľa viacej. ()

Reklama

Reklama