Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ubbe nalezl Flokiho, společně s ním se tak chce usadit v nové zemi. Vše ale málem zhatí člen Ubbeho družiny, když se pídí po tom, kde mají místní ukryté zlato. Je vyrušen synem vůdkyně domorodců a zabije ho. Za to Ubbe musí slíbit, že bude jeho člověk potrestán. Je proto za měsíčního svitu popraven a kmeny se usmíří. Ivar bojuje s Alfrédem, schyluje se k další bitvě. Před začátkem se chce Ivar domluvit bez boje, Alfréd ale odmítá, a tak dojde k dalšímu krveprolití. Ivar má jasně modré oči, což signalizuje, že se dostane do problémů. V boji je nakonec zabit a umírá. Jeho bratr Hvitserk uspořádá pohřeb a domluví se s Alfrédem, že zapomene na svou minulost. Zřekne se svých bohů a přijme křesťanství. Zůstává ve Wessexu. Královnou Kattegatu je definitivně Ingrid, která tak docílila svého. Ubbe zůstává v nové zemi a s Flokim se učí nahlížet na svět jinak, aby neopakoval stejné chyby, před kterými utekl. (TV Prima)

(více)

Recenze (28)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, myslím si, že můžeme mluvit o docela přijatelném zakončení tohoto skvělého seriálu, se kterým jsem strávil krásných 8 let. Na všech frontách došlo k uzavření dějových linek. Znovu došlo na několik dojemných odchodů. Bitva v Anglii opět skvělá choregrafie a luxusní kamera. Tohle vikingům vždy šlo, když se někomu neutrhla ruka s přidáváním artových prvků. Kattegat potkal krásně ironický konec. Celkově vzato krásná práce se seriálem a ukončení ve správnou chvíli, kdy už to celé znatelně ztrácelo kouzlo a přestávalo mít co nabídnout. Tak zase třeba někdy... [90 %] ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dal bych jednu hvězdu, ale jako poslední epizoda Vikingů to bylo naprosto nevhodné. Alfredův proslov opět výborný, ale tvůrci opět dokazují svojí neschopnost udělat větší bitvu jakkoli zajímavou (snad s výjimkou ukázky síly hlavních postav proti pěšákům v boji 1v1 uprostřed vřavy). Mimo to Ivar už měl být sice dávno mrtvý, ale přidal na účet další idiotskou smrt kdy se někdo zjeví před nebo za postavou a ta se nechá zabít bez boje (jak už je v této sérii dobrým zvykem). Také nedokáži pochopit proč se v poslední epizodě poslední série zaměřují na něco tak nového jako je život a soužití s Indiány. Potenciál postavy Ubbeho byl kompletně pohřbíván celou sérii. PS: Jako taková chuťovka, na konec je určitě zajímavé, když si uvědomíte, že Torvi a Floki jsou zhruba stejně staří. Přitom i Ubbe který ještě nebyl ani na světě když Torvi už byla pár let vdaná za Borga, vypadá o dost starší než ona. PSS: Na konec Zbývá spousta nedořešených otázek a divák už se ani nestačí ptát proč (a radši už vlastně ani nechce). Jsem moc rád, že je seriál u konce a s tvůrci už nechci mít nikdy nic společného. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední bojovka prapodivná, situace v Kattegatu až nechtěně sebeparodická a výprava za oceán dejme tomu důstojná a příjemně melancholická. Od posledního dílu série bych si představoval epičtější a říznější finále. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl seriálu Vikingů se za mě povedl velice dobře a nemám si na co stěžovat. Bitva byla skvělá, především díky slow motion záběrům, úžasného soundtracku, a PERFEKTNÍHO IVARA! Ten si to ukradl opět pro sebe. Při závěrečné scéně jsem měl úsměv na tváři: '' Pamatuješ si Ragnara? Samozřejmě. Ruší mě při spaní. Pořád se tu zdržuje. Nemůžu se ho zbavit. Chce, abych mu postavil novou loď. Tak mu říkám: Na co ti bude sakra loď? Vždyť si mrtvý!'' :D ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alfred je na druhý deň zázrakom vyliečený z ťažkého zranenia, čo mohlo zahŕňať krvácanie tepny. Odmieta Ivarovu zradnú ponuku mieru. Tu je najväčšou hlúposťou to, že Angličania na seba nechajú strieľať katapultami od nich vzdialenými len 100 metrov. Ďalším nelogickým momentov je púšťanie katapultov do už pomiešaných vojakov oboch strán. Potom je tu Ivar bez plánu, čo sa rozhodne predsa len bojovať na život a na smrť. Hvitserka, ktorý Ivara chcel zabiť, úprimne mrzí, že Ivar sa rozhodol riskovať svoj život. Ivar na oplátku vytvorí snáď svoj najlepší bojový výbuch. Zlatá horúčka si vyžiadala krádež a vraždu a Ubbe rozhodol o bloodeagle. Ten prvý, z druhej série, ostáva ale už navždy neprekonateľný. Epilóg s Flokim je milý, ale veľmi to neprekryje fakt, že aj táto séria mohla mať kvalitu prvých štyroch a nemusela podliezať dobre nastavenú latku. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"In this new world, do you really want to live in the old ways? You discover a new land, but you behave in the same ways as you did before. And then it becomes just like the land you left behind." ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bych měl zmínit to pozitivní, co na seriálu zůstalo, byl by to parádní vizuál, nádherně zaranžované záběry zužitkované především v několika málo kulervoucích scénách, skvělá kamera, svébytný hudební doprovod, co tu směs atmosféry ještě víc zahušťuje. Co se jednotlivostí a image týče, zachovali si Vikings noblesu až do konce. Nicméně jako fanoušek (nejen Vikingů, ale především dobrých příběhů a vyprávění) už nemůžu nekroutit hlavou nad tím, co se přede mnou odehrálo. Celou šestou sérii by šlo shrnout jako zoufalé odvolávání na dávnou ikonografii (slova Ragnar a Bjorn zazní v každém díle tak desetkrát) a zákon nahodilosti. Postavy se nechovají ani logicky ani nelogicky, jen tak, aby se vytvořil konflikt nebo hnula zápletka, všechno se vznáší ve vakuu náhodnosti a co možná nejtriviálnějších posunů děje, který se zbytečně štěpí na několik separátních linií, jež se můžou opřít jen o nijaké postavy, které nemají žádné charakterové podloží nebo zajímavou agendu. Čest Ubbemu a Ivarovi, kteří tu jako jediní zastupují tu sortu “starých dobrých hrdinů”, kteří ještě diváka můžou zajímat a bavit. Seriál samozřejmě uběhl dlouhou trať a ve finále se zákonitě emoční odezva dostaví, nicméně dojem jisté nicotnosti (opírající se především o nostalgii) chtě nechtě přijde taky, zvlášť, když si rekapitulujeme jednotlivé linky - Ubbe (nejvíc ctí původního ducha seriálu, velice fajn), Ivar (v jádru působivá scéna obalená v hromadě kýče), Hvitserk (who the fuck cares), Harald (tak nějak jsem si to představoval), Ingrid (nadpozemsky sexy, ale who the fuck cares), Erik (kdo to kurva je...proč tam ta postava vůbec byla). Udělat ze super atmosférické exkurze do světa neohrožených objevitelů spotřební, na efekt zaranžovaný a ledabyle napsaný polotovar určitě není to nejhorší, co se se seriálem může stát, ale přesto si dovolím poznámku pro budoucí generace - skončete po čtvrté sérii a buďte v pohodě. A jestli potřebujete klid v duši, doplňte si jen poslední díl. ()

mirakom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracování závěrečné bitvy nic moc, neustálé pohledy postav na sebe a další smrt zjevením se protivníka před postavou. Ivar už je teda konečně dead a s tím i ta jeho kýčovitost s modrými oči a neustálým opakování Son of Ragnar. To jak dopadl Kattegat, to už ani snad jinak udělat nešlo. No a jinak zakončení ostatních postav se podařilo, hlavně Ubbeho a Flokiho linka byla super. :) Co mě ale zamrzelo je, že jako úplně finální scénu tam nedali záběr na všechny známé zesnule postavy, jak se společně radují ve Valhalle. Jsem ale zvědavý na pokračování Vikings: Valhalla. || 8/10 ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priznám sa, že som čakal o niečo epickejší finish, ale i tak som nadmieru spokojný, ako s bitkou, tak s tým ako sa pouzatvárali linky (Hvitserkova príjemne prekvapila) akurát Ivarovu smrť som nečakal a dupľom som nečakal, že ho zabijú tak lacno, ale budiž. Vikingáči, sú za mnou a teraz asi skúsim The Last Kingdom  teda pokiaľ sa k nemu dokopem. PS: úplne posledná scéna Flokiho s Ubbem ma rozosmiala, pretože boli zakrytý podobnými pokrovcami čo mám hore na povale. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriál všech dob, přijde mi, že konec ovšem uspěchali, díly předtím byly proložený zbytečnou kaší na úkor delšího prokreslení hlavních postav v závěru a větší uzavření jejich dějovejch linek, chtělo to propojit i s minulostí, čekal jsme na flashback a kameo Ragnara, promlouvajicího k Ivarovi z Valhaly, bylo to celé až moc depresivní, Ivar byl zabiják, přesto všechno se v 6 sérii změnil, navázal přátelství s Olegem - dále spoilery - odtáh z boje Hvitserka a pak pomalu skoro sebevražda, kdy se odevzdá. Harald byl taky rychlovka, nicméně zpěv s milovanym bráchou Halfdanem byl cool bonus, Kategat takovej konec nekonec, po všech těch bitvách o něj skončí v rukou nesympatický krávy, prostě jsem měl z posledního dílu pocit určitý prázdnoty a nenaplnění, chtěl jsem víc a ne hop hop hop, končíme. Hvitserk konvertuje, Loki toho taky moc neřekne, ok ve všem byla určitá symbolika, konvertoval i Ragnar, nicméně celé to bylo jak jsem řek, možná až moc depresivní, celou dobu sdílíme jejich osudy a pak na konci si člověk řekne - takže všechny jejich úspěchy z minulosti a z minulejch sérií byly vlastně k hovnu a boje o milovanej Kategat taky... ten Ragnar tam měl bejt, obrovská chyba, ikonická postava si zasloužila flashback, kdy přivítá Ivara do Valhaly a pochválí ho třeba, že splnil svou roli, vedle něj moh stát Bjorn a Lagerta atd., vše moc rychlý na tak kultovní postavy, méně je mnohdy více, tady by bylo více více. Jedinej pozitivní konec byl Ubbe, našel zem, která by Ragnara zajisté potěšila a Loki jako parťák = retro friendship paralela na Ragnara. ()

Reklama

Reklama