Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele jakkobCZ k tomuto seriálu (5)

Odhalení (2018) (S05E11) 

Komentář obsahuje lehké spoilery. Jsem velmi rozpolcen a mnohými vyzdvihovaná katarze se nedostavila. Seriál je víceméně kurven na všech frontách a vývoj postav směřuje jaksi do hoven. Nejotravnější je asi linka islandského feťáka, který zřejmě nasává dobrý matroš a trochu mu ho i závidím. Herectví A. Ludwiga je spíš do očí chlór chrlící, než Ragnara reinkarnující. Lagertha, milovnice mnoha dyků, je na svůj téměř důchodový věk namaskována opravdu velmi, velmi přesvědčivě a její postava mě taky začíná pěkně srát. Ani Rollo na tom není úplně nejlépe, pokud jeho příběh skončí takhle, bude to pěkně trapné. A mé snad nejoblíbenější postavě Ivarovi tak nějak ubrali asi 50 IQ bodů (nebo je to úplný génius, toť otázka). Ale abych to zas jenom nekritizoval, je třeba uznat, že to mohlo být ještě mnohem horší a stále je tady šance obrátit kurz seriálu směrem od hoven. Jisté dějové linky přece jen nestojí za úplnou vyližprdel, takže se na to budu dál dívat. Toliko má observace. ()

Nejodpornější vražda (2018) (S05E12) 

K mé rozpolcenosti tato epizoda jen přidala další úroveň. Některé pasáže čistá nula. Jsou ty postavy debilní? Fetují při jejich psaní scénáristé perník? Za zmínku stojí třeba slečna ChcišukatBjorna nebo postava jednookého porno-kameramana, jehož existenci jsem dosud nezvládl vstřebat do své mysli. Linka s Ivarem a jeho hoe čisté wtf. Floki nám už, zdá se, začal foukat toluen, nebo tak něco. Předvídatelnost děje také stoupá do jiných galaxií. Na dno seriálové tvorby se ale, i když se tam blíží asi takovou rychlostí, jakou Andrej Babiš mladší fičel na Krym, ještě toto dílko nepropadlo. Stále vnímám v některých ještě nedojebaných dějových linkách, byť jen malou, špetku naděje na vzkříšení kvality tohoto seriálu. Třeba postava krále Alfreda se mému srdci vskutku zalíbila. Snad to všechno neskončí očekávaným sentimentálním způsobem, nad kterým by si fandové seveřanské nymfomanky a jejího neméně na píchání závislého synátora mohli navzájem pokouřit své dyky. Pak bych už o této sérii uvažoval asi jako o stranickém programu SPD. Nechejme se ale překvapit. ()

Nový bůh (2018) (S05E13) 

Pro běžného konzumenta přiblblé televizní zábavy je to samozřejmě orgasmická slast, avšak prachbídnou kvalitu této série snad už ani nejde fakticky zpochybnit. Ještě asi okolo třicáté minuty dílu jsem si namlouval, že to vlastně není tak úplně špatné, že bych se nemusel zase nasrat a mohl jít dokonce třeba spát s klidem v duši a u toho si ještě vyhonit. Ale z toho, co přišlo pak, se mi varlata zatáhla zpátky do břicha. Je až podivuhodné, jaký talent mají zperníkovaní scénáristé v odpalování postav do sraček a prznění všeho, co ještě není na seriálu tak úplně dojebáno. Trpěl jsem více a více, až jsem konečně uzřel projížděl titulky na konci dílu a v ten moment zažil neuvěřitelnou euforickou katarzi, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat. Dobádal jsem se k tomu, že Prostřeno vlastně není tak úplně špatný pořad a zvraty v Ordinaci v růžové zahradě jsou mnohem latentnější než v tomto majstrštyku. A v tom je ten problém. Vikingové totiž vykrádají co se dá, dokonce i sami sebe, až nakonec zbyde jakýsi vágní recyklát všeho možného. Ale bavil jsem se dobře <3 ()

Ztracený okamžik (2018) (S05E14) 

Je to už totálně absurdní. Až frapantně. Ušetřete mě prosím takovéto lobotomie, nejsu fekálista. ()

Ragnarok (2019) (S05E20) 

Strhující sebekuřba Michala Hirstů se uchýlila ke svému konci. Konečně. Čekal jsem opulentní a epické finální zúčtování, které vlastně bude jen brutálně nekřesťansky předvídatelný zvratek, při jehož psaní si již jmenovaný sterilní kokůtek rozlámal všechny svoje křivě píšící pastelky a několikrát vášnivě zamasturboval, jaký je to ale šikula. A přesně to jsem dostal. Akorát snad ještě ve větší míře a naneštěstí bez vší té zažité epičnosti z časů minulých. Při mé profesionální observaci jsem se proto poctivě snažil ignorovat všechny nelogické velepičózy, kterých i tato epizodka obsahuje úděsný nadbytek. Div se světe, podařilo se mi to. I když pozorovat tu kvocientně zaostávající skvadru plnou genetických odpadů byl vskutku lobotomický zážitek. Vévodila jí hlavně blonďatá neherecká a postiženě nesmrtelná mrdka s hereckým výkonem, nad kterým by se nebohému Trejvisi Fimlů zmenšil pindík do záporných hodnot. Nesmím také zapomenout na její superotravné patetické grimasy, které dodávaly tu pravou ultratrapnou atmosféru. Achjo. Bylo to zas v podstatě úplně o ničem a celý díl by se dal popsat jako infantilně fekální ubohý mnohonásobný recyklát, u jehož konce jsem měl chuť uříznout si koule a nacpat si je do prdele. Natočeno je to však velmi solidně a co do cirkusové ukočírovanosti se také není o čem bavit. Pěkně mě to dráždilo v análku, nicméně to po všech těch hovnodílech bylo působivé jak svině a vůbec celkově úžasné. Hvězdičku navíc přidávám vlastně jen z lítosti, točit další sérii je tudíž veskrze grandiózně retardovaný a kokotský nápad. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama