Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (22)

Vikingové (2013) 

DOKONČENO. Mnozí budou vždycky remcat, že tenhle vymazlený výpravný historický seriál nadobro skončil po odchodu své někdejší hlavní postavy a že zbylé dvě série po Ragnarově smrti jsou už pouze nastavovanou kaší. S tím já ale vůbec nesouhlasím, první řady mám rovněž rád, více jsem se ale začal bavit až od časového skoku, kdy nám dospěli všichni Ragnarssoni a tvůrci i vedle nich doručili mnoho dalších významných postav, se kterými se šlo těžko loučit. Samotné vyvrcholení seriálu považuju za úctyhodné, byť asi nikdo z nás nečekal, jak všechny naše oblíbené charaktery skončí a hlavně kdo nakonec usedne na trůn tak dlouho obléhaného Kattegatu. Doufám, že se se zdejšími herci ještě někdy uvidíme v obdobném seriálu či alespoň filmu. ()

Ragnarok (2019) (S05E20) 

Když jsem zjistil, jak se má závěrečná epizoda tolik rozporuplné série jmenovat, očekával jsem od Vikingů asi trochu moc. Ze slova Ragnarok mi běhá mráz po zádech v závislosti s tím, co má v severské mytologii představovat. Takže jsem se těšil na trochu drsnější bitvu o Kattegat. Na druhou stranu chápu, že bylo zapotřebí otevřených vrátek na finální šestou sérii. ()

Nové začátky (2019) (S06E01) 

Já si k Vikingům kdysi nacházel cestu poněkud trnitě a trvalo mi, než jsem jim podlehnul takovým způsobem, že jsem je dohnal až k poslední epizodě. Nyní už bez debat patří mezi moje seriálové oblíbence a věřím, že poslední příchozí série na tom nic nezmění. Možná i naopak. Nový záporák se mi prozatím zamlouvá. ()

Prorok (2019) (S06E02) 

Ivar se vydal daleko na východ hledat nové kamarády a z některých z nich se stanou drsní spojenci. Zatím mě jeho linie baví víc než linka z Kattegatu. ()

Duchové, bohové a přisluhovači (2019) (S06E03) 

Možná chvíli trvalo si ujasnit, co bude v poslední řadě každého cílem, ale postavy se nám začínají usazovat a příběh se začíná rozbíhat. Tohle jsou ti Vikingové, které jsem si hlavně ve 4. sezóně tak oblíbil. ()

Všichni zajatci (2019) (S06E04) 

Ke konci mírně emotivní, jinak ale ničím nevyčnívající epizoda, taková ta klasického výplňového kabátu, jež vždy dělá předskokana dílům, ve kterých se toho semele až příliš. ()

Klíč (2020) (S06E05) 

Velké ticho před bouří, zvláště, když se jako já dozvíte, že v následující části má dojít k dalšímu velkému úmrtí. Sedíte jak na jehlách a čekáte, koho co špatného potká. ()

Smrt a had (2020) (S06E06) 

Zajisté nejintenzivnější epizoda šesté série, od začátku do samotného konce nahuštěná takovým napětím, že přes něj nejde téměř vidět. Když víte, že má v jejím průběhu někdo skonat, tak se mnohem více soustředíte na jednotlivé scény a každičký moment, kdy se některá z hlavních postav dostává do sebemenšího ohrožení. Jsem zvědav, jak se nejen obrovský zvrat v Kattegatu vyvine, ale i kam bude směřovat Ivarova linka. ()

Ledová panna (2020) (S06E07) 

Takové pocty se nedostalo ani Ragnarovi. Konečně jsme po tolika letech nepřímo nahlédli do oné oslavované Valhally a já si utvrdil přesvědčení v tom, jak je dobré být ateistou. Ušetřím nejedno naivní mladé dámské srdce a spoustu koňských hlav při pohřbech mých nejbližších. ()

Valhala může počkat (2020) (S06E08) 

Díl, ve kterém se alespoň na chvíli zase objeví pár bojových sekvencí, ale už bych setsakra rád viděl v bojišti Bjorna proti Haraldovi. Ivar se zdá pomalu být tou nejmenší hrozbou pro celé Norsko. Jen doufám, že nakonec úplně nezměkne a nespojí se zase zpátky se svými bratry. ()

Zmrtvýchvstání (2020) (S06E09) 

Už jsem zmiňoval, jak strašně mi vadí postava Gunnhild? Může za smrt jedné z nejlepších postav páté série a ke všemu si myslí, že její linka bude někoho zajímat. Herečka taky silně nesympatická. To už fandím po boku Bjorna i víc té proradné Ingrid. Zvrat se "vzkříšením" dávné postavy poměrně divný. ()

Dokonalé plány (2020) (S06E10) 

Určitě mají tvůrci koncem roku co vysvětlovat a doufám, že na to už nepůjdou tak chaoticky jako v případě tohoto dílu. Fanouškovské servery uklidňují, že k žádnému odchodu prozatím nedošlo. Uvidíme, co bude dál. Promo na 11. epizodu slibuje návrat do míst, kde se válčilo nejvíc. ()

Král králů (2020) (S06E11) 

Long live the king! ()

Samé změny (2020) (S06E12) 

Tak jak mě v 5. sérii i na začátku této iritovala linka z Islandu, tak jsem do ní teď ponořen více než do té ústřední. V ní se totiž asi chvíli nebude nic dít. ()

Znamení (2020) (S06E13) 

Jsem dost rád, že se Ivar nezdrží v Rusku až do konce seriálu. Scény z Islandu/Grónska/moře jsou o něco lepší než v předchozích dvou "desetidílech", ale i navzdory tomu bych v nich požadoval údernější příběh. ()

Ztracené duše (2020) (S06E14) 

Kjettil je nejotravnějším záporákem, kterého kdy Vikingové obsahovali a stále doufám, že ho nakonec potká nějaká zasloužená smrt. V jeho případě nás ale tvůrci chtějí asi ještě nějakou chvíli štvát. ()

Moře starostí (2020) (S06E15) 

Gunnhild jsem stejně nikdy neměl rád, přeci jen má na svědomí skvělého Heahmunda. Nasazení podmanivého soundtracku, který už zazněl při łoučení v 11. epizodě, bylo nejlepším tvůrčím krokem tohoto dílu. ()

Poslední kapka (2020) (S06E16) 

Alex Høgh Andersen je tak úžasně přesvědčivý herec, že mi při finální scéně naskočila husí kůže. Konečně se vracíme do míst, kde docházelo k nejlepším bitvám. ()

Medúzin prám (2020) (S06E17) 

Už se konečné i bojuje a nad samotným seriálem se stahují temná mračna. Fakt jsem jako na jehlách, kdo veškeré zdejší pletichy (jak u Ubbeho, tak v Anglii) nakonec přežije! ()

Pouhá magie (2020) (S06E18) 

Celkem dlouho jsem přemýšlel nad tím, kam vlastně mohl Ubbe doplout a přestože mě jeho linka zase omrzela, potěšilo mě, kde nejspíše jeho osud skončí. Návrat Alfréda více než potřebný, byl to vždycky sympaťák, co u mě zastínil i svého dědečka. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama