Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, kdož sledují Vikingy od roku 2013 to muselo být toužebně očekáváné pokračování, já si to ovšem sjel hezky popořadě. Ani jsem nedoufal, že bych se dostal k šesté řadě v den její premiéry (tedy druhé části), ačkoliv jsem z počátku slušné tempo, i vlivem dvojnásobného počtu dílů a poklesu v kvalitě se citelně uvolnilo. Ale zpoždění není tak velice a poslední řada mě, tak jako mnoho jiných i zde v komentářích, vlastně nezklamala, ačkoliv se občas točila v kruhu a postavy, které jsem nikdy neměl rád, pořád zůstávaly a dařilo se jim. Hlavně asi kvůli tomu, že toto historické období není mé oblíbené, se z tohoto seroše nestane moje srdcovka, kterou si dám za pár let znovu. A toho navazujícího spin-offu se spíš bojím než cokoliv jiného...70% ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá polovina závěrečné řady poněkud zvedla kvalitu, absolutně skvělá, důrazná hudba, precizní kamera. Kostýmy konečně na vyšší úrovni a pečlivějším propracování.Velmi dobré ztvárnění bitev. Herecky opět dobré, Ivar výborný. Co se děje týče, docela mne mrzí, že v nějaké retrospektivě nedostal víc prostoru Ragnar s Lagerthou, oni byli ti hlavní, od kterých se děj odvíjel. Takže ty čtyři hvězdičky to budou, pro všechny tam nahoře ve Valhalle, kde se celý den muži bijí pro potěšení Bohů, aby večer s nimi mohli zasednout k velké hostině. ()

Reklama

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si na doby, kdy lidé srovnávali Vikingy s Hrou o trůny (Nutno říci, že já byl u prvních 2 sérii jedním z těch lidí). K tomuto srovnání se dnes bohužel vracím, neboť poslední sérii hodnotím odpadem u obou seriálů. A to s jedinou výjimkou, že ve Hře o trůny byl pokles mnohem strmější a v podstatě nastal až u 8 série, zato tady nás scenáristé krmili nelogickou břečkou už nějakou dobu, ale stále to bylo místy koukatelné a leccos jsem jim i odpouštěl. Nicméně zvědavost mě nakonec donutila dokoukat, čehož již zpětně lituji. Opravdu to nestálo zato! Scenáristé si dělali co chtěli a popírali i ty nejzákladnější zákony. Vypíchl bych například několikačlenná zmrtvýchvstání (Bjorn, Harald, Hitsverk, Torvi), Ivarovu (a nejen jeho) teleportaci z místa na místo, obyvatelé Islandu, co se za měsíc rozmnožili jak králíci a vůbec neustálou bezproblémovou plavbu bez navigace. To by se ale stále ještě dalo odpustit. Ze všeho nejhorší však zůstává rozporuplné a naprosto nepochopitelné chování hlavních postav v klíčových situacích (často však i v maličkostech). PS: potenciál hlavních postav byl často zcela promrhán (hlavně tedy u postavy Ubbeho) a dočkali jsme se několika neuspokojivých smrtí, kdy se někdo znenadání zjevil a probodl tak hlavní postavu ze zadu bez boje. Vrchol všeho pak byl zcela nehodící se konec, kdy si tvůrci spíše připravovali půdu pro navazující seriály. Myslím, že není ani nutné dodávat, že s tvůrci už nechci mít nikdy nic společného. Hrůza hrůz! A to jsem si myslel, že nic nepřekoná Hru o trůny a tady to máme! Celkové hodnocení: první polovina je zachraňována Lagerthou a ohodnotil bych ji jednou hvězdou. Druhá část je však ztrátou času a ani nepříteli nedoporučuji koukat. Odpad! a celkově také, jelikož seriál uráží divákovu inteligenci stejně tak, jako všech postav v něm. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 65%. Už som to spomínal a budem sa opakovať, ale od štvrtej série je to zbytočne naťahované a dlhé. A znova to platí aj pri poslednej sérii. Finálna séria tejto Vikingskej ságy, mi prišla o chlp lepšia ako ta piata, hlavne v druhej polke a aj keď je tu vypráva stále pekná, akcie furt drsné a krvavé, lokácie pôsobivo natočené, chýba tomu strhujúcejší príbeh a taktiež chýbajú tomu lepšie postavy a lepší herci, ktorý by to utiahli. Takto mi bolo celý čas jedno, kto umrie a ako to skončí. Finále s časti fajn, s časti sklamanie. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota a úpadek. Máloco dává smysl, je to nudný, zajímavý postavy (Ubbe) naprosto dějově pohřbený a nakonec to zachraňujou a na 3* vytahujou aspoň poslední 4 epizody, kdy se přestane řešit nesmyslný Rusko a děj se zase na chvíli vrátí do Anglie. Aspoň že ty rozloučení s postavama jsou povětšinou pěkně zpracovaný... Tohle si však synové Ragnara nezasloužili. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Při útoku na pláž hraje „Fylgija Ear“ od skupiny Heilung. Na konci epizody hraje „Snake Pit Poetry“ od Einara Selvika. (Duoscop)

Reklama

Reklama