Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (58)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtou sezónu vidím zatím jako nejslabší a samotného mě překvapilo, že se průměrná známka nakonec vyšplhala až na čtyři hvězdičky. Byl jsem docela rád, když se definitivně rozloučil Ragnar, protože bylo utrpením sledovat rozpad jeho osobnosti, který navíc odporně zpomaloval tempo příběhu. Potom, co se scénárista dostal z těžké krize, začal děj opět fungovat, o to horší zklamání mi přinesla závěrečná epizoda. Ukázalo se, že dvojnásobný počet dílů nebyl šťastným rozhodnutím. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem na seriál příliš mírný, ale nižší hodnocení bych dával s těžkým srdcem. Na to, že se zdvojnásobil počet dílů, se o rozmělnění kvality nedá mluvit. Stačí si vzpomenout na ty nejvýraznější momenty této řady, které u mě stojí po boku toho nejlepšího, co seriál v minulosti předvedl, a je jasné, že se o žádné dojení nejedná. Navíc si tvůrci zaslouží obrovský palec nahoru za odvahu, za to, jakým způsobem přistupují k postavám, a za předávání pochodně. Už kvůli tomu nedám na seriál dopustit. (Netflix) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna již vypadala vyloženě rozmáchle, výpravně, fantasticky velkofilmově. Dějové linky přestříhávaly mezi Norskem, Anglií a Francií, nicméně každá z nich zůstávala zajímavá (i když domácí mocenské (= vražedné) politikaření se přelévalo dosti divoce "ode zdi ke zdi"). Protože se zdrogovaný Ragnar na opiu stával čím dál větším stínem sebe sama, nečekaný (a poměrně necitlivý) skok o nemálo let dopředu v polovině vyznačil nový prostor i možnosti pro jeho syny, pevně přebírající otěže válčení i nájezdů majestátní pomstou. 87,5% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že štvrtá séria bola doteraz najlepšou, v závere sa vrátila k zaužívaným stereotypom predchádzajúcich sérii a prekvapujúco svoj vrchol dosiahla počas 13 a 14 epizódy a nie v epickom závere, ktorý tvorcovia sľubovali. Za najsvetlejšie momenty možno považovať pasáže s neúspechmi Vikingov počas niektorých z výprav a spomínané dve epizódy spolu s Ragnarovým pádom, najtrápnejšie vyznejú scény o statočnosti Lagerthy pri obrane Kattegatu a výprava do Británie, kde terén vo svoj prospech využije teenager Invar a nie anglický princ, ktorý tam strávil celý život... Sklamalo aj, že nedošlo ku konfrontácii Invara a spomínanej Lagerthy. Spolu s historickými failami (Athelstan žil zhruba 100 rokov po Ragnarovi) a strachom tvorcov pri plienení Hispánie nechať Vikingov šantiť v moslimskom chráme, ale s radosťou nám ponúknu pálenie listín a plienenie kresťanských chrámov v Británii spolu s kresťanskými sťatými hlavami je príbeh okolo Lagerthy najväčšou príťažou seriálu, ktorý sa mohol zaradiť medzi tie najlepšie. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po 4.sérii se dostavil pocit, jako po prvotním zhlédnutí série první - nemám moc motivaci a chuť sledovat seriál dále. 20 dílů bylo fakt zbytečně moc, skoky v letech jsou i přesto nesmyslně ukvapené a spousta dílů je fakt nuda, kde se toho stane pramálo. Ragnar je úplně mimo a moc nechápu, proč se tvůrci ubrali tímhle směrem. No, ve finále to je max na slabší 3 hvězdy, chybí tomu stále pevná ruka, vyšší rozpočet a lepší herci. (Netflix HD, orig.) ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)

Reklama

Reklama