Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Pátek není svátek, která dále sleduje osudy rodiny Nováků. Ambiciózní paní Nováková, které se líbí život určitých vrstev, pro které jsou rozhodujícím měřidlem peníze a majetek, přinutí svého neprůbojného manžela k několika akcím, které jsou na hranici zákona. Vzestup rodiny po společenském žebříčku však končí nezadržitelným pádem, který naštěstí přijde včas. Na rozdíl od své ženy se cítí Karel Novák ve světě podvodníků různého kalibru nesvůj, a tak není divu, že po důkladném ponaučení se rozhodne vzít rodinné záležitosti do svých rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Lima 

všechny recenze uživatele

Typická nudná sračka, kterých se v normalizační éře rojilo jako hub po dešti. Tím netvrdím, že by tenhle Fukův pokus o komedii byl nějak politicky "šmrncnutý", jen trpí pouze bolístkou drtivé většiny filmů té doby, tedy bezzubým a příšerně nudným scenářem, v tomto případě i se zmatenou změtí spousty zbytečných vedlejších dějových linek. Bože, čemu jsem se tenkrát smáli. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sice viděl asi 5×, ale teprve teď jsem si vzpomněl, že bych ho moh taky ohodnotit. Co o tom napsat? Po všech stránkách průměr. Nenadchne, neurazí. Když to jde v televizi a já nemam nic lepšího na práci, tak se na to obvykle aspoň tak jednim okem podívám. 50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vtipné. Intriky, kšefty a zahýbání. Lidi se očividně nemění. Kdyby něco takového natočili dneska dostane to Českého lva. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu "Pátek není svátek" je o něco slabší. Film jako celek nedrží moc při sobě a rozpadá se na několik scének, jindy horších jindy lepších. Celkově ale v pohodě koukatelná záležitost se skvělými herci. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Myslím, že i tohle je film, na který se dá dosud koukat. Koneckonců je živým důkazem toho, v čem se také žilo. A faktem tedy zůstává, že jsem to zhlédl s úsměvem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle není postel, to je dispečink !!!! '' Souhlasím s ostatními, že zde už příběh lehce drhne. Komediálního ducha si ale film nese dál, byť sranda funguje spíše v jednotlivých epizodkách. Mně se hrozně líbilo Svěrákovo rozmisťování osazenstva a Kostkovo hledání pokoje s čekající milenkou, za hukotu Migů kdy si koukaje nahoru mumlal, patnáctka, jednadvacítka, třiadvacítka... A jak k němu přijde správce a upozorní, že to jsou Migy 23, které dělají největší kravál... :-). Nebo ten hon byl taky boží. Celé to na člověka dýchá spíše takovým tím normalizačním socialistickým retrem a kupou skvělých herců své doby. A to byl cíl autorů. Pobavit diváka, jen aby moc nepřemýšlel o policite.  Vždyť vše má pod taktovkou strana a ta ví jak se co má dělat. Film navíc lehce narážel na tehdejší společnost a její leckdy nezákonné fungování z hlediska služeb. Jó..mít osprchovanou Dádu jen v ručníku na pohovce na chatě, soused by asi letěl nejen s kafem, ale i podnosem... Patraska byla krásná. Nárožný mi tu kupodivu přišel takový nevyužitý, ta role byla dost divná. Párkrát jsem se ale zasmál což se u dnešních komedií bohužel už dlouho nestalo a tak dávám za tři zastřelené sýkorky. * * * ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Celkově o něco slabší než "Pátek není svátek", ale některé pasáže jsou i tady výborné (např. školení pracujících nebo pomocnice v domácnosti Slávka Budínová aj.). Jiné jsou naopak dosti nudné. Na Petra Kostku jako herce se ovšem dá vždy podívat. Tady je to v podstatě socialistický Šťastný Jim. Filmu dodává pohodu i tentokrát dobrá hudba Petra Hapky.---- s odstupem času zvýšeno hodnocení: Jako celek není film dokonalý, ale některé scény považuji za špičku československé socialistické komedie (škytání po chlebíčcích, školení na zámku, dcera sestřenice na chalupě aj). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

V podstatě takové normální pokračování, které už určitě není žádný svátek.... nic moc záživného ani zábavného, i když Petr Kostka se hodně snaží... ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy se daly vydělat peníze, ale člověk musel být kadeřnice nebo zelinář nebo pracovat v zahraničním obchodě, v pézetce, jak se tehdy říkalo. Taky nebylo od věci mít dceru v Kanadě, to si pak člověk mohl dovolit prát pouze v prášcích z Tuzexu. Ale hlavně to chtělo ty správné známosti, konexe. A o téhle době a o těchto lidičkách, či spíš jejich karikaturách, je tenhle film. Není nijak originální a je poněkud chaotický, ale koukat se na to dá. Zvlášť když se tam mihnou i cimrmani, roztomilí jako vždy. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Napodruhé a stejně průměrně. V podstatě to bylo o něco lepší než jednička, ale dobrá česká komedie se opět nekonala. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Fuka se pokračováním svého víceméně zdařilého vyprávění o rodině Novákových přimkl k své zřejmě nejvlastnější tematice – životu jako podvádění. Současně se takto současně realizoval i při dokončování snímku Petra Schulhoffa Co je doma, to se počítá, pánové... a právě normalizační melouchaření a kšeftaření se stalo úběžníkem i filmu V podstatě jsme normální. Jakmile se ze zlomků podobných sklonů v prvním dílu stala hlavní látka, ztratilo se veškeré kouzlo, kterým ta nenápadná rodinná buňka vládne a pro něž má cenu stále se vracet k dílku předešlému. Režisér nyní jen eviduje, přehání a dusí a nedostatek vzduchu prozrazují scény s dcerami, které se najednou ocitly na okraji, a příběh, v němž jako by již nešlo o všechny, se zcela zbortil. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ono by se dalo dlouze diskutovat o tom, co je normální a co už ne.. Já jsem se bohužel s tvůrci tohoto snímku poněkud minula, volné pokračování komedie Pátek není svátek je slabounké v mnoha ohledech a jediným pilířem jsou výborní herci, kteří se snaží, co jim síly stačí.. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Snad jen to že se jedná o průměrnou komedii o rodině Novákových , která je volným pokračováním filmu Pátek není svátek a v podstatě je to to samé jen v bledě modrém. Vše zachraňuje hlavně Petr Kostka a Slávka Budínová , jinak je to film na který velmi rychle zapomenete , alespoň u mě to tak funguje. ;-) 48% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

V podstatě normální film tehdejší doby, který ji zpětně dobře dokumentuje - hlavně zesměňováním "smetánky". Kromě hereckých výkonů známých osobností není ničím extra zajímavý, i když v některých scénkách pobaví. Na dvě hvězdy to však nemá, stejně jako cenu se k němu vracet, takže příště přepnout na jiný kanál ... i když tam dávají stejné h**** [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama