Reklama

Reklama

Altoobi : riteon too beiseu

  • Jižní Korea R2B : 리턴투베이스 (více)

Obsahy(1)

Poté, co pilot Tae-Hune zkusí zakázaný nebezpečný manévr při letecké přehlídce, je vyhozen z elitního týmu Černých orlů a převelen do bojové jednotky. Zde se okamžitě dostane do konfliktu s majorem Lee a zamiluje se do krásné Se-Young, která má na starosti údržbu. Když se severokorejský nepřátelský MIG objeví v letové zóně a začne útočit na Soul, dochází k souboji, při kterém zemře jeho kamarád a další z pilotu zůstane za nepřátelskou linii. Sever se chystá každou chvílí odpálit mezikontinentální balistickou raketu. Lee a Tae-hun musí spojit své síly, aby zachránili pronásledovaného pilota a zabránili katastrofální válce. (spitr)

(více)

Recenze (19)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný letecky ladený akčný film. Má celkom dobrý príbeh o špičkovom vojenskom pilotovi, ktorý je kvôli neuposlúchnutiu rozkazu počas leteckej prehliadky, kedy sa sám rozhodne uskutočniť nebezpečný manéver odvelený z najlepšej jednotky do inej, kde stretáva svojho hlavného konkurenta, ale aj príťažlivú mechaničku, lenže na severe práve skupina vojakov chystá prevrat a má v pláne odpáliť nukleárnu strelu a tak musia piloti urobiť všetko preto, aby zabránili tejto katastrofe, ktorá by bola začiatkom vojny. Spracovanie nie je úplne zlé, ale moc ma nezaujalo. Nemôžem povedať, že by som sa nudil, dá sa na to bez väčších problémov pozerať, ale väčšinu času tu ani moc nie je o čo stáť. Celá prvá hodina je prakticky len rozbehová, nič zvláštne sa tu neudeje, rieši iba postavy pilotov a nejaké tie tréningy, ale celé to pôsobí až príliš americky s typickými americkými charaktermi, ktoré tak nemám rád. Pilot rebel, skúsenejší pilot, ktorý poslúcha rozkazy, na prvý pohľad nedostupná žena, ktorá ale bez nejakého rozumného dôvodu rebelovi časom podľahne a podobne. Ale zase oceňujem, že tu nie sú také tie typické americké scény medzi tréningovými misiami, kde behajú piloti po krčmách a zháňajú ženy, tento film sa prakticky celý čas odohráva v tom hlavnom prostredí a nejaké tie doplnkové scény z civilu, ale tohto mohlo byť kľudne aj viac. Až v druhej polovici to už konečne získa aj nejakú skutočnú zápletku a síce stále je tu plno priemerných scén, ale už toho dosť aj zaujme, takže nie som ani sklamaný. Akcie je tu priemerné množstvo a v rámci svojej kategórie je dosť vydarená. Síce viaceré efekty zaostávajú, ale inak je akcia nápaditá, skvelo natočená, pomerne veľkolepá a s viacerými výbornými momentmi. A oceňujem, že tu nie sú len letecké súboje, ale do akcie sa často aj proti svojej vôli zapoja ľudia na zemi. Najviac sa mi páči celé finále, alebo zaujímavá naháňačka dvoch štíhačiek nad Soulom, toto bol dobrý nápad. Herecké obsadenie ma sklamalo, vôbec som si nedokázal vytvoriť vzťah k hlavným postavám, predstavovali až tak americké schématické charaktery, že mi bolo úplne jedno, čo sa s nimi stane a to platí obzvlášť o Rainovi, postava mechaničky je aspoň pekná, ale inak ma tiež vôbec nebavila. Lepšie sú vedľajšie postavy, ako charizmatický veliteľ Jo Sung-Ha, postava hlavného mechanika a pár ďalších. Réžia a technická stránka sú čisto blockbusterové, takže vizuálne je to dobre zvládnuté, aj keď tie niektoré efekty mohli byť aj omnoho lepšie, ale inak ani nie je o čo stáť. Originál zo šesťdesiatych rokov som ešte nevidel, takže nemôžem porovnávať, ale toto mi prišlo len ako čistý priemer. Akcia a rôzne letecké zábery sa vydarili, ale dej a obsadenie sú len priemerné, pre mňa je to zatiaľ jeden z najhorších juhokórejských filmov vôbec, ktorý si už znovu pravdepodobne nepozriem. 55% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Trailer udělal dobře, že zdaleka nejvíc zdůraznil sekvenci leteckého souboje mezi mrakodrapy v Soulu, neboť to je jediná opravdu zajímavá a vzrušující scéna, na níž lze v R2B narazit. Zbytek stopáže je akorát nahodile vycpaný různými asijskými klišé (kluk chce sbalit holku, která na oko dělá, že ho nechce; dva "legrační" týpci se pitvoří; nabubřelí Američané nechtějí nechat Korejce jednat v zájmu vlastní země, někdo zlý chce z neznámých a těžko domyslitelných pohnutek zaútočit jadernou střelou) a na mnoha pasážích je strašlivě vidět, že jsou do filmu zařazeny jen proto, že režisér v jiných filmech viděl něco podobného a přišlo mu to cool. Nejkřiklavějším příkladem je jistě záchrana pilota odkoukaná ze snímku Za nepřátelskou linií. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Korejsky Top Gun. Rovnako hlupy a pateticky, ale po technickej stranke rovnako spickovo natoceny. Fanusikovia tohto podzanru budu srat blahom. Pre mna rovnako ako Top Gun, film na jedno pozretie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečný balast, který vlastně neví, co chce být. První polovina se snaží o něco ála Top Gun, druhá polovina se zvrhává v totální WTF, kdy si říkáte, jestli tohle myslí fakt vážně a největší béčková klišé nekopírují jen ze srandy. K tomu všemu mi ani nepomáhal fakt, že jsem se zcela ztrácel v tom, kdo je kdo a na koho se právě koukám, protože mi všichni přišli stejní - to je taky klišé. ale je to tak. Ve druhé polovině filmu jsem se totálně ztratil v tom kdo co vlastně proč dělá a co se kde děje (vím jen o nějakém severokorejci, co chce převzít moc tím, že si vypuštěním rakety nasere všechny okolní armády). Film o mladém rozjařenci, co má konečně dospět se tak zvrhl v něco, co přestalo dávat jakýkoliv smysl. Já se na hledání smyslu taky vykašlal a čekal alespoň na nějakou leteckou akci. Jenže ani ta nestála za moc a tak zůstal jen jihokorejský pokus o akční film o stíhačkách a pár hezkých záběrů. Totální odpad to není, ale takovou srágoru jsem taky nečekal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je obyčejný "Top Gun", akorát v jihokorejském provedení a zase tu tolik nejde o tu ženskou, i když ani ta nechybí. Film je známý také jako "Black Eagle", "R2B: Return to Base" anebo "Soar into the Sun". A také pod korejskými názvy, které v jejich rozsypaném čaji neumím ani přečíst. Je tu hollywoodský hudba, hollywoodská zápletka a hollywoodská nuda. Proč se zahraničí snaží dělat velkofilmy v americkém a ne národním stylu? Ale jo, na ten průměr se to dokope. Ale spíš ze soucitu. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to super film o stíhačkách, který dokáže vyvolat jak radostné, tak smutné emoce v divákovi. Určitě jsem takových filmů neviděl hodně, jestli vůbec nějaký, ale zachutnal mně a dostal mě jak pojetím, tak leteckými bitvami. Rainův výkon byl slušný, ale tady to nebyl vůbec o hercích že? ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Odpověď Jižní Korei na Top Gun, kerou má na svědomí režisér a spisovatel Kim Dong-Won. Pokus replikovat Hollywood styl filmového umění. Je zde vidět drahý vzhled zejména pro mnoho působivých leteckých kousku, které si určitě užijete- bitva uvnitř města Soulu a výbušné finále- jsou bezpochyby úžasné. Tolik k tzv. filmové specialitě vydané na památku 60. výročí války v Koreji. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci demonstrují svou bojovou připravenost, dokazují, že viděli Top Gun a že i se stíhačkou v akci se dá udělat slow motion...Kvalitní letecké scény nerušivě kombinují reálné záběry s digitálními, ale jakmile se ze vzduchu přesuneme na zem, přichází nekoukatelný balast a až příliš idiotských postaviček... ()

kedl 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že je to kopírka Tonyho Top Gunu. Úplně stejně vystavěný příběh: Týpek, co má místo mozku pytel sraček; holka, co dělá že ne, ale nakonec přeci jo; dva pytle sraček, co se nemusí; nějaká ta bouračka se stíhačkou; vzdušné souboje a strašnej patriotismus, hlavě v závěru. P.S dokonce i ta motorka tam je. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V podstate sa zhodujem so vsetkym, co tu uz spominali moji styria "predrecnici". Vynikajuca kamera, priemerna akcia, plna typicky korejskej romantiky, melodramy az patetickosti, verne kopirujuca dej davnejsich americkych predchodcov. I ked sa jedna o taky gulas vsetkeho mozneho, co pozname z juhokorejskej dielne (vratane severokorejskeho nepriatela, tupej americkej strany, nepristupnej korejskej babiky, ktora v zapati roztaje, hraveho frajera, saska a hrdeho vojaka, najkrajsi a najautentickejsi plac v dejinach celosvetovej kinematografie :)) atd atd), vyborne si tu zahrali dvaja z mojich oblubenych korejskych hercov a zaver je tiez pekne velkolepy, privieram oci nad slabsim dejom. Zasluzene trojhviezdie. Prijemna oddychovka na pohodovy vecer. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Top Gun natočený ve stylu "rychle a zběsile". Korejci nejenže vykrá... ehm, citují americkou leteckou klasiku, ale také velmi volně nakládají s fyzikálními zákony i logikou. Zábava to je, emoce taky, i když ty letecké souboje jsou poněkud nepřehledné (kdo má ty Korejce a Korejky v leteckých kuklách rozeznávat?). Občas se tvrdí, že to je remake Balgan mahura (1964), ale kromě toho, že to jsou filmy o pilotech jsem žádnou podobnost neviděl. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Dávám pět hvězdiček i přesto, že je ve filmu poměrně dost scén, které jsou přitažené za vlasy. Na druhou stranu takových filmů je málo a každý v sobě nese kousek něčeho jiného. Hodně povedený byly slow motion záběry. A navíc pro mě to byl první jihokorejský film. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Za film samotnej bych dala tři hvězdičky - hlavně za krásný záběry stíhaček, jinak je to už tisíckrát viděná záležitost. Za Raina dávám jednu navíc, a to hlavně proto, že díky těšení na tenhle film se ty dva roky jeho služby v armádě daly vydržet. Jinak film beru jako to, čím měl být - propagací jihokorejskýho letectva, který do natáčení taky nacpalo nejvíc peněz. Nikdo nikdy netvrdil, že by se snažil o oskarového uchazeče. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu celkově, tak snímek je jedna velká patlanina se vším všudy a moje hodnocení tomu neodpovídá. Ale když to vezmu postupně, tak jedna hvězda je za kule rvoucí záběry přenádherných mašin, další za nádhernou herečku ve vedlejší roli a splnění mé fantazie jednou scénou, a zbylé dvě jsou za nakopání zadnice Severní Korey a závěrečné dech beroucí akce s tím spojené. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Nevyvážený snímek, který sice nedosahuje kvalit řady jeho korejsko-válečných předchůdců,ale přesto je z mnoha důvodů fajn. Opět prezentuje hrdinnou JK, tváří v tvář ďáblu komunismu a tentokrát i nevlídné Američany. Korejské národní sebevědomí je v tomto snímku opravdu navýši. Divák by s tím měl počítat. Jinak jako letecký akční film je to průměr. Jsou tam některé fakt efektní, byť laciné momenty...Jen škoda, že třeba některé záběry nebyly delší, ve filmu je prezentována řada moderní korejské (nejen) letecké techniky, což je jednoznačné plus. Takže fandům letadel se tolíbit bude, F-15K je prostě krásnej stroj....Ale jako film si snímek víc než 60% nezaslouží. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský Top gun. Hm. Úvod byl zmatený, postavy se mi pletly, a celá první hodina se mi neskutečně vlekla. V japonských tvářích a jménech se sice už dokážu relativně slušně vyznat, ale korejské mi stále dělají potíže. Ani casting tomu moc nepomohl, jedinou výrazněji odlišenou postavou byl hlavní mechanik s dlouhými vlasy a obě ženské postavy, jinak jakoby se na obrazovce pohyboval anonymní dav. Scény se dvěma mechaniky byly otravné a chtěly vystříhat, protože pro děj neměly žádný význam. Romantická linka byla sympatická, ale trochu zvláštní ("Vsaďte se se mnou. Když vyhraju, necháte mně dát vám facku, chtěla bych vám jednu vlepit", nebo výlet rogalem). Vývoj hlavní postavy nedával moc smysl, první hodina se neskutečně táhla a když jsem zjistil, že mě čeká ještě jedna, málem jsem to oplakal. Ale. Po náletu na Soul se to rozjede, konečně přichází to pravé drama a akce. Sice jí ubližuje zběsilý střih a slabší CG, ale je dravá a nápaditá, byť nerealistická. Například poloměr zatáčky při rychlosti mach 0,9 je přes dva a čtvrt kilometru. Srovnejte si to s manévrovacími schopnostmi filmových strojů. A finální naháněčka ztraceného pilota severokorejskými vojáky mě pobavila. Jakto, že dvacet lidí ma takový problém trefit člověka utíkajícího zhruba třicet metrů před nimi? Takže, kromě slušivé, ale podfinancované akce tu máme sbírku klišé ("Slib mi, že se vrátíš."), zmatek v postavách a neskutečně otravné neustálé řvaní. Takže za dvě hvězdy. ()

Mahonney 

všechny recenze uživatele

Lepší než Top Gun a Železný orel dohromady. Ale ty Asiati... jak furt řvou ať už říkají cokoliv... no hrůza :-D ()

Alianna 

všechny recenze uživatele

pribeh sel uplne mimo mne pravda , vsichni korejci vypadaji stejne , love story klise , ale ted plusy - skvele souboje stihacek , prehlidka bojove techniky , slow motion se stihackou to vysvihlo film docela vysoko, skoro jako kdyby jeden hral ace combat ()

Reklama

Reklama