Reklama

Reklama

The Sapphires

  • Velká Británie The Sapphires
Trailer 2

Obsahy(1)

Rok 1968 změnil svět. A čtveřici dívek - domorodých Australanek- se změnil život, když z rodného městečka v západní Austrálii jedou do Vietnamu, zpívat pro vojáky na frontě. Své oblíbené country písně vymění s pomocí jejich nového manažera za soul a blues a v cizí zemi poznávají lásku, slávu i hrůzy války. Film je založen na skutečném příběhu. (Sista)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (10)

Dementra 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu není snad ani tak hudba, jako spíše vtip. To to jak hlášky Chrise O'Dowda, tak zejména vtip a drzost členek skupiny, které nejsou jen plochými, nevýraznými hvězdičkami jedné dekády, ale skutečnými děvčaty, které se svým vlastní způsobem perou s diskriminací bílých přistěhovalců. The Sapphires sice díru do světa neudělali, ale jejich zážitek je alespoň příjemným a vcelku zábavným motivem pro film, plus je pro změnu zajímavé vidět, jak Swinging Sixties vypadaly jinde než v America a Británii. 6/10* ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

10 directors to watch 2013 (Variety) -- Nejůspěšnější australský film roku je příjemné hudební drama, kde jede všechno podle zaběhnutých klišé, dobře se na to dívá, dobře se to poslouchá a Chris O´Dowd ("ten polda z Bridesmaids") je sympaťák každým coulem, který vám nejlíp vysvětlí, jaký je rozdíl mezi soulem a country. ()

Reklama

Goodboyko 

všechny recenze uživatele

Nie na plných 5* a istotne na 4,5*, fil , ktorý nenudí ani pri viac ako jednom videní. Super soulové pesničky , dobre zaspievané , neviem či sa všetky predstaviteľky spievali samé ,ale o výkone Jessicy Mauboy netreba pochybovať. Mne osobne najsympatickejšia bola postava Gail, ktorá aj dostáva najviac priestoru. Film odsýpa, má dramatickejšiu aj komediálnu linku. Austrálania opäť raz vemi potešili kvalitným filmom a nemusel ho natočiť Baz. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podivně nízké hodnocení ač od zatím mála diváků. ~ Pěkné nenudící a odsýpající hudební drama s trojicí domorodých australských Aboriginek, jednou rodilou "bílou" Australankou a jejich nijak zvlášť schopný, ale sympaticky zahraným manažerem. Holky bavilo zpívat a armáda zrovna hledala pro vojáky do Vietnamu nějaké rozptýlení. Aboriginky na scéně u mikrofonu? To tu ještě nebylo a tak Dave se svými "Safíry" vyrazili do míst, která jim v mnoha ohledech otevřou oči. ~ Jasně, je to klišé. Ale pohodové, pěkně se na to kouká a výběr soundtracku to jen podtrhuje. holky hrají dobře a Chris je prostě sympatický truhlík. ~ Milou perličkou jest, že příběh je postaven na skutečných životech čtyřech holek, které i přesto, že jsou už i praprababičkami, vypadají stále ještě vitálně (jak je uvedeno ke konci filmu). ~ Co mě osobně překvapilo (a myslím tím kladně), bylo i zakomponování části neslavné bristko-australské historie, kdy byly bělochy aboriginským matkám odebírány děti, třeba i pod záminkou odvozu do nemocnic kvůli očkování na nebezpečnou nemoc. Děti byly odváženy za moře na převýchovu a matkám bylo sdělováno, že děti umřely. Případně se děti prostě vzaly a odvezly. -> Wikipedia - v tomhle filmu bych takový odkaz nečekal. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Chris O'Dowd vylezl z ajťáckého doupěte Reynholm Industries a natočil velice příjemné hudební drama šmrncnuté s komedií. To, že on je velkej sympoš, je tak nějak všeobecně známo, ale The Sapphires je jeden z těch filmů, kde jsou sympatičtí vlastně úplně všichni. A na to, že se nejedná o žádnej velkofilm, musím vyloženě pochválit výpravu, scény z válečného Vietnamu šedesátých let jsou skvostné. O soulových písničkách té doby ani nemluvím. Fajnovej film, přestože skládá jedno klišé na druhé. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Členky skutečných The Sapphires dva roky po uvedení filmu pracovali v nenemocnici pro Aborigince v Sydney. (Dementra)
  • Producent a scenárista Tony Briggs je synem jedné ze členek Sapphires. (Dementra)
  • Ve skutečnosti jedna ze sester turné odmítla na protest proti válce ve Vietnamu. (Dementra)

Reklama

Reklama