Reklama

Reklama

The Sapphires

  • Velká Británie The Sapphires
Trailer 2

Obsahy(1)

Rok 1968 změnil svět. A čtveřici dívek - domorodých Australanek- se změnil život, když z rodného městečka v západní Austrálii jedou do Vietnamu, zpívat pro vojáky na frontě. Své oblíbené country písně vymění s pomocí jejich nového manažera za soul a blues a v cizí zemi poznávají lásku, slávu i hrůzy války. Film je založen na skutečném příběhu. (Sista)

(více)

Recenze (10)

Dementra 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu není snad ani tak hudba, jako spíše vtip. To to jak hlášky Chrise O'Dowda, tak zejména vtip a drzost členek skupiny, které nejsou jen plochými, nevýraznými hvězdičkami jedné dekády, ale skutečnými děvčaty, které se svým vlastní způsobem perou s diskriminací bílých přistěhovalců. The Sapphires sice díru do světa neudělali, ale jejich zážitek je alespoň příjemným a vcelku zábavným motivem pro film, plus je pro změnu zajímavé vidět, jak Swinging Sixties vypadaly jinde než v America a Británii. 6/10* ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

10 directors to watch 2013 (Variety) -- Nejůspěšnější australský film roku je příjemné hudební drama, kde jede všechno podle zaběhnutých klišé, dobře se na to dívá, dobře se to poslouchá a Chris O´Dowd ("ten polda z Bridesmaids") je sympaťák každým coulem, který vám nejlíp vysvětlí, jaký je rozdíl mezi soulem a country. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Po dnešnom otrasnom dni tento celkom príjemný film z Austrálie padol vhod. Štvrtú hviezdu dávam za výbornú muziku a za roztomilého Chrisa. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Chris O'Dowd vylezl z ajťáckého doupěte Reynholm Industries a natočil velice příjemné hudební drama šmrncnuté s komedií. To, že on je velkej sympoš, je tak nějak všeobecně známo, ale The Sapphires je jeden z těch filmů, kde jsou sympatičtí vlastně úplně všichni. A na to, že se nejedná o žádnej velkofilm, musím vyloženě pochválit výpravu, scény z válečného Vietnamu šedesátých let jsou skvostné. O soulových písničkách té doby ani nemluvím. Fajnovej film, přestože skládá jedno klišé na druhé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka feel good hudobna komedia. Najzabavnejsi je Chris O'Dowd. Zenskym to sice pekne spieva, ale prilis zaujimave nie su. A bohuzial to nie su ani ziadne krasavice. Takze vysledok je prijemny mierny nadpriemer na jedno pozretie. 6/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podivně nízké hodnocení ač od zatím mála diváků. ~ Pěkné nenudící a odsýpající hudební drama s trojicí domorodých australských Aboriginek, jednou rodilou "bílou" Australankou a jejich nijak zvlášť schopný, ale sympaticky zahraným manažerem. Holky bavilo zpívat a armáda zrovna hledala pro vojáky do Vietnamu nějaké rozptýlení. Aboriginky na scéně u mikrofonu? To tu ještě nebylo a tak Dave se svými "Safíry" vyrazili do míst, která jim v mnoha ohledech otevřou oči. ~ Jasně, je to klišé. Ale pohodové, pěkně se na to kouká a výběr soundtracku to jen podtrhuje. holky hrají dobře a Chris je prostě sympatický truhlík. ~ Milou perličkou jest, že příběh je postaven na skutečných životech čtyřech holek, které i přesto, že jsou už i praprababičkami, vypadají stále ještě vitálně (jak je uvedeno ke konci filmu). ~ Co mě osobně překvapilo (a myslím tím kladně), bylo i zakomponování části neslavné bristko-australské historie, kdy byly bělochy aboriginským matkám odebírány děti, třeba i pod záminkou odvozu do nemocnic kvůli očkování na nebezpečnou nemoc. Děti byly odváženy za moře na převýchovu a matkám bylo sdělováno, že děti umřely. Případně se děti prostě vzaly a odvezly. -> Wikipedia - v tomhle filmu bych takový odkaz nečekal. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Australani a jejích málem povedená rasová čistka...Jeden feel good movie ty jejich zvěrstva na Aborigincích nespraví, ale je to krok správným směrem. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Téma rasizmu schovaná v hudobnom filme. Moc na pílu netlačí čo môže mať rovnako negatívny ako pozitívny vplyv na výsledok podla toho kto sa na to pozerá. Neprekvapí ale ani neurazí a to je podstatné. Zábavne a nevtieravých 103 min. 69% :-) ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Film má především bavit a hlavně nenudit. Tohle není žádné velké umění ale příjemná jednohubka po které zůstane dobrá nálada. Inspirací byla skutečné události. Co mě hodně pobavilo že tento film prolomil jedno klišé. Obvykle když na konci filmu podle skutečné události vidíte opravdové "hrdiny" vetšinou vypadají výrazně hůř a obyčejněji než svoje filmové verze. Podle mého subjektivního názoru ty reálné holky v šedesátých letech vypadali líp než jejich filmová verze. Kamenujte mě. Za **** ()

Goodboyko 

všechny recenze uživatele

Nie na plných 5* a istotne na 4,5*, fil , ktorý nenudí ani pri viac ako jednom videní. Super soulové pesničky , dobre zaspievané , neviem či sa všetky predstaviteľky spievali samé ,ale o výkone Jessicy Mauboy netreba pochybovať. Mne osobne najsympatickejšia bola postava Gail, ktorá aj dostáva najviac priestoru. Film odsýpa, má dramatickejšiu aj komediálnu linku. Austrálania opäť raz vemi potešili kvalitným filmom a nemusel ho natočiť Baz. ()

Reklama

Reklama