Reklama

Reklama

Policajt

(seriál)
Trailer 6
USA, (2012–2013), 16 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hudba:

Brian Keane

Hrají:

Kevin Ryan, Tom Weston-Jones, Franka Potente, Kiara Glasco, Donal Logue, Anastasia Griffith, Kyle Schmid, Tessa Thompson, Tanya Fischer, Aaron Poole (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

V roce 1864 se Kevin Corcoran vrací z občanské války. V New Yorku, městě plném korupce, třídních konfliktů, rasového napětí a násilí je jmenován policejním detektivem. Corcoran se nezastaví před ničím, aby pohnal zločince před soud. Poutavý kriminální seriál, odehrávající se v New Yorku šedesátých let 19. století. Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), Američan irského původu a bývalý boxer, se vrací z občanské války. Jeho žena se pohřešuje a dcera je mrtvá. Kevin nastupuje jako policista a hlídkuje v ulicích nechvalně známé newyorské čtvrti Five Points a zároveň se usilovně snaží zjistit pravdu o tom, co se stalo jeho rodině. Pomáhají mu v tom kamarádi z války: vzdorovitý syn bohatého průmyslníka a nadaný afroamerický lékař. Tito tři muži sdílejí tajemství z války, jež spojuje jejich životy navždy. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Arkanoid k tomuto seriálu (1)

Policajt (2012) 

I. séria: New York, 1864. Občianska vojna ešte neskončila. Mestu vládne organizovaný zločin. Obyvateľstvo je v napätí z rasových nepokojov. Prehrešky boháčov sú na dennom poriadku. Každý, kto má pud sebazáchovy, si to nevšíma. Polícia nie je schopná udržať poriadok bez toho, aby sama neporušila zákon. Detektív Corky ešte nezabudol, čo je to vykonávať svoju prácu poriadne. Robí, čo môže všetkými prostriedkami, aby kriminalitu vymietol z mesta. Vzťahy medzi postavami sú viazané dávnymi dohodami, ktoré ak porušia, stratia svoju česť. Hlavní hrdinovia preto postupujú a vyvíjajú sa pomaly. Keď ich niekto príliš negatívne ovplyvňuje, jednoducho ho zabijú. Všetky postavy sa chcú mať lepšie a väčšina sa pre svoj cieľ neštíti spáchať akýkoľvek zločin. Každý jeden diel pohltí jeden prípad, nadväzovaniu na predchádzajúce diely sa venuje menej času. 80%. Update po vyše 4 rokoch od napísania komentára: Pozrel som sa na to po čase a našiel som nezaujímavé postavy a málo charakterných hercov, z ktorých vyčnieva možno tak Franka Potente. Za New York 19. storočia a občasnú akciu ponechávam 40%. ()

Reklama

Reklama