Reklama

Reklama

Policajt

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2013), 16 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hudba:

Brian Keane

Hrají:

Kevin Ryan, Tom Weston-Jones, Franka Potente, Kiara Glasco, Donal Logue, Anastasia Griffith, Kyle Schmid, Tessa Thompson, Tanya Fischer, Aaron Poole (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

V roce 1864 se Kevin Corcoran vrací z občanské války. V New Yorku, městě plném korupce, třídních konfliktů, rasového napětí a násilí je jmenován policejním detektivem. Corcoran se nezastaví před ničím, aby pohnal zločince před soud. Poutavý kriminální seriál, odehrávající se v New Yorku šedesátých let 19. století. Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), Američan irského původu a bývalý boxer, se vrací z občanské války. Jeho žena se pohřešuje a dcera je mrtvá. Kevin nastupuje jako policista a hlídkuje v ulicích nechvalně známé newyorské čtvrti Five Points a zároveň se usilovně snaží zjistit pravdu o tom, co se stalo jeho rodině. Pomáhají mu v tom kamarádi z války: vzdorovitý syn bohatého průmyslníka a nadaný afroamerický lékař. Tito tři muži sdílejí tajemství z války, jež spojuje jejich životy navždy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ OPATRNÝ, CORKY. EXISTUJÍ ZDI, KTERÉ DOKONCE ANI TAK OBRATNÝ CHLAP JAKO TY NEPŘELEZE.“ … ,,NECHCI LÉZT PŘES ZEĎ, MAJORE. JAKO KAŽDÝ IR PŮJDU ZADNÍMI DVEŘMI.“.... /// Kevin Corcoran, policajt náchylnej k násilí, ale chlap s dobrým srdcem, má i bez pátrání po przniči děvčátek svejch starostí až až. Zmizela mu žena, umřela dcerka a on nemá ani páru proč. Občanská válka se pomalu blíží ke konci, běloši by přesto chtěli furt někoho lynčovat (koho asi, že?), bordel je jediný místo, kde se Bůh usmívá a von bejvá jedinej, komu na dopadení pachatele záleží. Do hloubky srdce Ir …. ano příběhy dalších Irů v Americe. Místo Atlantic City tu je New York a místo mafie, spíš taková netradiční krimi, která sází víc na nevokoukaný prostředí, než na napínavý pátrání, spíš na osudy 3-4 osob, než na rachot mozkovejch závitů. Nevadilo by mi, že je to takový ,,chudší“. Spíš mě štve, že jsem si po celou dobu nenašel k ,,hrdinům(?)“ cestu. Jo, beru je, ale žádný ,,zamilovaný pohledy a růžový psaníčka“ - jestli mi rozumíte. Nikdo mě tady nedokázal pořádně rozrajcovat (ne, ani tahle děvka!) - jestli mi rozumíte… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá se vo období, ve kterým bití nebylo důvodem k vraždě manžela. 2.) Někdo mi říkal, že i malý dítě může dosáhnout vykoupení. I kdyby to prej byla kurva. 3.) Přišel za mnou chlápek, abych mu pomoh vyléčit Řecko Řeckým ohněm. 4.) Thx za titule ,,channina“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Copper" je typickým vedlejším produktem éry quality TV a concept seriálů, tedy béčkový titul, který se snaží publikum opít rohlíkem. Z hlediska konceptu tu máme až předpisově odškrtaný seznam, jak se tvářit jako rádoby HBO produkt: herecký ansámbl složený ze známých tváří, etablovaný filmař coby výkonný producent a příslib epické podívané. Jenže to není HBO, takže produkce se chlubí jménem Barryho Levinsona (jenž už se asi živí jen tím, že propůjčuje své jméno do titulků televizních produkcí), nejznámější hvězdou je tu Franka Potente a onen velký koncept má do svého evidentního inspiračního vzoru "Gangů New Yorku" proklatě daleko. "Copper" zaujme (a v zásadě i pobaví) především tím, jak okatě a prvoplánově se snaží zapůsobit na diváky. Již prvních deset minut prvního dílu svou koncentrací klišé a schémat opravdu nehodlá nic ponechat náhodě: začneme záběry špíny a chudoby, aby diváci viděli, že jako nic nepřikrášlujeme, pak dáme nějakou tu moderně nasnímanou akci s krvavými cákanci a pak to zaplácneme nějakými postelovými scénami a holými zadky, aby bylo jasné, jak je tenhle seriál dospělý. Vše je samozřejmě ztvárněno v blockbusterovém hyperrealistickém stylu (takže špína i odvážnost jsou opravdu jen jako) a všechny exteriéry jsou snímané v polocelcích či přes nějak zatarasený výhled, aby se ušetřilo za výpravu. Na druhou stranu nutno uznat, že takovéto seriály vlastně představují ideální vatu do hlavy pro tuctové televizní diváky. Díky své nabubřelé, ale v základu zcela prázdné zádumčivosti a ponurosti nabízejí podobné atrakce jako o řadu tříd lepší konkurence, ale nezatěžují diváky opravdovou komplexností. Přitom díky své opulentnosti dávají publiku dojem, že sleduje něco mimořádného. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Dál sledovat pravděpodobně nebudu, nicméně úvod sliboval vážně skvělé věci do budoucna. Škoda, že se je dle (nejen) zdejších hodnocení jaksi nedaří plnit... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je trochu nespravedlivé (viz. i IMBd). Trošku to připomíná Deadwood, který to sem tam malinko vykrádá (ale ne sprostě ani nesympaticky) - realistické, upocené, plné bláta, sexu, špíny a krve, jak asi New York v té době opravdu vypadal, ale udržuje si to nadhled a humor; těžko bych mohl říct, že se na to nedívá rádo, a že se netěším na další díl. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První seriál z produkce BBC America a rozhodně se nemají za co stydět. Skvělý atmosférický seriál, který pokračuje tam, kde Gangy New Yorku skončily. Každý díl má zatím své určité téma/případ, které jsou ale vždy úzce spjaty. Tom Weston-Jones je jako ochránce pořádku stíhaný svou pochmurnou minulostí výborný a jeho charisma dává jeho Corkymu pořádnou osobnost. Další pozitivum je, že hlavní postavy se rozhodně neštítí krve a nejedná se o žádné klišé hrdiny s neposkvrněným svědomím. První řada skvěle vygradovala a já se těším na to, až začne ta druhá. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet: Nebyť toho, aký je Corky sympoš... takto ale ok a vcelku ma mrzí, že to usekli. // S1: Slušné, veľmi slušné. Uvítala by som ale zaujímavejšie finálové epizódy, prvá polka bola jaksi o level lepšia. S2 sa uvidí podľa e1. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Bavilo hodně. Atmosférické, krvavé, uvěritelné "CSI" z doby, kdy policajti nejdřív stříleli, a pak se teprve ptali. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo zajímavě a chytlavě. Ke konci první série už mě to už svou tuctovostí, nenápaditostí a plochostí naprosto sralo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Námět sliboval víc, než realizace dokázala naplnit- nepříliš zajímavý scénář, matné postavy (minimálně 2-3 epizody mi trvalo, než jsem dokázal rozlišit Maguira od Corcorana), nic moc výprava. 1.sérii jsem dosledoval se sebezapřením, další už beze mě. Jediné, co mě opravdu zajímá, kolik dětských psychologů se asi muselo motat na place kvůli představitelce dívenky Annie. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál s netradiční zápletkou a skvělými herci. NewYorský detektiv Kevin Corcoran, kterému nikdo neřekne jinak než Corky řeší dennodenní násilí a vraždy v okrsku Five Points. V tamní komunitě převládají Irové a černoši, tehdejší spodina města. Kromě přidělených případů řeší Corky vraždu své malé dcery a zmizení manželky v době kdy byl na frontě ve válce o nezávislost. Výbušná politická situace také ovlivňuje každodenní život ve městě. Díky svým přátelům na vysokých postech je do aktuálních voleb zatažen i Corky. Těším se na druhou sezonu. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Irish cop in America after Civil war.... love it! Na Franku Potente narážím poslední dobou dost často v amerických seriálech, že by to byla její nová kariéra? Jo a ta malá/dospělá holčina buďto děsně přehrává nebo je vážně tak creepy, že dokáže zahrát takové scény... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

I. séria: New York, 1864. Občianska vojna ešte neskončila. Mestu vládne organizovaný zločin. Obyvateľstvo je v napätí z rasových nepokojov. Prehrešky boháčov sú na dennom poriadku. Každý, kto má pud sebazáchovy, si to nevšíma. Polícia nie je schopná udržať poriadok bez toho, aby sama neporušila zákon. Detektív Corky ešte nezabudol, čo je to vykonávať svoju prácu poriadne. Robí, čo môže všetkými prostriedkami, aby kriminalitu vymietol z mesta. Vzťahy medzi postavami sú viazané dávnymi dohodami, ktoré ak porušia, stratia svoju česť. Hlavní hrdinovia preto postupujú a vyvíjajú sa pomaly. Keď ich niekto príliš negatívne ovplyvňuje, jednoducho ho zabijú. Všetky postavy sa chcú mať lepšie a väčšina sa pre svoj cieľ neštíti spáchať akýkoľvek zločin. Každý jeden diel pohltí jeden prípad, nadväzovaniu na predchádzajúce diely sa venuje menej času. 80%. Update po vyše 4 rokoch od napísania komentára: Pozrel som sa na to po čase a našiel som nezaujímavé postavy a málo charakterných hercov, z ktorých vyčnieva možno tak Franka Potente. Za New York 19. storočia a občasnú akciu ponechávam 40%. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Dějově starší, nezáživnější, americký bratránek Ripper Street. Tam, kde případné nedostatky RS vynahrazují postavy, Copper nabízí partu nesympatickou, a to i z nedokonalého, lidského hlediska- s hlavním hrdinou v čele. "Ochránci" zákona si tady smí dovolit cokoli bez následků, protože jsou to přece ti správňáci. Rozdíl mezi policií a křiváky je především v nastavení úhlu pohledu. Mnohdy bezdůvodné násilí panuje oběma stranám, častá morální rozervanost hrdinů podobných děl zde nahrazena prostou bezohledností. Takto, prosím, ne. Hovad mám dost v reálném životě. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Angláni mají Ripper Street, amíci Coppera. Podobné, špinavá atmosféra, více rasismu a o krapet horší herecké obsazení. Škoda že seriálu ke konci dochází dech. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Five Points, Tammany Hall, občanská válka, politika, násilí, sex, imigranti... kdyby měl "Copper" slušného scénáristu, mohl z toho být kult (něco jako "The Wire parního věku"?). Leč nestalo se. Zatímco v první sézoně si tvůrci evidentně nevěděli rady s tím, jestli chtěji točit seriozní drama, historickou kriminálku či jakýsi komediální exploatation, v druhé to celé dějově kleslo až někam na úroveň plačtivých telenovel. Symbolickou korunu tomu všemu nasadil patetický závěrečný díl z virginských plantáží, u kterého jsem měl opravdu problém dokoukat i tu necelou třičtvrtěhodinku. ()

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

V krátké době dva seriály co mě opravdu zaujaly. Banshee a právě Policajt (1. série). Detektiv Corcoran výborně zahraný Weston-Jonesem, bordelmamá Eva v podání bezchybné Franky Potente. Děj z dob občanské války, z prostředí irské (nejen) policejní komunity New Yorku. Přímost tvrdého hlavní hrdiny z chudinské čtvrti i hry a lsti boháčů, do toho problémy s rasismem, občanskou válkou. Mě to prostě bavilo NO A CO. Edit. 2. Série už o něco horší tzn zlatý střed mezi 1 za 5 hvězd a 2. Za tři ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Seriál zo začiatku osloví, je zaujímavý... problémom je, že po čase sa stráca a divák nemá záujem o pokračovanie. Myslím si, že určite si nájde obdivovateľov medzi divákmi. ()

Reklama

Reklama