Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Recenze (623)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Zdá sa. že v 90. rokoch boli filmy o blbcoch veľmi populárne - nakrúcali ich Američania, Francúzi, Taliani i Česi. Škoda, že túto tému veľmi neobľubujem, veď v reálnom živote sa s takými ľuďmi (s tými prostučkými, ale hlavne aj s tými arogantnými) stretávam až príliš často na to, aby som mal chuť sledovať ich aj vo filme. "Jeden blbec na večeru" je nakrútený podľa divadelnej hry, čo sa prejavilo aj na jeho spracovaní. Je silne založený na (výbornej) konverzácii a skoro celý sa odohraje v jednom uzavretom priestore (ako vo filmoch od Sidneyho Lumeta). Je síce pravda, že väčšinu filmu som sledoval s menšou dávkou nevôle (z horeuvedených dôvodov), to sa ale úplne zlomilo príchodom exekútora a záver filmu bol úplne skvelý. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na večer. Vtipné, zábavné, ale dějově předvídatelné nejen jako celek, ale i v jednotlivých částech. Přesto prima situační humor, boduje především pan Pinon. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Tak teraz neviem, ci je mozne sa na “Idiota” vypracovat alebo sa s takym talentom treba narodit... ;o) Dokoliecka-dokola nenapravitelny Francois Pignon ma jednoznacne pobavil…. ()

berry.77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neuvěřitelný kousek pro lidi co maj problemi se srdcem:D .Nedokážu psát jak se moje braníce třese smíchem je to krutá komedie,ale ty momenty no co dodat rozum stát.Du to pustit znova pač sem to teďko vyděl po prvé a co pověšené sluchátko to málem infarkt smíchu nečekáné dialogi,které by mohli stát i můj život,ale od........l to pouze počítačovej stolek a klavesnice letěla daleko fakt sem v jednom momentu nevydržel,ale tohle sem fakt nečekal od teď sedím dál od stolu jinak by ta klávesnice příště nemusela dopadnout dobře:D:D.No snad mě nechytne houser a nepotkám u dveří něco podobného to bych nepřežil po tomto snímku:D ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, jak takový film může mít hodnocení 86%. Jenže asi po 20 minutách se to pořádně rozjelo a dokonce to byla sranda, že jsem smíchy málem z gauže spadnul :-))). Úžasnej Jacques Villeret. ()

1945 

všechny recenze uživatele

Příjemná humoreska, která dokáže zvednout náladu. Takové lehké filmové divadlo vhodné pro každý večer ;-) ()

conery1 

všechny recenze uživatele

S čím kto zachádza, to aj nachádza. Arogantný snob sa chce pobaviť na dobrosrdečnom hlupákovi, ale bavil som sa nakoniec ja. Aj keď o " zábavu " mal postarané i ten snob. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Je to těsně pod čtyřmi hvězdičkami, ale not quite yet - prostě 7/10. Herecké výkony a námět jsou výborné, ale snad je příliš poskromno vtipů, snad mi vadí "francouzskost", já vám nevím. ()

Kámen 

všechny recenze uživatele

Moje bránice dostala pořádně zabrat, jakmile se Pierre Brochant rozjede, je k nezastavení, hláška střídá hlášku, no prostě totální masakr. Marseille do toho! Tenhle film vám prodlouží život, myslím to upřímně :-) ()

patrik221 

všechny recenze uživatele

Válal som sa smiechom. Je to možno úlet ale keby som mal napísať 100 vecí ktoré by som chcel pred smrťou urobiť tak by medzi nimi bolo pozrieť si znova túto komédiu. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská bejkárna, který zbožňuju. Blbec mě nezklamal, rád se na něj podívám, ale třeba Dablér mě osobně nadchnul o 20% víc. Ovšem i tohle je solidní zábava.. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Výborná situační komedie, navazující na nejlepší tradice francouzských komedií, stačí jen dvě osoby v jednom bytě a vydá to za tisíc hloupých amerických vtipů servírovaných opakovaně stále dokola. Výborně vybrané protiklady zahrané přesvědčivě a poskládány do milého vtipného příběhu. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Absolutně dokonalá konverzační komedie, u které jsem se fakt z plna hrdla řehnil. Je vidět, že Villeret měl praxi z divadla, kde tu roli hrál po 600 repríz. Ta role byla krásná a král blbců v životní formě :)) ()

Reklama

Reklama