Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 1

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Recenze (623)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Když potkáte někoho nepříliš rozumově vybaveného a on to o sobě neví, dost často to bolí. Pokud však má tenhle člověk dobré srdíčko, zamilujete si ho, ať chcete nebo ne. A když se k tomu přidá schopnost zkazit, na co sáhne, máme v rukou francouzských tvůrců postaráno o jedinečnou zábavu. Vynikající film pro večírek v jednom s pizzou a vínkem, jen pozor, abyste ho v záchvatech smíchu nerozlili na postel :-) Blbec k večeři je dokonalým představitelem žánru francouzská situační komedie, a narozdíl od mnoha filmů podobného ražení se na něj můžete podívat vícekrát a stále vás pobaví. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Bezva komedie s blbcem Francoa Pignonem (Jacques Villeret), řehtal jsem se ještě týden po tom, co sem si na tenhle film vzpomněl, super zábava. Kdyby tady bylo deset hvězdiček dal bych. 100% ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Pokud je smyslem komedie mne rozesmát, musím dát plné hodnocení! Tvůrci komedií z jiných zemí, učte se od Francouzů a od Francise Vebera! Jeden byt, dvě hlavní postavy, pár vedlejších...to stačí...a člověk brečí smíchy :-) ()

dj_kure 

všechny recenze uživatele

Už když jsem byl na Blbci k večeři v divadle jsem měl záchvaty smíchu, bylo to sice lepší, ale i tento filmový blbec rozhodně stojí za zkouknutí :) 78% ()

For Fun 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie, která neurazí ve stylu Drž hubu. Gagy se opakují, ale důmyslným timingem získavají na vtipu a nepřestávají bavit. ()

Monty2729 

všechny recenze uživatele

Kouzelný snímek, který vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. I díky výborným hereckým výkonům vás čeká neuvěřitelný sled událostí, které všechny donutí zamyslet se, kdo je vlastně ten blbec. :) ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Po "Velkém flámu" má už teď nejoblíbenější francouzská komedie . Skvělá režie , výborná hudba , skvělé obsazení ( pokud mám vybrat nejlepší výkony tak : Jacques Villeret a Francis Huster ) a především dokonale napsaný scénář . On snad Francis Veber snad skutečně nikdy nezklame , protože tenhle film je naprosto dokonalý !! ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Brilantní komorní konverzační komedie s mimořádně skvělými herci. Villereta je škoda, že ve filmu nedostal více hlavních rolí. Ten člověk byl naprosto úchvatný komik, který nebyl jenom klaun, ale měl i notnou dávku smutku ve svém projevu. Opravdu velmi doporučuji ke zhlédnutí. 90% ()

mros 

všechny recenze uživatele

Jedna z opravdu povedených komedií, velice chytrý scénář, vynikající herecké výkony.. Jacques Villeret je pro tuto roli opravdu stvořený! Ideální příležitost, jak se v dnešní době kvalitně pobavit, což může být dnes opravdu problém. Vřele doporučuji, jedna z mýzh nejoblíbenějších komedií, a navíc hesla "Francie" a "Francis Veber" také nejsou prázdná slova. ()

Spectacle 

všechny recenze uživatele

Původně divadelní hra přenesená na filmové plátno, a to naprosto vynikajícím způsobem. V hlavní rolích sympaťák Thierry Lhermitte a především Jacques Villeret (rip), který svou postavu blbce má vypilovanou skutečně do nejmenšího detailu. Takhle si představuju komedii! ()

Ravic 

všechny recenze uživatele

Kdo je vlastně blbec? Komedie, která patří k tomu NEJ co bylo natočeno! Smál jsem se tak jako u žádné jiné komedie. ()

Exix 

všechny recenze uživatele

Inteligetní humor."Blci jsou tu na světě od toho aby se jim lidé smáli" zní to krutě ale i tak se člověk neudrží a nasměje se . ()

Reklama

Reklama