Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Recenze (622)

jarynzlesa 

všechny recenze uživatele

Komorní jednoduchá komedie stojící na vynikajících hereckých výkonech, hlavně postavy blbce k večeři. Francoa Pignon přináší každou minutu filmu ne jeden zvrat jehož jedinečnost vás přinutí plakat smíchy. Myslím, že řežisér Francis Veber měl vždy velmi dobrý čuch při castingu. ()

dzetko83 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkových francouzských komedií je spousta.na pět hvezd znám snad jen tři. ...a tahle je nejlepší ze všech. Dožene manželku k cizoložství a ještě mu přivede domu daňovýho kontrolora ;) ()

Ochechulak 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička v "komorních" komediích. Hlavní hrdina je úžasný, Brochant taky, bezvadní jsou i další: doktor, Jean, milenka na jejíž jméno si nemůžu vzpomenout, manželka, exekutor.. Víc postav tam skoro ani není a přitom jde o skvělý film. Jednoduché a účelné, tak jak to má být; bez debat 100%. "Jmenuje se Jen leBlanck." "Nemá křestní jméno?" "Snad to říkám jasně, Jen leBlanck". "Pane Pignone, vy máte víc křestních jmen nebo jste jen Francois?". "Jen" "No tak vidíte, on je jen Jen". ()

dave91 

všechny recenze uživatele

V mém případě to je zklamání.Komedie postrádá to nejdůležitější,co by měla mít.A tím je právě ta sranda a vtip.Nemělo to šťávu,nemělo to spád. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

luxusní komedie, 80 min čistýho smíchu, i s malým obsazením se dokážou velké věci,bez rozmýšlení za plný počet, 5*. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Francouzská klasika realizovaná o pár desítek let později než co by jí člověk hádal. Brilantní čistý francouzský humor, vychytané dialogy a nečekané situace. Bohužel napodruhé už jsem se u toho nedusil smíchy, takže spíše na jedno použití. ()

abrat 

všechny recenze uživatele

Výborné dialógy, skvelá zápletka a aj herecké výkony. Zaslúžene dostal film tri Cézary. Villeret v životnej forme... ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

TOHO BLBCE BYCH ZABILA UŽ PO PRVNÍCH VĚTÁCH...ale může si za to sexy nakladatel sám...:D další super francouzská pecka ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Tak určitě - není to tak dobré, jak se tváří hodnocení, ale Blbec k večeři má několik atributů, proč ho vidět. Je krátký, zasmějete se, uvidíte dobré neokoukané herce. Spíše divadelní kousek upoutá dialogy a ukazuje, že nepotřebujete mnoho peněz ani dlouhou stopáž, abyste natočili slušný film, který přispěje k lepší náladě. Jaques Villeret sedí na krále blbců jako poklice na na hrnec. Francouzi zkrátka, na rozdíl od Holywoodu, komedie umějí. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Už od začátku je to průšvih, ne ale pro film. Jedna osoba ale bude mít velké problémy. :-) Doporučuji, a je potřeba se maximálně soustředit. Hvězdiček 4**** ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám pár filmů, tak jsem až do roku 2018 nikdy nesledoval francouzské komedie, protože jsem si o nich vždy myslel, že budou spíše poetické, pomalé, klidné a bez úderných vtipů. Pak jsem si přečetl na FDB, že ten žánr jako celek je grotesktní, obsahově hutný, rychlý. Tak jsem se schválně koukl... a mám zlatou žílu ohledně grotesek. Od tohoto filmu už je sleduji vždy, když jdou. ()

3k7 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skutečné umělecké dílo. Konverzační komedie plná situačního humoru. Přesně ten typ komedie, který chcete vidět sobotní večer. Naprosto skvěle sehráno, výborně sestříháno. Komedii jsem si vychutnal od začátku až do konce. Nemám jediné výhrady. Geniální, umělecký kousek. #spoiler - závěr bych udělal jinak, ale je to jen věc názoru neubírající vůbec nic na kvalitě filmu. ()

Reklama

Reklama