Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Recenze (623)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzské komedie s pořádnou dávkou humoru. Film obsahuje velké množství srandovních situací a dialogů, které vás nutí pořádně se zasmát. Děj se sice točí jen kolem několika málo postav, ale pozornost diváka si určitě získá. Nebudu dlouho váhat, když řeknu, že nejlepší postavou je dobrý hlupák Pignon. Jeho stupidita neměla mezí a neustále ji prokazoval v bláznivých scénkách. Je pravda, že to je takový dobrák, který se snaží pomoct, ale místo toho přidělává ještě více starostí. V závěru už vypadalo, že Pignon není zas takový blbec, když usmířil Pierra s jeho ženou, ale Pignon v poslední scéně výtahl mistrovsky stupidní kousek, který dal filmu tu správnou pointu. ()

Baroon 

všechny recenze uživatele

Vynikající Jacques Villere a moje velice oblibená komedie, kterou si s chutí pouštím, když potřebuji zvednout naladu. Upozornuji, že i když nevládnu FR, tak v češtině to není ono. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Blbce k večeři si dám vždycky s chutí znova. Takle jsem se dlouho nenasmál. Ale dobrého člověka v tomhle filmu nenajdete. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

"Stará dobrá francouzská komedie" :-) Nejvtipnější jsou telefonní hovory, to je bomba... "Tak a máme scénář v kapse! A myslím, že nebude ani tak drahej.... " :-) 90% ()

tteasy 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejen velmi příjemná komedie, ale současně také „tragický“ obraz reality, že skutečně jsou i tací, kteří na druhé nahlížejí s předsudky, škatulkují, skrytě odsuzují a přitom před nimi dále hrají divadlo plné přetvářek v podobě úsměvů a kamarádíčkování. Kdo je potom větší chudák - blbec? U tohoto filmu se tomu však dá zasmát. ()

m.gunzel 

všechny recenze uživatele

Pan Pignon je opravdu víc jak hodinu ve skvělý formě.A já jsem se víc jak hodinu náramně bavil.Skvěle napsané postavy a ještě lépe zahrané.Filmu nelze snad nic vytknout.Naprostá paráda.Komedie podle mého gusta. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezvadná situační komedie, bez špetky trapnosti, naopak s kupou až neuvěřitelně uvěřitelných a vtipných situací, která vás prostě dostane! Takhle jsem se u filmu nenasmála ani nepamatuju. ()

kendynka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla komedie se vším všudy! Konečně jsem narazila na nějakou, kde nehraje hlavní roli sex a alkohol. V průběhu jsem se doslova popadala za hlavu, co všechno může Villeret coby úředník Pignon zkazit. A korunu všemu dodal pán z berňáku. Opravdu velmi doporučuji! ()

henny2010 

všechny recenze uživatele

Tenhle humor hodně můžu...spíš ho zbožňuju. Co víc čekat od jednoho malého, kulatého "blbce" s dobrým srdcem, kterého nechutně zneužívá bohatýrský ňouma? Nic nebudu říkat dopředu a podívejte se sami.... ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Holt dřív jsem viděl divadelní podobu a už mě tam nic nepřekvapilo. Přesto se jedná o velice kvalitní komedii. ()

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Opravdu pořádně pomalý rozjezd. Co ovšem následovalo potom, to mi přímo vyráželo dech. Jen pár komedií mě dohnalo k takovým slzám, jakmile Francois Pignon vyžene manželku Pierra Brochanta, jakmile na pokyn "první dveře vlevo" dovede daňového kontrolora do pokoje plné drahých nezdaněných suvenýrů, jakmile Le Blanc v neudržitelném smíchu hlásí: "Já puknu," nebo jakmile Pignon zavěsí sluchátko se slovy "Máme ty práva!" Tenhle film bych i klidně rád viděl zaranžovaný na divadelním jevišti, a to divadlo jinak opravdu nemusím. Skvělá režie, skvělé herecké výkony, skvělé všechno. Ale hlavně skvělá podívaná, u které mi vůbec nevadil ani malebný a romantický konec, jakým Pignon zavolá Brochantově ženě. Ještě něco dodávat? No, ano, jistě. Přece tutových pět hvězdiček !!! ()

rado3105 

všechny recenze uživatele

Jedna z naj. komedii ake som videl. NIe na styl sraciek ala Sandler. Toto je komedia a takto sa robia komedie. Zidaci z holywoodu to ale moc nevedia. ()

Reklama

Reklama