Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Recenze (623)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vyborna komedie! zacatek takovej rozjezdovej ale jak se dotycny blbec objevi na scene vybuchuje gejzir neuveritelnych hlasek a situaci dobrosrdecnej chudak postupne i kdyz nechtene toho parchanta co si zve nic netusici jedince na vecere blbcu doslava usmazi ve vlastni stave film je demonstraci jednoduchosti par hercu jeden byt a zaplava genialnich dialogu zaslouzene za 4* Francouzi opet zabodovali ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

100% - Tohle je koncert! Jak herecký, tak scenaristický. Skvělá divadelní hra Francise Vebera přenesena na filmové plátno naprosto geniálním způsobem... Za zmínku stojí i výborný český dabing, který je i pro francouzsky mluvícího našince minimálně tak dobrý, jak originál. Nevím, co bych zde vytknul. Snad jen, že takových originalních komedií s výbornou pointou není víc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jacques Villeret v životní roli. Francis Veber umí natočit vynikající komedii a tímto filmem to bezpečně potvrdil. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipna hricka s hereckymi vykony, ktere cloveka nadchnou a "poucnou" zapletkou. Tento ponekud kratsi snimek dokazuje, ze Francie je opravdovou kolebkou komedii. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vkusná a přitom toliko cynická komedie, jejíž kvality podtrhla nedozírná debilita amerického remaku. Vážně mám radost, že někdo dokáže natočit kvalitní film s naprosto amorálním námětem, v němž přesto soucítíte se všemi postavami a nemáte v závěru pachuť z povinného moralizování. Veberovky budou v mých očích patrně už navždy tím nejlepším, co Francie komediálnímu světu dala. Při scéně s představováním skutečné Marlene jsem se smál stylem retardovaného osla a doufal jsem, že to nikdy neskončí. Viděno nespočetněkrát. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, která navázala na to nejlepší z tradice francouzské zlaté éry. Jacques Villeret si asi střihnul svou životní roli. Na druhou stranu jsem se přece jen nepopadal za břicho. Ale stejně všechna čest. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásně tragické....Villeret byl prostě číslo originální a nevídané svým vzhledem i grimasou..:-)) Za sebe rovnou říkám, že se jedná o poslední skvělou porci humoru z Francie, jak jinak než s klasikem smíchu panem Veberem.!!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která by si možná zasloužila být o něco delší. I jednoduchá zápletka dokáže z filmu udělat podařenou komedii, pokud se ví, jak na to a pokud je po ruce několik skvělých komiků. To vše zde je a tak vznikla komedie, ve které se nebudete smát každou minutu, ale o to víc se budete lámat smíchy v momentech, co opravdu stojí za to! 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bych si netroufal říct, že to nakonec bude tak dobré. Pár telefonátů a hned je všecho vzhůru nohama. Asi nikdo by se do role blbce nehodil líp než Jacques Villeret. Doufám, že na takovou večeři nebudu nikdy pozván. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Brilantní francouská komedie s vynikajícími herci, režií, scénářem a s velice inteligentním humorem, který je místy opravdu k popukání. Po poslední vtipné scéně jsem se jen, velice těžko uklidňovala ze salvy smíchu xD ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chcete-li vědět, jak naprostý pitomec s nulovým IQ vydrží být 80 minut středem pozornosti, aniž by z něj divákům nenaskakovala husí kůže a nebylo jim ani na kratičký okamžik trapně, zeptejte se pana génia Vebera. Vrchol jeho tvorby je sice ještě o kousek vedle, hned u blbce z Montargis, ale i blbec k večeři je herecky a příběhově natolik pikantní, nezapomenutelnou a inteligentní podívanou, že přes prostý námět a chvílemi dost pochybné chování některých postav prostě nelze vznášet velké námitky. Francois Pignon je holt sázkou na jistotu:-) 80% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to je velmi trapné, když jsem si ale na blbce v hlavní roli zvykl, začal jsem se docela bavit a několikrát jsem se opravdu hlasitě zasmál. U scény s telefonováním jsem dokonce dostal záchvat! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejvtipnějších komedií všech dob, u níž mě nikoli špatný remake donutil zvednout hodnocení ze čtyř na pět hvězd, protože remake je hodně vydařený, ale trofej pro největšího blbce je jen jedna. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Řezal jsem se smíchy od začátku až do konce xD Tento film opravdu nemá obdoby, Jacques Villeret byl opravdu fantastický. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velice fajne konverzačka, že které plyne ponaučení, že neradno se posmívat blbcům, protože o co blbec blbější, o to blbec nebezpečnější. Pobavíte se určitě, zasmějete se skoro určitě. Typická Francie. 80% ()

Reklama

Reklama