Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Recenze (623)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Každý je tak trochu blbec, a v tomhle snímku to platí dvojnásob. Blbec k večeři dělá čest francouzským komediím, i když takových chytrých jako je tento se zrovna moc nenajde, tak Francie je země slušného a inteligentního humoru. Blbec k večeři je originální a postačí si s pár herci a jednou kulisou, což oceňuji ze všeho nejvíce. Inteligentní podívaná. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nápad pozvat na večeři blbce a pak si z něj dělat legraci se mi moc líbil. Zavedla bych ho i ve svém životě, ale když jsem viděla ty následky, asi od toho upustím. Francouzský bláznivým komediím jsem nikdy nepřišla na chuť, Blbec k večeři je čestná a milovaná výjimka. Možndám dám fr. komediím ještě šanci. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavná konverzačka plná skvělých herců, tohle Francouzům rozhodně jde. Musím pozdvihnout scény u telefonu: ) ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor, ke kterému stačí jedny kulisy a je tu příjemně nekonečná zábava na 90 minut. A pak se v tom vyznejte, kdo že vlastně tím blbcem je. Vyšperkované umění Francise Vebera. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

V některých okamžicích jsem padal smíchy pod stůl. Jenže celý děj filmu byl znásilněn pro vtip, který mnohdy vyprchal do ztracena. Tvůrci vydojili kozu skoro do poslední kapky, ale vydojit i kozla se jim už nepodařilo. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které sem se doopravdy složil smíchy. Takže ode mě plnej počet, protožekdyž si pustím komedii takovéhoto ražení, tak předpokládám že se zasměju jako u téhle. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Já jsem vždycky říkal, že fransouzské komedie stojí za to. A tahle paráda z doby kdy mi bylo sotva osm je tak naprosto perfetkní záležitost, že nemůžu jinak než plný počet. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Super konverzační komedie i když se musím přiznat, že Blbec k večeři se mi v divadle líbil ještě o kousek víc! ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Vynikající konverzační komedie, která dokazuje, že není vůbec těžké stát se blbcem zapomocí druhého blbce. Jacques Villeret je totiž blbcem k pohledání a o konfrontaci s ním by nestál žádný zdravý člověk... Skóre? Originální příběh, ideální stopáž, příjemné herecké výkony... čtyři hvězdy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Blbec k večeři jde ve šlépějích klasických francouzských veseloher, ale tato není naštěstí tak trapná jak by se mohlo na první pohled zdát. Slušně propracovaný scénář dává dost místa i hereckým výkonům. Proto kdo si chce zpříjemnit večer po náročném dni odpočinkovou komedií, tak mu ji můžu doporučit. A je z ní patrné, že blbec není to nejhorší co Vás může potkat ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Mně se to velmi líbilo. Chvílemi jsem pana Pignona litoval, chvílemi jsem chápal Brochanta, že se to s ním nedá vydržet. Jak Lhermitte, tak Villerer byli výborní. Scénka jak se elegantně zbavil milenky, i když to byla vlastně manželka je skvělá. Celý film je ale postaven na výborných scénkách a dialozích. Divadelní předloha je tu znát. ()

Reklama

Reklama