Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa vyhol úspešným prvkom artu aj komercie a vydal sa cestou otrepaného prvoplánového humoru servírovaného v malých a veľmi úbohých dávkach, pričom svoje jednoducho vyjadriteľné posolstvo bez zaujímavého príbehu či formy natiahol na neuveriteľných 90 minút. Spracovanie témy peňazí, moci a dôstojnosti nie je vyťažené na maximum, ale vzhľadom na žáner komédia má čo ponúknuť, aj keď bohužiaľ skoro všetko očakávate. Celý film je podaný sterilne, čo sa týka aj komédie, aj drámy a preto pohne divákom jedine prekvapivou záverečnou scénou. ()

Vladajsoucna 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Richardův film. Zábavný příběh s vážnějším společensko-kritickým podtextem, výtečně hravá Cosmova hudba a samozřejmě excelentní, na rozdíl od některých svých filmů uměřený a nepřehrávající Pierre Richard, v pozadí jistou rukou režírovaný Francisem Weberem. Film pro deštivé nedělní odpoledne, u kterého se lze ze srdce zasmát a přitom nezhloupnout, ale naopak se ještě zamyslet nad důstojností člověka ve společnosti, kde hrají dominantní role peníze a sociální postavení. Takto po všech stránkách dokonalé komedie se dnes ve Francii netočí. Bohužel nejen tam. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Sama netušm, kolikrát jsem Hračku viděla. Poprvé zcela jistě jako dítko školou povinné, dnes poprvé se svou 12letou dcerou. Jsem překvapená, o jak nadčasové dílo se jedná. Jako milovnice Francie a žurnalistiky tleskám. Vzhledem ke zpracování velice přístupné i dětem. Jsem zvědavá, jestli dnešní filmy budou i po 38 letech aktuální. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská příjemná komedie. Která člověka dokáže pobavit, ale zároveň, pokud ten dotyčný chce, tak si dokáže najít i trošku hlubší myšlenku. Pierre Richard je jednou z legend francouzské komedie a je příjemné ho sledovat, není nijak otravný, jako to bývá u dnešních spotřebních komedií. Hodně mě zaujal také námět. Strašně absurdní nápad, který mě ale nepřestal bavit a fascinovat, jak mohl někdo, něco takového, vymyslet. Příjemné strávené odpoledne u francouzské komedie. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Za mě obsahově nejhodnotnější film, jaký jsem s Richardem zatím viděl. Dokonce si troufám tvrdit, že s relativně drobnými úpravami a jiným koncem, by to mohlo být i solidní drama. Škoda, že to tvůrci nedotáhli do konce a nešli ostřeji do toho, proč se kluk chová jako takový spratek. Místo toho se sklouzlo do nepříliš věrohodného přátelství a tomu odpovídajícímu patetickému konci. Přesto byly první dvě třetiny velmi dobré. Ve skutečnosti tu roli nemusel hrát Richard, ale tvůrci se tak nejspíš rozhodli právě proto, že je celý ten koncept sice absurdní, ale přesto je takto dotažený do extrému spíš mrazivý, než zábavný. Přítomnost Richarda je tak vlastně jediný důvod, proč tento film považovat za komedii. Jeho Francois je normální člověk zahnaný do kouta a balancující na hraně mezi důstojností a možností mít práci. Zrovna tento film by si zasloužil pořádný remake (tu americkou hrůzu z osmdesátých let nepočítám). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama