Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 2

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

verbal 

všechny recenze uživatele

Poté, co ugrofinský funebrák Arpád Huňády dokonale pohřbil Predátory, rozhodl se, že tentokrát konečně zakope i Metallicu. To je ovšem daleko chvályhodnější, protože ta chcípla už v roce 1991 a od té doby jen tak zbůhdarma hnije na výsluní a smrdí. Epitaf se mu povedl vskutku mistrně a pohřeb je to opravdu tragický. Pět tisíc smutečních Kanaďanů, kterým museli, předpokládám, zaplatit, aby si přišli unyle zahrozit na těch dvanáct, ano, doslova dvanáct jediných a důkladně otřepaných hitů za celou téměř třicetiletou existenci kapavky. Hitů, které se dají mnemotechnicky shrnout do jednoho souvětí tak, aby si je po tisícím omletí konečně zapamatoval i každý obstarožní, mentálně pomalejší plešatější dělník s předlouhými pozůstatky mastných vlasů na temeni: „ Jednoho Mistra Pupků Nic jiného nesere, než když Vstoupí Písečník, ten Plíživý zmrd, co ve Zlatém opojení Trefí vypínače, Sjede blesk, načež Baterce Zazvoní hrana a …. samozřejmě Benzín a Spravedlnost pro všechny! No, jeden jsem možná trochu Neodpustitelně vynechal, ale ten na obřadu nehráli. Málem bych zapomněl, že je to vlastně i truchlivý akční film! Géza totiž do toho, až trapného, roztleskávání arogantního Hetfílda namixoval „fantastický a famózní“ příběh o tom, jak jde nezpochybnitelný syn úchyla ze slavného filmu Okno z ložnice Metalice pro náklaďák a zažije při tom spousty všelikých nevšedních dobrodružství. Například jízdu v dodávce, pár „naprosto smysluplných“ výtržníků, jezdce s kladivem a halušky. Velmi hluboké a s pointou originální jako kufřík z Palpfikšnů. A tak jediným zapamatováni hodným momentem v tomto ubohém paskvilu je výkon sympatického Larse za tympány. I v padesáti bije jako králíček Enerdžajzr. Jinak opravdu smutný konec a nezbývá, než pateticky zvolat „Metallica je mrtvá, ať žije Megadeth“, a ze srdce popřát kapele: „Odpočívej v pokoji!“. Tedy vlastně „Rest in dz rum!“, aby mi rozuměli a já zároveň všechny ohromil, jaký jsem brilantní polyglot. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $3,422,409Tržby Celosvetovo $9,085,348Tržby za predaj Blu-ray v USA $415,868 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $77,042 //počet predaných kusov ?║ dosť zaujímavá show naokolo koncertu, pre mňa ako nefanúšika to celkom bralo /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D TV /// ,,JSTE NABUZENÝ? A LÍBÍ SE VÁM TO?…“ /// Metallica: Through the Never není záležitost pro publikum hledající temný sál k zamáčknutí kroupy smutku. Návštevu bych nedoporučoval ani puberťákům, jenž z rukou v poklopci (a slzou na tváři – kamaráda) vočekávaj druhej díl (nebo přídavek, na tom nesejde). Tenhle projekt podtrhuje fakt, že Metallica je největší (rozuměj nejznámější) metalovou kapelou a může si dovolit (téměř) všechno. Zahrát si s s tučňákama, nebo klidně vystoupit jako neznámá kapela Dehaan. Snad proto je natočení koncertu pro IMAX logickým krokem (tak nějak těsně před vodletem na Měsíc). Všimněte si (poznámka pro nevšímavý) – nepíšu film, ale KONCERT! Zřejmě to způsobilo velké zklamání fandům Hanekeho… Příznivci metalu (a Metallicy obzvlášť) ovšem nemohli dostat lepší pozvánku na festival Aerodrome 2014. P.S:3D? Prostě koncert ve 3D. Co víc říct? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když jdu na Metallicu, očekávám parádní nářez (a nevočekávám dramatický drama). 2.) Nevím, jestli i ve 3D vypadá Robert Trujillo jako vopičák. 3.) Thx za titule ,,long2375“. /// PŘÍBĚH ne HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Megalomanský arénový koncert Metallicy obohacený o dějové prvky, co stále slouží za doplněk, ale posunují to celé mimo klasickou live show. Moje výtka je taková, že se editem ztratila všechna hrubost a atmosféra živáku, zní to prostě jako studio. Pořád klobouk dolů před dědkama... ale jako větší masakr doporučuji FRANCAIS POUR UNE NUIT. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V roce 1993 mě na koncertě v Brně Metallica převálcovala ještě o chloupek přesvědčivěji, ale tento koncert má rovněž skvělou atmosféru a dohromady mu nic nechybí. Hlavně mi udělalo radost, že s pěti křížky na krku se chlapci nevydávají směrem, při kterém by si jednou mohli klepat holí do rytmu dechovky, ale naopak sází staré pecky s takovým elánem, že se již těším na to až to v osmdesáti zopakují. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád spíše starší tvorbu Metallice, cirka do St. Anger, tak mě tenhle snímek potěšil právě důrazem na staré dobré fláky. Celková kompozice filmu nemá obdoby, takhle propojené klipy jsem ještě neviděl a fakticky jsem zíral celou dobu s otevřenou hubou. Tradičně vypíšu mé favority. Předně to byl Flastr na pupek, Vedle maj rum a Svetr snad mám. Dále potěší nasazení písně Patery a Fuj či třeba Nindža, tys to zvoral. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ku*evský nářez!:) Úžasné propojení dokonalého vizuálu příběhu, který se odehrává na pozadí koncertu, a samotného strhujícího koncertu, který má zároveň perfektně vymyšlenou a vytvořenou show s efekty, které doplňují songy skupiny. Už při scéně, kdy Dane vchází do koncertní haly za doprovodu skladby The Ecstasy of Gold od hudebního mága Morriconeho mně mrazilo a poté při koncertu ještě mnohokrát. Velkolepý zážitek. A samozřejmě klasika Nothing Else Matters nezůstala bez slz:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď počas celého trvania koncertu je dejová vsuvka jedno veľké WTF, tak spätne som si uvedomil, že tá psycho-šialenosť, ktorá sprevádzala koncertné megavystúpenie mojich obľúbencov nebola až tak odveci. Nápad má možno hodnotu pár centov, ale spracovanie je na výbornú, prestrihy z koncertu nerušili jeho celkový dojem a audio-vizuálne ide doslova o orgie. Takže ako koncert by som dal za päť, keby sa Antal viac vyhral s celkovou pointou, možno by som tak ohodnotil aj film ako taký. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No KONEČNĚ jsem se dostala na koncert Metallicy! Paráááda! A takový trošku hororový příběh nepříběh jako bonus. Moc jsem ho sice nepochopila, ale zapůsobil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tento film viděli lidi, kteří Metallice nefandí. Through the Never je totiž jeden dlouhej koncert Metallicy, říznutej s čímsi připomínající spíše videoklip než nějaký vlastní příběh, protože i při těchto sekvencích hraje hudba nepřetržitě. Líbilo se mi, že kromě notoricky známého Nothing Else Matters, zazněly skladby jako Ride the Lightning nebo Whiplash. Celkem jich bylo tuším 11, ale delší stopáži bych se nebránil. Z filmografického hlediska se nejedná o žádný zázrak, který je třeba vidět na velkém plátně (např nejlepší 3D efekt filmu je IMAXový odpočet před tím, než to vůbec začne, ale to je vlastně u všeho, kromě IMAXových dokumentů), ale ten zvuk! Ještě při cestě domů mi bzučelo v uších. Ono třeba 110dB neni zrovna příjemných. BTW : Co byla kurva v tý tašce!? :D...90%...[30.09.2013_Cinema City IMAX_Flora] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To bola teda racha! Wau! Skoro som z toho padol na zadok. Čo to malo byť? Koncert počas filmu? Film behom koncertu? Filmový koncert, či koncertný film? Ohromujúce. No a že to nemá takmer žiaden logický dej? No a čo?! Má to nesmierne silnú atmoféru. Miestami som mal pocit ako keď som čítal tretiu knihu (Pustiny) z horrorového fantasy románu Stephena Kinga Temná Veža. Postapokaliptické veľkomesto, kde súperia dve znepriatelené frakcie. Takmer ako v Lude. A do toho duní orgasmatronická hudba kapely Metallica. Nádhera. Je to vysoko originálne, dravo progresívne, hudobne geniálne, vizuálne dokonalé. ***** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli setlistu, který nemá slabého místa: Creeping Death, For Whom the Bell Tolls, Fuel, Ride the Lightning, One, The Memory Remains, Cyanide, ...And Justice for All, Master of Puppets, Battery, Nothing Else Matters, Enter Sandman, Hit the Lights, Orion...mimoto zazní kousek Whiplash a Wherever I May Roam. Zcela určitě si najde každý nějakou tu hitovku, kterou tady postrádá. Setlist poměrně i pasuje k příběhu, který ovšem osobně považuju za hodně nepodstatný, protože jediné o co tady opravdu je jen a pouze METALLICA. Demonstrovaná jako skvěle fungující těleso a hodně našlapaná mašina. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Zcela a absolutně zbytečná sračka. Je to peklo. Vlasy řídnou (někomu hladce přecházejí v chlupy na zádech). Nápady též. Hudební invence se zastavila v roce 88. Spravedlnost pro všechny. No, a poté se jako koncern METALLICA zaměříme na výrobu rádiových hoven. Černé album na obalu s hadem smotaným jako 20dkg stočeného lejna? Nabít a Přebít? Umagntetizovat se k smrti? A po třiceti járech si hrát na metal? Kdysi jsem to miloval, dneska je mi z toho smutno. A Sandman to nezpraví. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Metallica pro MTV teenager sráče - ideální způsob jak si tuto kapelu znechutit. Pseudo-koncert před mrtvým publikem a prolínaný roztahaným a zcela nesmyslným "klipem", jehož jediným smyslem je demonstrovat 3D a předvést nějakého cucáka, se kterým se bude moci cílové kinder publikum ztotožnit. Libovolný živák Metallicy je výrazně energičtější podívaná, a Scorsesseho geniální kino-záznam Rolling Stones na toto může jen z velké výšky plivat. 4/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pomaly ale isto odrastajúcim rockerom z Metallicy to stále hrá, energiu na javisku majú dobrú a divácku a fanúšikovskú základňu v hľadisku ešte väčšiu, no snaha o ozvláštnenie záznamu koncertu aplikovaním akéhosi deja, akejsi ďalšej umelej príbehovej línie, fabuly dopĺňajúcej a rozširujúcej dianie na pódiu nefunguje, nie je to vôbec konzistentné, nepovyšuje to samotný záznam iba degraduje zmätený, nedotiahnutý a zvláštny príbeh bez začiatku, konca a vývoja. Je to napokon len akési hudobné video, VJing, ktorý by mohol bežať na plátne počas koncertu, no nemá žiadnu ďalšiu, než matne ilustračnú hodnotu. Ak však patríte k fanúšikom Metallicy a ich hudby (ja k nim nepatrím, napriek tomu, že mám niektoré skladby veľmi rád a bolo obdobie, kedy som ich celkom počúval) a film si pozriete v kvalitnom kine, dokonca možno s luxusným bonusom 3D a hlavne v plnom, priestorovom a technicky dokonalom zvuku, zážitok sa môže vyšplhať až na 4 hviezdičky, pre skalných dokonca na koncertnú udalosť roka. Pre nefanúšikov a ľudí, ktorí by sa snažili nájsť v tomto pokuse o niečo nové akúsi skutočnú objektívnu hodnotu a dopracovať sa k filmárskemu jadru je to len akýsi žánrovo nevydarený experiment. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu luxusní. Snad nejlepší hudební film, jaký jsem viděl. I když to vlastně nemá ani pořádný děj, tak to vůbec nevadí. Je to jeden velký koncert. Ta socha mě maximálně odrovnala. I závěrečná destrukce byla skvělá. Pódium bylo úžasné. Tak multifunknčí. Tohle bych chtěl vidět na živo. Vážně doporučuju všem fannům. Metallicy. ;) Dane DeHaan byl taky dobrý. :) Obsah tašky je celkem překvapivý... "Zajeď pro tu dodávku." ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tripova noční pouť apokalyptickým městem k hudbě výborně seděla a docela se jí dařilo dělat z dalšího koncertního záznamu zdání filmu. Režisér se to snažil oživovat i dalšími triky. Staré fláky pořád šlapou, při One mne stále mrazí v zádech, ale jinak je prostě současná Metallica hudebně někde jinde než já. Mínus půl hvězdičky za zbytečné 3D (70%). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad skloubit koncert s akční zápletkou není špatný a Antal je slušný řemeslník, ale Metallicu moc nemusím a příběh divákovi, také moc nedá. Ale kvalita je závislá na divákově přízni k dané kapele. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy, v naší Galaxii, žil jeden mladík, který prošel zajímavým hudebním vývojem. Přes normalizační cajdáky typu Holky z naší školky či Profesor Indigo, začal s nastupující pubertou čím dál více tíhnout k tvrdší hudbě. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let, přes tehdy populární domácí rockové či metalové skupiny (Kern, Arakain, Titanic, později třeba Törr), dospěl k proslulým zahraničním kapelám - Metallica, Sepultura, později drsné deathmetalové grupy jako např. Napalm Death, Obituary, Suffocation, Cannibal Corpse, aby následně v druhé polovině devadesátých let, okouzlen světem filmu, začal koketovat nejprve s orchestrální filmovou hudbou a poté s hudbou klasickou. Přestože je dnes po hudební stránce úplně někde jinde než před čtvrt stoletím, s lehkou nostalgií vzpomíná na dobu, kdy se škádlil s přáteli depešáky, neboť mezi metalisty a depešáky panovala svého času stejná rivalita, jako mezi fotbalovými příznivci Sparty a Slavie. Nechal si tehdy narůst dlouhé, opravdu dlouhé vlasy (až po prdel), i v největším letním parnu nosil černé kalhoty, černé tričko a černý kožený křivák, protože správný metloš by se do jiného vohozu prostě neobléknul! Trvalé následky v podobě nebezpečně řídnoucí kštice mu nyní nezbývá než přehlížet, každý si přece musel projít nějakou formou puberty. Ale přestože je onen mladík dnes mužem v nejlepších letech (čti: osmatřicetiletý stařec) a primárně poslouchá zcela jinou hudbu, nenechal si ujít možnost vrátit se o více než dvacet let nazpět v čase a vyrazil do kina na 3D film Metallica: Through the Never. A udělal moc dobře, neboť kvarteto amerických heavymetalových mágů řádilo jako zamlada! Jediné co se mu příliš nezamlouvalo, byla násilně naroubovaná dějová linka se zfetovaným Dane DeHaanem, naštěstí nezabírala víc než cca čtvrtinu stopáže. A zbytek, zbytek byl čirou ódou na metal, na Metallicu, legendu mezi legendami! Verdikt: chvilkového návratu do svého mládí rozhodně nelituje. A 3D koncert Metallicy doporučuje i Vám! ()

Reklama

Reklama