Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám odjakživa rád hudební filmy. A když se náhodou vrací dějem a stylem hudby do 70. - 80. let, pak si je užiju ještě víc..... Tenhle je navíc výborně obsazený a jeho hrdinové prožívají krizi věku mně blízkého :), takže - velká spokojenost. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dvakrát nevstoupíš do téže řeky, ale kdysi slavná kapela, se nechá zblbnout, že to lze. A tak během svého reanimačního turné dostávají více či méně na čumák, tu od publika, tu od producenta, berňáku nebo je zradí tělesná schránka, která už horko těžko jede podle hesla "sex, drogy, rock'n'roll". I když je Still Crazy komedie o mužích a jejich krizích, já jako žena jsem se v ní mockrát našla a hodně se při těch "nálezech" zasmála i dojala. Rayi, klidně tím dortem flákni o zeď i příští rok, 50+ je jen číslo na kalendáři. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vtipně napsaný příběh a příjemně strávených 90 minut ve společnosti stárnoucích rockových bardů, jejichž snaha o návrat na výsluní a popření přísloví "Nikdy nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" je tak sympatická, že jim nelze nefandit. A ačkoliv jejich jednoduchý rock někdy z doby kamenný není můj šálek čaje, v zábavném teatrálním podání geniálního Billyho Nighy se místama stával skoro chuťovkovým pamlskem. A zbytek hereckého ansámblu za ním určitě nezaostával. It´s Only Rock´n´Roll, tak to "dědci" hrňte, vždyť podívejte na Lemmyho :o) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Řízný revival partičky obstarožních rockerů, kteří sice zjišťují, že už nejsou nejmladší, ale svou poslední šavli zatím taky nehodili. Sympatické a nezvykle vyrovnané (oblíbil jsem si všechny) obsazení tvoří dobře sehranou bandu, z jejíhož finálního comebacku příjemně mrazí v zátylku. Film jasný a přímočarý jako uvažování postav, o nichž vypráví, zásluhou několika výprodejových vtipů místy ztrácí výrazně nostalgický punc, ale jako lehký přídavek k This is Spinal Tap funguje bez výhrad. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Banda dědků, co se vydá po několikaleté pauze na svoje poslední životní turné. Až okatě to připomíná nový český film Revival. Nicméně musím uznat, že i s britskými herci si takový příběh dokážu skvěle užít. Ještě aby ne, když se kapela skládá z takových hereckých jmen jako jsou Rea, Connolly, Spall nebo Nighy. Do toho musím pochválit i samotnou hudbu, která sice nebyla taková, že bych si jí sám od sebe poslechl, ale do filmu se skvěle hodila. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Bývalí hudebníci, svého času úspěšní, po rozpadu ovšem zapadají do stereotypu všedního života. Ovšem blíží se festival a členové se začnou znovu dávat dohromady, aby ... a dál nevím, Markíza se z ničeho nic odmlčela a tak jsem nucen si tento dobře obsazený snímek, z kterého Británie přímo dýchá, sehnat jinde.. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Sám sobě a stáří člověk neunikne. Nemá cenu se o to pokoušet!!! A když to risknete a navíc se proti vám spikne snad všechno. (nejvíc mě pobavil rocker, kterému při každém prudším pohybu buď někde v těle něco ..ruplo nebo ho to vysílilo) ale naštěstí “Plamen hoří dál“ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já byla nadšená nejen z celé té rockerské stárnoucí party, ale celkově mně tenhle snímek sednul do mé dnešní nálady. Všichni herci byli skvěle obsazení, ale asi jsem byla nejvíc nadšená z Billyho Nighyho, kterému bych za jeho rockera dala snad Oskara jak se do té role položil A závěrečná finální čtvrthodinka navíc s kouzelným úsměvem Briana mě dostala, takže je to čtyřka jak vyšitá. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle mě fakt chytilo za srdce. Moc příjemný film o partě bývalých rockerů, kteří se po letech pokouší dát znovu dohromady úspěšnou kapelu. Je to natočeno tak lidsky a pravdivě, chvílemi je vám jich líto, pak se zase od srdce zasmějete a když se jim něco podaří, máte slzy v očích a tolik jim to přejete. Všichni muzikanti jsou herecky skvěle obsazení, Rayova manželka taky nemá chybu a do toho všeho tak dobrá muzika. Still Crazy určitě zařadím k filmům, ke kterým se ráda budu vracet. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Na Nový rok 2010 viděno podruhé. Ráda bych přidala ještě hvězdu, ale už na první průchod jsem dala plný počet. Všechny postavy stárnoucích rockerů jsou přesné. Jen jsem tedy trpěla u titulků. Dvd vyšlo v cizině s českou titulkovou stopou plnou "by jsem" a "by jsme". Ale fuj. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádný film nepohladil po duši tak něžně. Zbožňuju rockery, co na tom, že zde je jim kolem padesátky. Tenhle reunion stál za to, finále bylo dojemné a grandiózní. Bůh má sedmdesátý léta rád... Můžu jen litovat, že mi nebylo dáno je taky prožít;-) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává v pro mě velmi atraktivním prostředí rockových koncertů, pitek, drogových mejdanů a nonstop kocovin! Všechno v komediálním duchu, podpořené opravdu dobrou kytarovou muzikou. Ale co mi asi opravdu na dlouho utkví v paměti je !!!GENIÁLNÍ!!! Bill Nighy ve scénách na pódiu! To co dokázal z něj dělá snad toho nejcharismatičtějšího rockového zpěváka všetkých čias!...update 2016: ujde, z Bill Nighyho už nejsem tady odvarenej. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Znáte to: sejdete se na abiturientském večírku a záhy zjistíte, že se nikdo nezměnil, Kdo byl blb, zůstal blbem, šprt šprtem, s kým jste se rádi viděli, toho vidíte rádi zase. A kapela je nemlich to samé. Po prvních chvílích, kdy všichni očekávají, že staré rány a jizvy jsou pryč, se všechno vrací tam, kde to tenkrát skončilo. Příjemná komedie se skvělým a vtipným začátkem, malinko bezradným středem a pohodovým závěrem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednou z najzaujímavejších udalostí v živote chlapa je, keď chytí druhý dych. Partička muzikantov, s ktorými sa po rozpade ich kapely život nemaznal, to po rokoch na staré kolená skúšajú znova... Zo snímku srší veľká miera optimizmu a dobrej nálady, to je zároveň aj jeho najväčšie pozitívum. Aj keď samozrejme, potešila ma aj výborná muzika. Síce som si na typický suchý britský humor musel zo začiatku trocha zvyknúť, ale potom mi už úsmev z tváre nezmizol až do samotného konca. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Životy niektorých ľudí žiadny vrchol nemajú ... myslím, že títo postarší chlapíci ten svoj zažili ... a nielen jeden. 3,5* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kromě úsměvných patriarchálních výstupů Billa Nighyho jsem nezaznamenala žádný další impuls k opakované projekci, jen smutný pohled na bídu návratů do dob, které může oživit pouze remastering... Jóó, vystupovat z rozjetého vlaku se nemá, to může potvrdit třeba Mick Jagger, který se rozhodl stárnout mezigeneračně a díky tomu (a pokroku ve vývoji stimulantů) by o dvacet let mladším Strange Fruit ještě teď nakopal prdel :-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V první půlce a na euro turné je to víc sranda, ale i konec je celkem v pohodě. Pohoda je asi to hlavní slovo, které to vystihuje. Je to milej film s příjemnými herci a uteče jak nic. Nemá nic extra překvapivého a hudba tu není nějak oslnivá, ale nějak jsem to těm Angličanům odpustil. Celkově takové slabší čtyři. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příjemný a lehce vtipný film, i když ten rock, který hráli, mohl být tvrdší. Bill Nighy jako troska s nízkým sebevědomím a trapně zoufalými manýrami na jevišti, ale ve chvíli prvního zdařilého koncertu to prostě rozjede jako pravý rocker a úplně chápu, proč je mu ta jeho švédská stíhačka tak oddaná. /14. 3. 13./ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Evropskou šňůru s "Divným ovocem" jsem si i podruhé užil, pokus stárnoucích rockerů o návrat na pódia a ke své bývalé slávě mě po většinu času bavil, ale překvapilo mě, jak falešné tóny vnesl do děje skvělý kytarista Brianova formátu. Tady začali tvůrci přehnaně tlačit na pilu a snažili se hrát spíše na city, než na hudební nástroje. Už tradičně mě převelice bavil Bill Nighy, ale za to si můžu sám, protože jsem si ho už dávno oblíbil. ()

Reklama

Reklama